Hyrbil i Göteborg

Sök och jämför från bilföretag i Göteborg

;

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

;

Topperbjudanden på hyrbilar i Göteborg

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Göteborg
Se alla bilar

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar en hyrbil i Göteborg per dag?
Hitta din egen väg i Göteborg. Hyrbilspriserna började på endast 1,013 kr den senaste veckan, och när det är så billigt kan du nog hitta ett passande alternativ.
Kan man hyra bil på Göteborg (GOT-Landvetter)?
Hertz och Sixt ligger bara en kort sträcka från Göteborg (GOT-Landvetter), så efter att du har landat dröjer det inte länge innan du kan kasta dig ut på vägarna.
Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Göteborg?
Beroende på hyrbilspolicyn kan du ha rätt till en full återbetalning. De flesta bokningar som har betalats i förskott erbjuder återbetalning om du avbokar mer än sex timmar före upphämtningstiden. Om du har några frågor hittar du säkert svaren i bokningsbekräftelsen, men annars kan du gå till vår kundtjänstportal dygnet runt, alla dagar.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Göteborg?
Kompakta bilar är prisvärda, lätta att manövrera och bränsleeffektiva, så det är inte underligt att de är den mest bokade typen av bil i Göteborg. Med ett sådant fordon blir det enkelt att ta dig fram på vägarna i staden och få plats i små parkeringsfickor. Kompakta bilar är utmärkta för en helg i storstaden eller kortare bilsemestrar, men de är inte ditt enda alternativ. Du kan själv välja om du vill ha en bil i ekonomiklass, som är ännu mindre, eller en större bil.
Vart kan man bege sig på en bilutflykt från Göteborg?
Det råder ingen tvekan om att Göteborg är ett av de bästa semesterresmålen i området, men du kan hitta många andra häpnadsväckande platser att utforska om du hyr en bil och ger dig ut på upptäcktsfärd. Här är några tips för nästa bilutflykt:

  • Cirka 130 kilometer bort ligger Jönköping, som är en populär destination bland en stor mängd turister. Attraktioner som Elmiamässan ser till att du håller dig sysselsatt när du är här.
  • Helsingborg, ungefär 190 kilometer bort, är ett annat resmål som du borde ha med i din resplan. Glöm inte att stanna till vid Kärnan när du är i närheten.
  • Om du skulle behöva lämna staden en stund bör du åka till Åsnens nationalpark, cirka 200 kilometer utanför Göteborg. Här har du verkligen en chans att andas ut i den friska luften.

Varför ska man hyra bil i Göteborg med Expedia?
Det finns flera goda anledningar att hyra bil med Expedia, från våra exklusiva medlemspriser till våra praktiska paketresor. Om du är på väg till Göteborg finns det olika hyrbilsfirmor att välja mellan, med alternativ i alla prisklasser. Om du skulle vilja spara ännu mer kan du kombinera din bokning av hyrbil med flyg- och hotellbokningarna. När du är redo att slå dig ner bakom ratten kan vi hjälpa dig att komma iväg.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Göteborg med Expedia?
Det är busenkelt att hitta kanonbra erbjudanden med Expedias hjälp. Allt du behöver göra är att välja bil, passande datum samt upphämtnings- och avlämningsplats – sen kan du jämföra priser från de främsta företagen. Du har möjlighet att spara ännu mer om du slår samman din bokning av hyrbil i Göteborg med din hotell- eller flygbokning.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Göteborg?
I Göteborg måste du vanligtvis vara minst 18 år. Många hyrbilsbolag tar ut en extra avgift om föraren är under en viss ålder, och reglerna varierar från plats till plats. Det kan dessutom finnas en annan åldersgräns och andra krav för särskilda fordonstyper, som premiumbilar eller stadsjeepar, så se till att granska hyreskontraktet ordentligt innan du genomför bokningen.
Vad behöver man för att hyra bil i Göteborg?
I de flesta fall ska du visa upp ett körkort och ett kreditkort i samma namn när du hämtar ut fordonet. Om du väljer att inte utnyttja hyrbilsföretagets standardförsäkring kanske du även måste bevisa att du täcks av en egen försäkring. Kraven skiljer sig från leverantör till leverantör, så det är alltid en god idé att undersöka vad som gäller innan du åker.
Vad kostar den billigaste hyrbilen i Göteborg?
Baserat på prisuppgifter från de senaste sju dagarna hade du kunnat ge dig ut på vägarna med din egen hyrbil för så lite som 1,013 kr om dagen. Det näst lägsta priset per dag som erbjöds i Göteborg var 1,055 kr.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Göteborg?
Ja. Expedia samarbetar med pålitliga företag som erbjuder långtidsuthyrning för alla biltyper. Titta på våra erbjudanden för långtidsuthyrning och upptäck varje vrå av Göteborg.
Var kan jag hyra en bil i Göteborg om jag är under 25?
Om du är en ung förare och vill hyra bil i Göteborg rekommenderar vi att du läser de olika hyrbolagens policyer. Några hyr ut till förare under 25 och andra inte, och du kan dessutom få betala ytterligare avgifter om du är mellan 21 och 24 år. För att slippa extra avgifter vid upphämtning bör du se till att du är påläst.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i Göteborg?
Hyrbilsförsäkringarna skiljer sig åt beroende på olika faktorer, som åldern på föraren och fordonets typ. Kom ihåg att gå igenom hyrbilsleverantörens regler och villkor noga innan du slutför bokningen.