Hyrbil i Göteborg

Sök och jämför från bilföretag i Göteborg

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Topperbjudanden på hyrbilar i Göteborg

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Göteborg
Se alla bilar

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar en hyrbil i Göteborg per dag?
Kostnaden för en hyrbil i Göteborg börjar på så lite som 1,005 kr, baserat på priserna den senaste veckan. När det är så billigt blir det lätt att hämta ut nycklarna och ge dig ut på vägarna utan att det kostar skjortan.
Kan man hyra bil på Göteborg (GOT-Landvetter)?
När du har kommit fram till Göteborg (GOT-Landvetter) behöver du bara ta dig ett par kilometer till Hertz eller Sixt. Snart har du slagit dig ner i förarsätet till din hyrbil och är på väg att uppleva destinationen.
Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Göteborg?
Vi håller med om att flexibilitet är viktigt. Därför erbjuder de allra flesta förskottsbetalade bokningar full återbetalning, om avbokning sker minst sex timmar innan upphämtningen. Det kan dock vara en god idé att läsa igenom hyrespolicyn noga, eftersom en del undantag finns. Om du inte hittar vad du är ute efter kan du gå till vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Göteborg?
Liten, medelstor, stor eller premium – det är du som väljer. Kompakta bilar är dock populärast i Göteborg, och om du är ute efter någonting prisvärt och litet, men inte alltför litet, kan den här biltypen vara det perfekta alternativet för dig. Med en kompakt hyrbil kan du lätt röra dig på stadens vägar, och du har lite mer utrymme än vad du hade haft i en bil i ekonomiklass.
Vart kan man bege sig på en bilutflykt från Göteborg?
Det är ingen hemlighet att Göteborg är en av de bästa semesterorterna i området, men du kan även hitta en hel del andra häpnadsväckande platser att utforska om du hyr en egen bil och ger dig ut på upptäcktsfärd. Här kommer några förslag för dina kommande bilutflykter:

  • Du kommer att lägga märke till den unika stämningen så fort du anländer till Helsingborg. Staden ligger cirka 190 kilometer utanför Göteborg och har en mängd inbjudande platser att besöka, såsom Kärnan.
  • Halmstad, omkring 130 kilometer bort, kan också locka med massor av minnesvärda nöjen. Undrar du var du ska börja? Halmstad Äventyrsland kommer inte att göra dig besviken.
  • Om du vill lämna staden en stund kan du åka till Bjära naturreservat, runt 230 kilometer från Göteborg. Här har du verkligen möjlighet att gå ner i varv och njuta av den vackra naturen.

Varför ska man hyra bil i Göteborg med Expedia?
Om du är ute efter en hyrbil i Göteborg kan det inte bli fel med Expedia. Med våra exklusiva erbjudanden och medlemspriser kan du få förvånansvärt stor rabatt, och med hyrbilsföretag att välja mellan har du tillgång till ett enormt utbud. Skulle du vilja spara ännu mer? Då kan du slå ihop alla dina olika bokningar till ett semesterpaket. Vi gör det enklare för dig att planera din resa, från hotell och flyg till hyrbil och aktiviteter.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Göteborg med Expedia?
Ta en titt på recensionerna och betygen, välj biltyp och jämför erbjudanden från de populäraste företagen. Med Expedia blir det enkelt att hitta rätt fordon för semestern. Kombinera bokningen av hyrbil i Göteborg med din flyg- eller hotellbokning så kan du köra iväg med mer pengar kvar i plånboken.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Göteborg?
Den lägsta åldern för att hyra bil i Göteborg är 18 år. En extra avgift tillkommer ofta för unga förare, så undersök detta i förväg och ta hänsyn till den eventuella kostnaden. Det kan dessutom finnas begränsningar för vilka typer av fordon som unga förare kan hyra. Vissa hyrbilsbolag hyr till exempel bara ut små och medelstora bilar till förare under en viss ålder. Villkoren brukar variera från leverantör till leverantör, så läs avtalet noga innan du slutför bokningen.
Vad behöver man för att hyra bil i Göteborg?
De flesta hyrbilsfirmor kommer att kräva två saker: ett giltigt körkort och ditt kreditkort. Om du vill välja bort den vanliga försäkringen kan du dessutom behöva bevisa att du täcks av en annan försäkring. Läs policyn noga så att du vet vad som behövs när det är tid att hämta ut hyrbilen.
Vad kostar den billigaste hyrbilen i Göteborg?
Vi har undersökt priserna från den senaste veckan och kommit fram till att den billigaste hyrbilen i Göteborg kostar så lite som 1,005 kr om dagen. Det näst lägsta dagliga priset var 1,057 kr.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Göteborg?
Ja, det finns ingen anledning att boka om din hyrbil halvvägs genom semestern. Gå till vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina resdatum och reservera en bil som är din under hela din vistelse.
Var kan jag hyra en bil i Göteborg om jag är under 25?
Några företag i Göteborg hyr ut till förare under 25 och andra gör det inte. Ålderspolicyer kan skilja sig mellan leverantörer, så var noga med att läsa på. Vissa uthyrare debiterar ytterligare avgifter för förare mellan 21 och 24. Gå noga igenom villkoren, så att du vet vad du kan förvänta dig.