Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Göteborg

Se alla hyrbilar i Göteborg

Boka hyrbil med Expedia i Göteborg

Hyra bil i Göteborg

När du besöker Göteborg – oavsett om du är på semester eller reser i arbetet – blir vistelsen mycket enklare och smidigare om du hyr bil. Då behöver du bara packa in väskorna i bagageluckan, vrida om nyckeln och köra iväg, utan att ägna en tanke åt busstidtabeller, spårvagnshållplatser eller taxiköer.

Med Expedia är det lätt att hitta billiga hyrbilar från välkända biluthyrningsföretag. Du anger bara när du behöver bilen och var du vill hämta och lämna den, så får du förslag på lämpliga biluthyrare och bilklasser. Kommer du med flyg till Göteborg så hämtar du enkelt din hyrbil på flygplatsen. Det finns massor med bilar i olika storlekar, så du kan enkelt välja den storlek och den utrustningsnivå som passar dig. Om du har bokat en resa till Göteborg - lägg till hyrbil så är hela semestern fixad.

Att tänka på när du kör bil i Göteborg

Det är lätt att köra bil i Göteborg, men det är några saker man bör tänka på. En av dem är spårvagnarna. I praktiskt taget alla lägen ska du lämna företräde för spårvagnar, även när de exempelvis korsar en cirkulationsplats. Se därför till att du har koll på spårvagnarna i din närhet, så att du inte råkar ut för några överraskningar.

På vissa gator i Göteborg är det förbud mot dubbdäck. Ifall din hyrbil har dubbdäck måste du därför ta en annan väg. På Göteborgs stads webbplats finns närmare information om detta och du kan även höra efter med din biluthyrare vad som gäller, så att du slipper eventuella böter.

Du kanske har bokat ditt hotell i Göteborg centrum, och ska du köra bil i Göteborgs innerstad för första gången är det en god idé att studera en karta eller titta på en GPS i förväg. Då vet du på förhand vilken fil du ska ligga i och kan planera din körning bättre utan att stressas av spårvagnar, cyklister och andra bilister.

Trängselskatt i Göteborg

Den 1 januari 2013 infördes trängselskatt i Göteborg. Det innebär att en avgift tas ut de flesta vardagar mellan vissa klockslag när man passerar in och ut ur Göteborgs innerstad. Särskilda betalstationer registrerar bilens registreringsnummer och tidpunkten för senare debitering, så inget ska betalas direkt på plats. Hur stor avgiften är beror på tidpunkten och det finns även särskilda regler för maxbelopp och vid flera passager inom samma timme.

Trängselskatten gäller både svenska och utländska bilar och även hyrbilar. Olika biluthyrningsföretag har valt att lösa detta på olika sätt. Vissa har trängselskatten inbakad i priset, andra tar ut ett schablonbelopp och en del debiterar den verkliga avgiften. När du hyr bilen bör du höra efter med biluthyrningsföretaget vad som gäller hos dem och då kan du även få närmare information om trängselskatten och vilka belopp som gäller vid olika klockslag.

Resa med hyrbil

Med hyrbil tar du dig lätt till olika ställen i Göteborg och det finns många trevliga platser att besöka. Liseberg brukar vara ett favoritställe för hela familjen och likaså Slottsskogen där man förutom många svenska djur även träffar på pingviner. Vill du känna av den genuina Göteborgsatmosfären kan du besöka Feskekörka eller något av kaféerna på Haga eller åka ut till Saltholmen strax väster om Göteborg som är en utmärkt plats för att sola och bada.

Upptäck Göteborg

Utforska Göteborg med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!