Billiga flygbiljetter till Lund

;

Förslag på billiga flygresor till Lund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 128 kr för enkelflyg och 648 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Scandinavian Airlines
Wizz Air
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Lund

Flyg till Lund

Vill du resa till Lund med flyg? Inga problem! Du har två bra alternativ: Sturup och Kastrup. Sturup, eller Malmö Airport, ligger bara 25 km från Lund. Som du säkert känner till har den en mer blygsam storlek än Kastrup, men det är ändå en av Sverige största flygplatser, med över 2 miljoner passagerare under 2014. Det går många flyg från Stockholm varje dag, så om du reser norrifrån kan du enkelt ta dig till landets sydligaste del med en mellanlandning i huvudstaden. Du flyger även hit från bland annat Örebro och Göteborg. Det finns en kiosk utanför säkerhetskontrollen, så om du vill köpa en dricka eller något annat innan du reser från flygplatsen finns det chans till det.

Ditt andra alternativ om du letar flygbiljetter till Lund är att flyga till Köpenhamns flygplats, Kastrup. Det är Skandinaviens största flygplats, och hit kan du resa från bland annat Stockholm och Göteborg. Det finns tre terminaler som du kan enkelt kan gå mellan. Det är även gångavstånd till tågstationen. I terminal 3 finns en kiosk om du behöver färdkost på vägen in till centrum. Det finns även restauranger om du vill ha något mer matigt. På båda flygplatserna har du möjlighet att köpa taxfree-varor efter att du har landat.

Resa från Sturup och Kastrup

Väl framme på Sturup tar du dig smidigt från flygplatsen in till Lund med flygbuss, taxi eller hyrbil. Bussresan tar cirka 40 minuter. Flygbussbiljetter kan du köpa på olika sätt, inklusive på nätet och i biljettautomat i terminal och vid hållplats, men observera att endast kortbetalning gäller ombord på bussarna.

Om du reser från Kastrup har du även här flera sätt att ta dig till Lund. I terminal 3 finns tågstationen, men observera att du måste köpa biljett i en automat innan du kliver ombord. Reser du med DSB kan du även köpa biljett på deras kontor i terminal 3. Tågresan in till centralstationen tar cirka 30 minuter. Förutom tåg kan välja att åka buss eller taxi från flygplatsen. Sätt dig bekvämt tillrätta och njut av vyn när du åker över Öresundsbron. Självklart kan du även hyra bil om du vill köra själv.

Sevärdheter i Lund

Expedia hjälper dig att hitta flygresor så att du kan utforska Lund! Börja med att strosa runt i en botanisk trädgård, och ta sedan steget in i historien och den vackra domkyrkan. Om du reser på våren kan du hyra bil i Lund, packa in en picknick och ta en tripp till nationalparken Dalby Söderskog. Är du intresserad av hästar och historia? Fortsätt då färden till ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift: Flyinge Kungsgård! När du efter en fullspäckad dag söker dig mot nattkvarteren finns det självklart flera alternativ att välja bland. Oavsett om du önskar ett centralt beläget vandrarhem, ett lyxigt hotell eller en rymlig lägenhet finns det ett boende i Lund som passar dig. Det är bara att boka billiga flyg och resa söderut!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Lund?
Malmö (MMX-Sturup) är den enda flygplatsen du kan resa till i Lund.
Hur långt från centrala Lund ligger Malmö (MMX-Sturup)?
Malmö (MMX-Sturup) ligger omkring 20 kilometer från centrala Lund, så var beredd på en kort resa in till staden.
Kan jag flyga till Lund?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om möjliga reserestriktioner för Lund innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Lund?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Lund kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Lund med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Lund kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Lund?
Malmö (MMX-Sturup) är den största flygplatsen i Lund. Innan du reser dit kan det vara en bra idé att lära dig mer om flygplatsen, till exempel att den ligger cirka 20 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Lund?
Det finns ett flertal alternativ för dig som ska resa till Lund. Du kan välja mellan 4 flygbolag som trafikerar sträckan till staden, från 18 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Lund?
Flygen till Lund drivs framför allt av Braathens Regional. En stor del av flygresorna hit avgår från Stockholm, och Braathens Regional är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Lund?
Det blir mycket enklare att flyga till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska ta dig till Lund kan du känna dig trygg över att det går cirka 131 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Lund från?
Flygen till Lund från Stockholm, Stadshagen eller Fredhäll är mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Lund?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Lund tar resan cirka 1 timme och 15 minuter. Flyg från Stadshagen brukar komma fram på 1 timme och 20 minuter. Med Fredhäll som avreseort är du normalt i luften i ungefär 1 timme och 20 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Lund?
Många erfarna resenärer vet att du inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst strax innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om destinationen i fråga har flera flygplatser. Biljettpriserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du reser till. Kom även ihåg att jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Slutligen kan du spara lite till genom att boka omedelbart. Om du lyckas hitta ett bra erbjudande ska du inte tveka, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Lund?
Oavsett avreseort kan ditt flyg genomföras på ett bekvämt sätt, så länge du är väl förberedd. Vi har plockat fram en lista med bra tips som kan hjälpa dig se till att semestern i Lund inleds på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli en stressfri upplevelse, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst behöver du ett par extra strumpor, någonting att läsa och några toalettartiklar, såsom deodorant och tandkräm. För det andra bör du spara plats i väskan för en bärbar dator med laddare, mediciner du behöver och kanske en flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att packa med ditt pass, alla dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har en sax som gömmer sig i en ficka i handbagaget. Brandfarliga eller explosiva produkter, till exempel tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte rätt plats för att visa upp dina trendigaste kläder. Klä dig bekvämt och kom ihåg att packa med dig en extra tröja, eftersom det kan bli lite kyligt i kabinen. Sköna skor med flat sula kan också rekommenderas.
  • Du har förmodligen hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, delvis på grund av utdragna perioder utan rörelse. Det finns dock saker som du kan göra för att minska risken att råka ut för detta. Du kan exempelvis ta på dig stödstrumpor, dricka mycket och röra på benen. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller försök göra lite övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Lund?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har samlat ihop en lista med praktiska tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan bär det av mot Lund.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp ditt pass och boardingpass för säkerhetspersonalen. Ha allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, som jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • All din elektronik, till exempel din mobil och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Tandkräm, hårolja och övriga vätskor och geler i ditt handbagage måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du spara några minuter. Vandringsskor och andra tunga skor måste ofta granskas separat, medan du förmodligen slipper detta med lätta sneakers.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet ombord. Om du ska ta vassa eller spetsiga föremål med dig på resan måste du packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Lund
Ankomstflygplats
Sturup
IATA-kod för ankomstflygplats
MMX
Destination
Malmö
Pris tur-och-retur
648 kr

Populära flyg till Lund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 128 kr för enkelflyg och 648 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines