Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Milano

Se alla 15 saker att göra i Milano

Att göra: Milano för noviser och stammisar

Koppla av i Italiens andra största stad där du har nära till naturen och kan unna dig härliga kulinariska upplevelser. Det finns saker att göra i Milano för alla åldrar. Det må vara en elegant och kändistät stad men du behöver inte nödvändigtvis länsa sparkontot under semestern. Här finns även prisvärda sevärdheter och aktiviteter. I Milano kan du själv välja om du vill se bortom glitter och glamour eller låta dig uppslukas av stadens överflöd.

Flygtransfer till hotell eller Comosjön

Ett bekvämt alternativ för att snabbt ta sig från Milano-Malpensa flygplats är att boka transfer till ditt hotell i privat standardbil eller åka samma sträcka i privat lyxbil. Det finns även smidiga transferalternativ från Milano-Linate flygplats. Förboka något av dessa så tar du dig på nolltid fram till Milanos aktiviteter och attraktioner. Om du vill börja din upptäcktsfärd på en gång kan du åka privat minivan eller standardbil från flygplatsen Milano-Malpensa till exklusiva Comosjön. Det är ett effektivt sätt att resa direkt från flygstol till solstol. Sedan kan du som vill bocka av många upplevelser välja att köpa ett MilanoCard. Med kortet går du in gratis på några av de finaste museerna och får gratis inträde eller rabatt på rundturer restauranger

båtturer och fotbollsbiljetter bland mycket annat. Inte nog med att du kan spara en rejäl slant men det är också guld värt om du vill slippa att krångla i olika biljettkassor.

Något att göra i Milano för alla smaker

Landets kristna arv märks tydligt i stadens häpnadsväckande arkitektur. När du kommer hit får du därför inte missa de sakrala sevärdheter som döljer sig i den mysiga staden. Domen i Milano är en sådan höjdpunkt. Den femskeppiga gotiska katedralen är byggd i vit marmor och påbörjades redan 1386. Slå dig ner på trappan utanför och umgås med dina reskamrater en stund. Sedan kan du gå till basilikan Sant’Ambrogio som är byggd i lombardisk stil. Strosa bort till dominikanklostret med Leonardo da Vincis ”Nattvarden” och se kyrkan Santa Maria delle Grazie om du ännu har lite energi kvar. Känner du sedan för en teaterupplevelse finns ett särskilt traditionsrikt etablissemang att besöka: Teatro alla Scala (La Scala) där det erbjuds guidade rundturer. En magisk konstupplevelse får du på Galleria d’Arte Moderna som är inrymt i Villa Reale nära Piazza Cavour. Här ser du bland annat futuristernas arbeten.

Aktiviteter – Milano och landsbygden

Norr om Milano ligger exklusiva semesterorter intill pittoreska sjöar och de kanske allra finaste är Comosjön och Bellagio. Du som är nyfiken på områdets storslagna natur eller vill komma hit och ta en drink bland filmstjärnor kan boka en soldränkt heldagstur till sjöarna. Kika in bakom kulisserna hos de rika och berömda. Under rundturen hör du guiden berätta om områdets förflutna medan du njuter av en mysig promenad intill det turkosskimrande vattnet. För dig som känner dig extra ambitiös finns ytterligare en upptäcktsfärd att välja. Under en dagsutflykt till Comosjön Bellagio och Lugano åker du över gränsen till Schweiz och utforskar den sistnämnda staden tillsammans med en kunnig guide. Denna vykortsvackra alpina stad ligger vid foten av berg och du kommer inte att kunna se dig mätt på naturen. Glöm inte att köpa med dig lite choklad innan du åker tillbaka på kvällen. Avsluta sedan med lite livemusik och en sängfösare på någon mysig krog i Milano.

Karta

Var kan jag bo i Milano?

Centro Milano

Piazza del Duomo och Galleria Vittorio Emanuele II är några av de främsta sevärdheterna i Centro Milano, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Duomo station eller Cordusio station om du vill besöka fler sevärdheter i området.

KatedralMuseumKyrka

San Siro

Shoppingen och krogarna är några av de saker resenärer tycker mest om med San Siro. Kolla in San Siros hästkapplöpningsbana när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på San Siro Ippodromo station eller Segesta station för att ta dig runt i staden.

AffärsresorLivemusikTeater

Bovisa

Sin industriella bakgrund till trots har Bovisa blivit ett ständigt allt trendigare kvarter, med ett eklektiskt utbud av museer, butiker och konstgallerier.

ArkitekturTeaterLivemusik

Porta Romana

Finns det något bättre shoppingområde i hela Milano än Porta Romana? Inte om man vill handla i samma butiker som de rika, de kända och de välklädda.

AffärsresorShoppingMuseum

Centro Storico

Piazza del Duomo och Milanos katedral är några av de främsta sevärdheterna i Centro Storico, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Cordusio station eller Duomo station om du vill besöka fler sevärdheter i området.

KatedralMuseumKyrka

Porta Vittoria

Porta Vittoria är fullt av parker och byggnader med en rik historia som bara väntar på att upptäckas.

RomantikOstStorstad