Billiga flygbiljetter till Milano

Flyg till Milano

Milano är Italiens näst största stad och är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden är lika känd för sin arkitektur och sina berömda byggnader som den är för sina operaföreställningar, inte minst tack vare operahus som Teatro alla Scala. Det finns tre flygplatser i Milano, vilket gör det lätt att ordna en flygresa till staden oavsett var du bor. Flera av de stora flygbolagen i Europa flyger till Milano, så flygbiljetter finns nästan alltid tillgängliga till ett bra pris. Om du dessutom använder effektiva onlinetjänster för sökningar på flygresor, till exempel Expedia, är det enkelt att hitta billiga flyg. Med sin historia, sitt läge och de tre vältrafikerade flygplatserna är staden navet i både Italiens flygtrafik och turistliv, vilket gör att varje resa till Milano blir oförglömlig.

Milano är förmodligen mest känt för sin scenkonst med teatrar som Teatro degli Arcimboldi, Teatro Dal Verme och den redan omnämnda Teatro alla Scala. Men det finns mycket mer än så att upptäcka. Staden är full av intressanta museer och vackra arkitektoniska verk. Pinacoteca di Brera är ett av de viktigaste konstmuseerna i staden och hyser konstverk som Brera Madonna av den berömda målaren Piero della Francesca. Milano har även kallats en av världsstäderna inom design och mode. Här hålls flera modefestivaler om året och många av de berömda italienska märkena, som Gucci, Prada och Armani, är knutna till staden. Oavsett om du föredrar konst, kultur eller shopping är Milano en stad du kommer att uppskatta. Det finns något att göra för alla åldrar och livsstilar, oavsett om du reser ensam eller med familjen och oavsett vilken prisklass din hotellbokning i Milano kommer att ha.

Flygresor till Milano via Malpensa International Airport

Med sina tre flygplatser är Milano ett nav inom flygtrafiken. Malpensa International Airport är en av de största flygplatserna i Italien och även den näst mest trafikerade. De flesta stora flygbolagen i världen, som SAS, British Airways och American Airways, flyger hit. Du kan enkelt ta dig till eller från Milano oavsett var i Europa du befinner dig. Lika enkelt är det att ta sig mellan staden och flygplatsen. På tåglinjen Malpensa Express avgår turer från flygplatsen till stationen Milan Cadorna varje halvtimme. Det finns även flygbussar och taxitjänster att tillgå. För den som är intresserad av att hyra bil i Milano finns det hyrbilstjänster på flygplatsen och en fyrfilig motorväg som tar dig till staden.

Flyg till Linate Airport och Orio al Serio

Milanos två andra flygplatser är mindre än Malpensa International Airport, men fyller en viktig funktion för Milano och resande som besöker staden. Linate Airport ligger närmare staden än Malpensa och har specialiserat sig på resor inom Italien eller kortare resor till närliggande länder. Flera stora flygbolag som British Airways och Lufthansa använder regelbundet flygplatsen för sina flygresor. Den tredje flygplatsen Orio al Serio ligger även den nära staden och hanterar mestadels flyg till ett lägre pris. Om du föredrar billiga flyg som Ryanair är det troligt att du kommer att färdas via denna flygplats. Båda flygplatserna erbjuder transport med flygbuss eller taxi.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Milano

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 404 kr för enkelflyg och 817 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
easyJet