Saker att göra på Teneriffa

Aktiviteter, attraktioner och turer

Att göra: Teneriffa

Underbara saker att göra på Teneriffa

Den här spanska solklassikern har länge lockat svenskar med sitt fina klimat och mäktiga vulkanlandskap. Här finns något för alla festprissar, shoppingfantaster och kulinariska äventyrare, samt för dig på jakt efter naturintryck. Om du gillar att lata dig är det också en ljuvlig destination. Så finns något särskilt att upptäcka bortom stränderna? Läs vidare om du veta vad som finns att göra på Teneriffa.

Väl framme på Teneriffa – att göra efter landning

Efter din resa till Teneriffa kommer du att landa på någon av två flygplatser. Tenerife Sur - Reina Sofía är störst av dem, men vissa flybolag landar på Tenerife Norte, som även kallas för Los Rodeos. Härifrån kan du åka offentlig buss vidare till andra delar av ön och även mellan flygplatserna. Du kan hyra bil på Teneriffa om du vill hitta det genuint kanariska. Försöker du ta dig till hotellet på smidigast möjliga sätt kan du boka delad busstransfer, privat minibuss eller privat standardbil från Teneriffas södra flygplats. Landar du på den norra flygplatsen, alltså Los Rodeos, kan du boka privat transport med minibuss.

Tips på aktiviteter – Teneriffa

Bege dig till ditt hotell på Teneriffa och koppla av en stund. Sedan är det trevligt att åka sightseeingbuss med ”hop-on, hop-off”. Det är ett mysigt sätt att luska ut vilka smultronställen du vill återvända till senare under semestern. I huvudstaden Santa Cruz bor 200 000 människor permanent och det finns mängder med spännande aktiviteter. På Teneriffa är en av höjdpunkterna att ge sig iväg till Parque Nacional de las Cañadas. En naturupplevelse du sent kommer att glömma väntar intill världens tredje största vulkan, Pica di Teide. Vulkanen med omnejd klassas som världsarv sedan 2007. Berget omges av magiskt, månliknande landskap. Du kan anmäla dig till guidade rundturer på Pica di Teide om du vill komma hela vägen fram till kratern.

Fridfulla Teneriffa - saker att göra i lugn och ro

Du som vill luta dig tillbaka på semestern - äta gott, ta dig ett glas och läsa semesterdeckare - har hamnat helt rätt på Teneriffa. Aktiviteter i de här trakterna är anpassade efter det varma klimatet och det finns många vattensporter att prova på. Varför inte paddla kajak, dyka eller unna dig en trevlig båtresa? Från Los Cristians går färjor till La Palma, El Hierro och La Gomera. Om du vill unna dig en lyxig och avkopplande upplevelse finns spaanläggningar på ön, som ju hyser hydrotermiska källor. Ta dig ett dopp i poolen eller njut av någon härlig behandling. Du kommer inte att ångra dig.

När skymningen faller på Tenerigga

Det finns en anledning till att en halv miljon svenskar flyr kylan och kommer hit varje år, trots att ön är mindre än Gotland. Här finns neonljus och tillräckligt med sangria för att räcka hela natten efter mörkrets inbrott. Mängde med klubbar och barer håller öppet långt inpå småtimmarna. Men här hittar du även kringelkrokiga gator med ett stort krogutbud och mat från världens alla hörn. Känner du för att vara med om en lite annorlunda natt? Då är det värt att nämna att den klara luften gör Teneriffa till en av världens bästa platser för stjärnskådning. Varför inte gå på stjärnsafari med en trevlig liten grupp medresenärer?


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.