Semester i Stockholm

Stockholm tillhör en av världens i särklass vackraste städer och en resa till Sveriges huvudstad är ett måste för alla som vill uppleva det bästa av Sverige och Skandinavien. Oavsett om du besöker staden för första gången eller för tjugonde gången finns här alltid något nytt att upptäcka. Ska du boka en semester, affärsresa eller weekendresa till Stockholm så kan vår omfattande reseguide hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Hitta billiga resor till Stockholm, läs om allt från de bästa hotellen och de bästa årstiderna att resa till Stockholm, till saker att göra och platser att besöka. 

Med sin grönska, sin oemotståndliga skärgård och sitt rika kulturliv erbjuder Stockholm någonting för alla smaker. Här hittar du restauranger i världsklass, coola barer, spännande museum, fantastisk shopping och underbar arkitektur. 

På en resa i Stockholm finns många populära sevärdheter att besöka men att bara vandra runt i den vackra staden är en upplevelse i sig. Det finns vissa stadsdelar som är extra härliga för långa promenader. Om du till exempel strosar runt i Gamla Stan hittar du både vackra gränder, mysiga kaféer och bra shopping. En annan populär stadsdel är Djurgården där man bland annat kan besöka det populära tivolit Gröna Lund, djurparken Skansen och flera intressanta museer som Vasamuseet och Nordiska museet. Här hittar du även berömda konsthallar som Thielska galleriet och Liljevalchs konsthall. 
 
Du som gillar båtar kan uppleva Stockholm från vattnet under en sightseeingtur. Stockholm består av 14 öar som är sammanlänkade med broar och det finns många olika turer som ger dig möjligheten att se olika sidor av staden.
Stockholm sägs också ha en av världens vackraste skärgårdar och består av inte mindre än 30 000 öar. Du som vill se skärgården på nära håll kan välja mellan många olika båtturer som går till olika öar och skär.
 
Under din semester i Stockholm kan du även passa på att njuta av god mat. Restaurangerna håller mycket hög klass och det finns ett brett utbud av olika sorters krogar med influenser från hela världen. En populär restaurang är Eriks Gondolen där du kan njuta av mat i toppklass och en fantastisk utsikt över staden. Andra klassiska restauranger som är värda ett besök är Operakällaren, F12 och Frantzén/Lindeberg.
 
I Stockholm hittar du landets bästa shopping med ett utbud i världsklass. Oavsett vad du letar efter kan du vara säker på att hitta det i Stockholm. Förutom den stora antalet butiker är staden också känd för att alltid erbjuda det senaste modet. Nästan oavsett i vilket område i huvudstaden du befinner dig hittar du kvarter med allt från stora kedjor till små butiker. De mest populära shoppingstråken hittar du i City och då främst runt Drottninggatan, Hamngatan och Biblioteksgatan.
 
Stockholm erbjuder fyra fantastiska årstider som alla har sin charm. De olika årstiderna framhäver olika sidor av staden och gör Stockholm till det perfekta resmålet året om.

Om du inte har hittat det perfekta hotellet för din resa till Stockholm ännu, då kan du enkelt bläddra igenom hela vårt utbud med tillgängliga hotell på ditt resedatum. Du kan också lätt filtrera efter dina önskemål så att du garanterat hittar det rätta valet som passar just din resa. Du kan se betyg från Expedias och Trip Advisors gäster, vilket gör valet enklare för dig. Behöver du ett flyg eller en hyrbil till Stockholm, har vi en rad olika alternativ där du kan jämföra olika bolag och deras priser. Du ska alltid ta en titt på våra paketresor och specialerbjudanden på flyg och hotell, eftersom du kan spara pengar när du bokar båda samtidigt. Paketresor till Stockholm söker du enkelt på genom att lägga in datum och din avreseort i ovan sökfunktion. 


Reseguide för Stockholm


Populära hotellerbjudanden

Se alla Stockholm hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Stockholm paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Stockholm

Boka din resa till Stockholm