Billiga flygbiljetter till Sitges

Förslag på billiga flygresor till Sitges

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 299 kr för enkelflyg och 655 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Norwegian Air International Ltd
SAS
Iberia
Iberia
TAP Portugal
Iberia
Iberia
Norwegian Air International Ltd
Eurowings

Om Sitges

Flyg till Sitges

Strax väster om Barcelona och alldeles vid Medelhavets blå vatten ligger den charmiga spanska småstaden Sitges. Med 17 sandstränder och ett underbart klimat väntar massor av sol och bad, men staden är även känd för sina kulturella sevärdheter, sin filmfestival och inte minst den stora karnevalen. Tack vare närheten till Barcelonas flygplats hittar du lätt bra flyg till Sitges och din väntande semester.

En hel del flyg från Arlanda går direkt till Barcelonas flygplats utan mellanlandningar, och då blir flygtiden bara ungefär tre och en halv timme. Eftersom resan från flygplatsen sedan bara tar 20 minuter med hyrbil eller taxi, eller 45 minuter med buss, kan du utan problem göra en snabb weekendresa till Sitges.

Kultur och karneval

Efter en förmiddag på stranden, eller en lång promenad längs hamnarna, passar det perfekt att göra ett besök på Cau Ferrat-museet. Museet ligger i det hus där den kände modernistiske konstnären Santiago Rusiñol bodde och arbetade, och förutom hans konstverk hittar du verk av exempelvis Pablo Picasso. Är du i Sitges under oktober kan du besöka stadens filmfestival, som räknas som världens främsta inom fantasy- och skräckfilm.

Den mest kända sevärdheten i Sitges är dock stadens karneval – Carnestoltes. Festligheterna börjar på ”fettorsdagen” och varar sedan fram till askonsdagen då fastan tar vid. Under karnevalen kan du se folkdanser och en stor parad (”Omåttlighetens parad”) och äta den lokala specialiteten Xató, som är en lyxig tonfisksallad. Passa på att boka några flygbiljetter till Sitges under tidig vår och upplev allt från första parkett.

Flygresor till Sitges och Barcelonas flygplats

När ditt plan går ned för landning på Barcelonas flygplats (eller Aeroport de Barcelona – el Prat som den egentligen heter), vet du att du inte har långt kvar till ditt väntande hotell i Sitges. Precis som Sitges ligger flygplatsen alldeles vid det glittrande Medelhavet och du har en fantastisk utsikt från flygplansfönstret.

Flygplatsen är Spaniens näst största och hit går flyg från många flygplatser i hela Europa, däribland Arlanda och Landvetter. Därför är det inte märkligt att servicen är god. Här har du ett riktigt stort utbud av restauranger, kaféer och butiker. Dessutom finns det banker och växlingskontor, och reser du med barn finns det flera lekplatser. Du kan enkelt hyra bil på flygplatsen eller ta en taxi, men det går även fint att åka buss till Sitges.

Billiga flyg till Sitges för en härlig semester

Väl framme väntar en riktigt skön vistelse. Sitges har lyckats behålla sin småstadscharm, samtidigt som mycket arbete har lagts ned på att göra staden till det populära turistmål det är i dag. Det är härligt att vandra längs stränderna medan havsvinden fläktar, eller äta en god skaldjursrätt på någon av restaurangerna i hamnen. Passar du på att hyra bil i Sitges kan du även ge dig upp i det vackra Garraf-massivet som reser sig 600 meter över havet.

En av de största fördelarna med Sitges är dock närheten. Bara några timmar från Sveriges regn och slask väntar vackra stränder, 300 soldagar per år och ett varmt och härligt klimat.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Sitges

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 299 kr för enkelflyg och 655 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Iberia