Billiga flygbiljetter till Milano

Förslag på billiga flygresor till Milano

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 649 kr för enkelflyg och 1 611 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Iberia
Scandinavian Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Lufthansa
Brussels Airlines
Lufthansa
Brussels Airlines
Brussels Airlines

Flyg till Milano

Milano är Italiens näst största stad och är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden är lika känd för sin arkitektur och sina berömda byggnader som den är för sina operaföreställningar, inte minst tack vare operahus som Teatro alla Scala. Det finns tre flygplatser i Milano, vilket gör det lätt att ordna en flygresa till staden oavsett var du bor. Flera av de stora flygbolagen i Europa flyger till Milano, så flygbiljetter finns nästan alltid tillgängliga till ett bra pris. Om du dessutom använder effektiva onlinetjänster för sökningar på flygresor, till exempel Expedia, är det enkelt att hitta billiga flyg. Med sin historia, sitt läge och de tre vältrafikerade flygplatserna är staden navet i både Italiens flygtrafik och turistliv, vilket gör att varje resa till Milano blir oförglömlig.

Milano är förmodligen mest känt för sin scenkonst med teatrar som Teatro degli Arcimboldi, Teatro Dal Verme och den redan omnämnda Teatro alla Scala. Men det finns mycket mer än så att upptäcka. Staden är full av intressanta museer och vackra arkitektoniska verk. Pinacoteca di Brera är ett av de viktigaste konstmuseerna i staden och hyser konstverk som Brera Madonna av den berömda målaren Piero della Francesca. Milano har även kallats en av världsstäderna inom design och mode. Här hålls flera modefestivaler om året och många av de berömda italienska märkena, som Gucci, Prada och Armani, är knutna till staden. Oavsett om du föredrar konst, kultur eller shopping är Milano en stad du kommer att uppskatta. Det finns något att göra för alla åldrar och livsstilar, oavsett om du reser ensam eller med familjen och oavsett vilken prisklass din hotellbokning i Milano kommer att ha.

Flygresor till Milano via Malpensa International Airport

Med sina tre flygplatser är Milano ett nav inom flygtrafiken. Malpensa International Airport är en av de största flygplatserna i Italien och även den näst mest trafikerade. De flesta stora flygbolagen i världen, som SAS, British Airways och American Airways, flyger hit. Du kan enkelt ta dig till eller från Milano oavsett var i Europa du befinner dig. Lika enkelt är det att ta sig mellan staden och flygplatsen. På tåglinjen Malpensa Express avgår turer från flygplatsen till stationen Milan Cadorna varje halvtimme. Det finns även flygbussar och taxitjänster att tillgå. För den som är intresserad av att hyra bil i Milano finns det hyrbilstjänster på flygplatsen och en fyrfilig motorväg som tar dig till staden.

Flyg till Linate Airport och Orio al Serio

Milanos två andra flygplatser är mindre än Malpensa International Airport, men fyller en viktig funktion för Milano och resande som besöker staden. Linate Airport ligger närmare staden än Malpensa och har specialiserat sig på resor inom Italien eller kortare resor till närliggande länder. Flera stora flygbolag som British Airways och Lufthansa använder regelbundet flygplatsen för sina flygresor. Den tredje flygplatsen Orio al Serio ligger även den nära staden och hanterar mestadels flyg till ett lägre pris. Om du föredrar billiga flyg som Ryanair är det troligt att du kommer att färdas via denna flygplats. Båda flygplatserna erbjuder transport med flygbuss eller taxi.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Milano?
De flesta turister väljer att landa på Milano (MXP-Malpensa Intl.) på sin resa till Milano. Det finns dock flera andra flygplatser i närheten, vilket kan vara bra att komma ihåg när du gör din bokning.
Hur långt från centrala Milano ligger MXP?
Färden mellan MXP och centrala Milano kan ta ganska lång tid. Du måste ta dig cirka 40 kilometer från flygplatsen innan du är framme på ditt hotell i stadskärnan.
Kan jag flyga till Milano?
Gör din flygresa till Milano smidig genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig informerad om reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Milano?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Milano kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Milano med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Milano kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Milano?
Besökare som åker med flyg till Milano har stora valmöjligheter. Beroende på var ditt boende ligger och vilka erbjudanden du kan hitta landar du förmodligen på MXP (40 kilometer från centrum), Milano (LIN-Linate) (7 kilometer från centrum) eller Bergamo (BGY-Orio Al Serio) (45 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till Milano?
Milano hanterar flyg från 74 olika flygbolag, som erbjuder flyg från minst 188 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Milano?
Besökare väljer vanligtvis easyJet, Wizz Air eller British Airways när de reser med flyg till Milano. Majoriteten av flygen kommer från London, och det är easyJet som är det populäraste flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Milano?
Det är mycket smidigare att flyga till en ny ort om man kan undvika mellanlandningar. Om du ska resa till Milano kan du glädjas över att det vanligtvis går 3 411 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Milano från?
Många av de populäraste flygen till Milano avgår från flygplatserna i London, Centrum och Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Milano?
Om du reser från London kommer du att vara i luften uppemot 1 timme och 56 minuter innan du landar i Milano. Från flygplatsen i Centrum tar flyget omkring 1 timme och 42 minuter, medan restiden från Ashford är ungefär 2 timmar och 11 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Milano?
Vänta inte till precis innan avresan innan du bokar dina flygbiljetter. Detta tips kan du få höra från flera vana resenärer. Genom att boka långt i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och priserna är vanligtvis lägre. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden är att titta på flera olika alternativ. Om destinationen har mer än en flygplats kan du undersöka vad det kostar att resa till en mindre använd terminal. Till sist bör du vara beredd på att boka med en gång när du har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förkunskap och kanske lite tur går det att få tag i det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Milano?
Vi har samlat all information som behövs för att resan ska gå så enkelt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka de intressantare delarna av Milano.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en smidig resa med flyg är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: passet, resedokument, lite pengar och eventuella mediciner. Utöver detta bör du ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, som en dator eller en spännande bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig en laddare, hörlurar och en flygkudde. Slutligen ska du komma ihåg att lämna plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte har ett vasst föremål som gömmer sig i en ficka i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, såsom tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att vara så avslappnad som möjligt, så välj att klä dig i plagg som andas och kom ihåg att ta med dig en extra tröja, eftersom det kan bli lite svalt på längre flygresor. Välj alltid välsittande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan svullna lite i luften. Lämna klackskorna och vandringskängorna i det incheckade bagaget.
  • På långa flygsträckor finns det en risk för att man drabbas av djup ventrombos, eller DVT, som är ett tillstånd där blodproppar uppstår i samband med utdragna perioder av stillasittande. För att undvika att drabbas av detta kan du ta vara på alla tillfällen att röra på dig och gå lite fram och tillbaka i mittgången. Du kan även minska risken genom att ta på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Milano?
Tricket är att vara väl förberedd redan innan du anländer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan stiga ombord på ditt flyg till Milano utan fördröjningar. Följ våra tips för att inleda semestern på rätt sätt.

  • För det första kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt redo, så att du slipper leta.
  • Härnäst är det dags för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går enklare om du börjar göra dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Ett litet ögonblick måste du leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och övrig elektronik ska också gå genom skannern.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste förvaras i en behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste läggas i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du spara några minuter. Stövlar och andra tunga skor ska ofta granskas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lättare gympaskor.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker ombord på flyget. Om du tänker ha saxar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Milano
Destinationens flygplats
Malpensa Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
MXP
Destination
Milano
Flygpris
793 kr