Milano

Reseguide
Galleria Vittorio Emanuele II som visar nattliv, chateau eller palats och historisk arkitektur
Denna Europeiska storstad lockar med da Vincis Nattvarden, globala modemärken och en av de största kyrkorna i världen.

Boka en resa till Milano för att uppleva en storstad som kännetecknas av sin kosmopolitiska kultur, som stäcker sig från mode och mat till konst och historiska reliker. Denna huvudstad i den norditalienska regionen Lombardiet är känd världen över som ett måste för modeälskare tack vare lyxmärken som Gucci och Versace, och är även Italiens ekonomiska centrum. Milano är med sina fem miljoner invånare också en av Europas största städer, och en given destination för weekendresor. Många byggnader i staden förstördes under andra världskriget, men de som åker på resor till Milano kan fortfarande räkna med att se otaliga vackra gamla monument som hämtade från ett vykort.

Milano är känt för sin rika religiösa historia och staden är full av kyrkor med många hundratals år på nacken. Besök Dumo di Milano, en av de största kyrkorna i världen. Lokalbefolkningen kallar helt enkelt denna katedral i hjärtat av staden för Duomon. Stå i skuggan av katedralen på Piazza del Duomo, ett livligt torg omgivet av pittoreska byggnader. På andra sidan torget hittar du da Vincis berömda målning av Nattvarden inuti Santa Maria Delle Grazie, en byggnad som både är kyrka och kloster. I närheten ligger också Chiesa di San Maurizio som är känd för sina fresker och rymmer Milanos arkeologiska museum.

Är du ute efter mer profan konst kan du bege dig till vackra Villa Reale som hyser två av Milanos bästa gallerier. Se berömda mästerverk från 1800- och 1900-talet på Galleria d'Arte Moderna eller besök grannen Padiglione d'Arte Contemporanea som bjuder på verk av några av de bästa nu levande konstnärerna. Ta en kort promenad till konstgalleriet Berera för att se verk av kända italienska målare som Raphael och Carravagio.

En weekend i Milano handlar minst lika mycket om mat som konst. Utforska stadens överdåd av kaféer och resturanger och pröva smakrika risotto- och pastarätter eller njut av den berömda italienska glassen. Upplev opera i världsklass på Teatro alla Scala och bege dig sedan till nattlivsområdet Navigli för att umgås med lokalbefolkningen på terrasser längs kanalen.

Milano når man lättast med flyg till den internationella flygplatsen eller med tåg från många europeiska städer. Det prisvärda tunnelbane- och spårvagnssystemet gör det enkelt att ta sig runt staden. Alternativt kan du göra som lokalbefolkningen och ta dig runt till fots för att insupa stämningen i en av Europas mest fashionabla städer.

Var kan jag bo i Milano?

Galleria Vittorio Emanuele II som visar nattliv, chateau eller palats och historisk arkitektur

Centro Milano

4,5/5(22 områdesrecensioner)

Piazza del Duomo och Milanos katedral är några av de främsta sevärdheterna i Centro Milano, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Duomo station eller Via Orefici P.za Cordusio Tram Stop om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Centro Milano
Piazza della Repubblica presenterar ett monument och en staty eller skulptur

Centralstation

4,5/5(26 områdesrecensioner)

Corso Buenos Aires och Piazza Lima är några av de främsta sevärdheterna i Centralstation, och missa inte att utforska det fantastiska nattlivet. Hoppa på tunnelbanan på Via Settembrini Tram Stop eller Via Vitruvio Tram Stop om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Centralstation
Galleria Vittorio Emanuele II presenterar interiörer, shopping och historisk arkitektur

Centro Storico

Piazza del Duomo och Milanos katedral är några av de främsta sevärdheterna i Centro Storico, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Via Orefici P.za Cordusio Tram Stop eller Cordusio M1 Tram Stop om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Centro Storico
Pinacoteca di Brera presenterar en staty eller skulptur och historisk arkitektur

Brera

Brera är bland annat känt för shoppingen, livemusiken och krogarna. Passa på att besöka Pinacoteca di Brera eller Teatro alla Scalas museum när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Via Cusani Tram Stop eller Cairoli station för att ta dig runt i staden.