Milano

Reseguide
Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur

Denna Europeiska storstad lockar med da Vincis Nattvarden, globala modemärken och en av de största kyrkorna i världen.

Boka en resa till Milano för att uppleva en storstad som kännetecknas av sin kosmopolitiska kultur, som stäcker sig från mode och mat till konst och historiska reliker. Denna huvudstad i den norditalienska regionen Lombardiet är känd världen över som ett måste för modeälskare tack vare lyxmärken som Gucci och Versace, och är även Italiens ekonomiska centrum. Milano är med sina fem miljoner invånare också en av Europas största städer, och en given destination för weekendresor. Många byggnader i staden förstördes under andra världskriget, men de som åker på resor till Milano kan fortfarande räkna med att se otaliga vackra gamla monument som hämtade från ett vykort.

Milano är känt för sin rika religiösa historia och staden är full av kyrkor med många hundratals år på nacken. Besök Dumo di Milano, en av de största kyrkorna i världen. Lokalbefolkningen kallar helt enkelt denna katedral i hjärtat av staden för Duomon. Stå i skuggan av katedralen på Piazza del Duomo, ett livligt torg omgivet av pittoreska byggnader. På andra sidan torget hittar du da Vincis berömda målning av Nattvarden inuti Santa Maria Delle Grazie, en byggnad som både är kyrka och kloster. I närheten ligger också Chiesa di San Maurizio som är känd för sina fresker och rymmer Milanos arkeologiska museum.

Är du ute efter mer profan konst kan du bege dig till vackra Villa Reale som hyser två av Milanos bästa gallerier. Se berömda mästerverk från 1800- och 1900-talet på Galleria d'Arte Moderna eller besök grannen Padiglione d'Arte Contemporanea som bjuder på verk av några av de bästa nu levande konstnärerna. Ta en kort promenad till konstgalleriet Berera för att se verk av kända italienska målare som Raphael och Carravagio.

En weekend i Milano handlar minst lika mycket om mat som konst. Utforska stadens överdåd av kaféer och resturanger och pröva smakrika risotto- och pastarätter eller njut av den berömda italienska glassen. Upplev opera i världsklass på Teatro alla Scala och bege dig sedan till nattlivsområdet Navigli för att umgås med lokalbefolkningen på terrasser längs kanalen.

Milano når man lättast med flyg till den internationella flygplatsen eller med tåg från många europeiska städer. Det prisvärda tunnelbane- och spårvagnssystemet gör det enkelt att ta sig runt staden. Alternativt kan du göra som lokalbefolkningen och ta dig runt till fots för att insupa stämningen i en av Europas mest fashionabla städer.

Var kan jag bo i Milano?

Hotel Glam Milano
Hotel Glam Milano
4 out of 5
Piazza Duca D'Aosta 4/6, Milano
Priset är 1 016 kr per natt mellan 3 okt. och 3 okt.
Detta hotell ligger i Centralstation, mindre än 3 km från Teatro alla Scala, Milanos katedral och Piazza del Duomo. Santa Maria delle Grazie och Università Bocconi ...
4.2/5Excellent! (941 recensioner)
Beställ inte taxi på hotellet utan gå till central
"Hotellet är allt förutom glammigt. Läget är väldigt bra. Sängen och kuddarna var en aningens för hårda för min smak. Loungen, baren restaurangen är tråkiga. Det jag är mest besviken är att om man beställde taxi till flygplatsen Linate kostade det € 60 men gick man enbart hundra meter till taxin vid ..."

Recension från 18 nov. 2019

Hotel Glam Milano
Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
4 out of 5
S.S. 336, Ferno, VA
Priset är 1 443 kr per natt mellan 19 okt. och 19 okt.
Detta hotell med spa i Ferno ligger 1,7 km från Volandia Parco e Museo del Volo och 5 km från Castelnovate-ruinerna. Basilica di Saint Agnese och Castello Visconti ...
4.4/5Excellent! (1,205 recensioner)
"Thought the SPA was for free but not!"

Recension från 15 feb. 2020

Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Center
Uptown Palace
Uptown Palace
4 out of 5
Via Santa Sofia N.10, Milano, MI
Priset är 1 852 kr per natt mellan 2 okt. och 2 okt.
Detta hotell med romantisk prägel i Centro Milano ligger en kvarts promenad från Milanos universitet och Piazza del Duomo. Università Bocconi och Milanos katedral ...
4.3/5Excellent! (973 recensioner)
Toppen
"Toppen hotell med jättebra service, god frukost och bra mat i restaurangen. Nära till city."

Recension från 13 feb. 2020

Uptown Palace
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residenza delle Città
Residenza delle Città
4 out of 5
Via Mauro Macchi 79, Milano, MI
Priset är 1 208 kr per natt mellan 26 sep. och 26 sep.
Detta boende ligger i Centralstation, 0,6 km från Corso Buenos Aires och mindre än 5 km från Teatro alla Scala och Milanos katedral. CityLife Shopping District ...
4.6/5Exceptional! (793 recensioner)
Excellent service
"The room was big and comfortable. However, the housekeeper didn’t do her job well, I found hair in the bed. But the service provided by Diego (front desk) and manager Francesco was excellent. Diego, handled the problem in a very professional way and the bedding (linen, blanket,etc.) was changed immediately. ..."

Recension från 2 nov. 2019

Residenza delle Città
Duomo Hotel & Apartments
Duomo Hotel & Apartments
Via San Paolo 13, Milano, Lombardia
Priset är 1 332 kr per natt mellan 17 okt. och 17 okt.
Denna lägenhet i Centro Milano ligger nära Teatro alla Scala och Galleria Vittorio Emanuele II. Milanos katedral och Piazza del Duomo ligger dessutom tio minuter ...
4.5/5Wonderful! (562 recensioner)
In the heart of Milan.
"Smooth check in with friendly staff. Quiet room and comfortable beds. What more would you ask for?"

Recension från 23 maj 2019

Duomo Hotel & Apartments
Heart Milan Apartments - Duomo
Heart Milan Apartments - Duomo
Via Giuseppe Mazzini, 20, Milano, Lombardia
Priset är 1 628 kr per natt mellan 26 sep. och 26 sep.
Denna lägenhet i Centro Milano ligger fem minuters promenad från Via Torino och Piazza del Duomo. Milanos katedral och Galleria Vittorio Emanuele II ligger också ...
4.3/5Excellent! (261 recensioner)
"Supercentral lägenhet med ca 20 meter från gatan som är fullt med butiker hela vägen (ca 400m-500m) till Duomo. Vi trivdes kanonbra, och Heart Milan Apartments personal var hjälpsamma och trevliga att göra med."

Recension från 26 nov. 2018

Heart Milan Apartments - Duomo
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Milano

Toppaktiviteter i Milano

Städer nära Milano