Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Göteborg

Se alla hyrbilar i Göteborg

Boka hyrbil med Expedia i Göteborg

Hyra bil i Göteborg

När du besöker Göteborg – oavsett om du är på semester eller reser i arbetet – blir vistelsen mycket enklare och smidigare om du hyr bil. Då behöver du bara packa in väskorna i bagageluckan, vrida om nyckeln och köra iväg, utan att ägna en tanke åt busstidtabeller, spårvagnshållplatser eller taxiköer.

Med Expedia är det lätt att hitta billiga hyrbilar från välkända biluthyrningsföretag. Du anger bara när du behöver bilen och var du vill hämta och lämna den, så får du förslag på lämpliga biluthyrare och bilklasser. Kommer du med flyg till Göteborg så hämtar du enkelt din hyrbil på flygplatsen. Det finns massor med bilar i olika storlekar, så du kan enkelt välja den storlek och den utrustningsnivå som passar dig. Om du har bokat en resa till Göteborg - lägg till hyrbil så är hela semestern fixad.

Att tänka på när du kör bil i Göteborg

Det är lätt att köra bil i Göteborg, men det är några saker man bör tänka på. En av dem är spårvagnarna. I praktiskt taget alla lägen ska du lämna företräde för spårvagnar, även när de exempelvis korsar en cirkulationsplats. Se därför till att du har koll på spårvagnarna i din närhet, så att du inte råkar ut för några överraskningar.

På vissa gator i Göteborg är det förbud mot dubbdäck. Ifall din hyrbil har dubbdäck måste du därför ta en annan väg. På Göteborgs stads webbplats finns närmare information om detta och du kan även höra efter med din biluthyrare vad som gäller, så att du slipper eventuella böter.

Du kanske har bokat ditt hotell i Göteborg centrum, och ska du köra bil i Göteborgs innerstad för första gången är det en god idé att studera en karta eller titta på en GPS i förväg. Då vet du på förhand vilken fil du ska ligga i och kan planera din körning bättre utan att stressas av spårvagnar, cyklister och andra bilister.

Trängselskatt i Göteborg

Den 1 januari 2013 infördes trängselskatt i Göteborg. Det innebär att en avgift tas ut de flesta vardagar mellan vissa klockslag när man passerar in och ut ur Göteborgs innerstad. Särskilda betalstationer registrerar bilens registreringsnummer och tidpunkten för senare debitering, så inget ska betalas direkt på plats. Hur stor avgiften är beror på tidpunkten och det finns även särskilda regler för maxbelopp och vid flera passager inom samma timme.

Trängselskatten gäller både svenska och utländska bilar och även hyrbilar. Olika biluthyrningsföretag har valt att lösa detta på olika sätt. Vissa har trängselskatten inbakad i priset, andra tar ut ett schablonbelopp och en del debiterar den verkliga avgiften. När du hyr bilen bör du höra efter med biluthyrningsföretaget vad som gäller hos dem och då kan du även få närmare information om trängselskatten och vilka belopp som gäller vid olika klockslag.

Resa med hyrbil

Med hyrbil tar du dig lätt till olika ställen i Göteborg och det finns många trevliga platser att besöka. Liseberg brukar vara ett favoritställe för hela familjen och likaså Slottsskogen där man förutom många svenska djur även träffar på pingviner. Vill du känna av den genuina Göteborgsatmosfären kan du besöka Feskekörka eller något av kaféerna på Haga eller åka ut till Saltholmen strax väster om Göteborg som är en utmärkt plats för att sola och bada.

Vanliga frågor om biluthyrning i Göteborg

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Göteborg?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Göteborg 774 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Göteborg?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Göteborg 776 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Göteborg?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Göteborg?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Göteborg

Utforska Göteborg med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!