Gilleleje

Reseguide
Gilleleje
Fiskebyn Gilleleje är någonting unikt. Skapa fina minnen när du besöker museer, bondgårdar, golfbanor, historiska järnvägar och tar underbara strandpromenader.

Kom och upplev havsluften i Gilleleje, den största fiskehamnen på Själland, där segelbåtar och marknader tar över byn varje sommar. Det finns något för alla här – bondgårdar med husdjur för de yngsta, en golfbana, flera intressanta museer och till och med ett kloster som ger god insyn i norra Själlands historia.

Hamnen vid Søborg Kanal har alltid varit Gillelejes medelpunkt, och trots att fiskeindustrin har moderniserats har mycket gjorts för att bevara de gamla byggnaderna och de historiska monumenten. Se dem med egna ögon på en promenad öster om hamnen, där flera av de gamla halvtimrade husen med halmtak står kvar än i dag, ofta charmigt dekorerade med vackra stockrosor.

Om du vill lära dig mer om lokal historia på din semester i Gilleleje är Gilleleje Museum ett måste. Museet har två utställningar: istiden och Gilleleje by på tidigt 1900-tal.

Bredda ditt turistande med att besöka Skibshallerne och det cisterciensiska klostret Esrum kloster, som ligger bara ett kort avstånd söder om Gilleleje. Klostret har en magnifik klosterträdgård, en restaurang och ett årligt program fyllt med spännande konserter och föreläsningar. Om du besöker Gilleleje i mitten av juni kan du till och med lära dig svärdfäktning, höra barder sjunga och mycket mer på de årliga Esrum Middelalderdage.

På en semester i Gilleleje har du också möjlighet att besöka Smidsrup-Farmen, ett säkert kort om du reser med barn. Här finns massor av gulliga djur som bara väntar på att bli klappade. Om du känner för en runda golf kan du åka till Nordsjællands Golf Center Passebækgaard, och om du är mer av ett vattendjur finns det flera stränder att välja bland längs kusten.

Det enklaste sättet att resa till Gilleleje är att köra bil eller åka tåg. Ta regionaltåget på Kystbanen från Köpenhamn till Helsingör, och sedan åker du lokaltåg från Helsingör till Gilleleje. Vill du hellre flyga ligger Gilleleje åtta mil norr om Copenhagen Airport. Ett av de absolut roligaste sätten att se området under sommaren är ombord på Nordsjællands Veterantog. Det gamla ångtåget går mellan Köpenhamn och Græsted och även till andra platser.

Gilleleje är för dig oavsett om du bara vill ta det lugnt på en strand eller vara aktiv och besöka museer eller sporta.

Var kan jag bo i Gilleleje?

Scandic Oceanhamnen
Scandic Oceanhamnen
3 out of 5
Broderna Pihls Grand 2, Helsingborg, 252 36
Priset är 1 259 kr per natt mellan 25 juni och 26 juni
1 259 kr
per natt
25 juni - 26 juni
Detta hotell med miljövänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Helsingborg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och bastu. De populära sevärdheterna ...
8,4/10 Very Good! (214 recensioner)
"Informationen kring parkering var katastrof. Finns inga parkeringar så vänligen informera om hur gäster bäst kan lösa detta innan ankomst. Tack"

Recension från 13 maj 2023

Scandic Oceanhamnen
Gilleleje Badehotel
Gilleleje Badehotel
3 out of 5
Hulsøvej 15, Gilleleje
Priset är 2 772 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
2 772 kr
per natt
6 juni - 7 juni
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Gilleleje. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära ...
7,8/10 Good! (240 recensioner)
Fint men hade förväntat mig mer.
"Läget är så fint men tyvärr utnyttjar inte hotellets allmänna utrymmen detta. Förväntade mig att kunna se ut över havet från restaurangen men det fanns bara havsutsikt från rummen. Ingen speciell frukost men helt ok. Bara 140 i vårt rum som varväldigt litet. Trevlig personal och Gilleleje är väldigt ..."

Recension från 6 aug. 2021

Gilleleje Badehotel
Clarion Hotel Sea U
Clarion Hotel Sea U
4 out of 5
Kungsgatan 1, Helsingborg, 25221
Priset är 1 386 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
1 386 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Helsingborg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och takterrass. De populära sevärdheterna ...
8,8/10 Excellent! (1 014 recensioner)
Toppen vistelse!
"Boendet har mycket att erbjuda, man känner sig välkommen! Ljust och fint! God lunch och bra frukost fast den var lite stökig, saker hinner ta slut och omelett stationen är stängd på lördag och söndag vilket var lite trist. Vi saknade lite förvarning på rummet, stannar man flera dagar behövs det ..."

Recension från 23 maj 2023

Clarion Hotel Sea U
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Boende med 3 sovrum i Gilleleje
Boende med 3 sovrum i Gilleleje
Gilleleje
Denna semesterbostad ligger i Gilleleje. Här har du tillgång till wi-fi, parkering och inhägnade gårdar. De populära sevärdheterna Mulle Moth Keramik och Gilleleje ...
Boende med 3 sovrum i Gilleleje
Cottage
Cottage
Gilleleje, Hovedstaden
Denna stuga med familjevänlig profil ligger i Gilleleje. Här har du tillgång till parkering, trädgård och grillar. De populära sevärdheterna Gilleleje museum ...
9/10 Wonderful! (2 recensioner)
Very charming and cozy house in short walking distance to the beach.
"We were there for a week and loved every minute and would come back anytime. Great recommendation for anyone looking for a holiday home in the region."

Recension från 22 aug. 2021

Cottage
Welcome to our lovely holiday home
Welcome to our lovely holiday home
Gilleleje
Denna semesterbostad med familjevänlig profil ligger i Gilleleje. Här har du tillgång till wi-fi, parkering och trädgård. De populära sevärdheterna Blistrup ...
Welcome to our lovely holiday home
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Recensioner av Gilleleje

4
Toppdestination
5 - Fantastiskt
0
" "5 - Fantastiskt 0%
4 - Bra
1
" "4 - Bra 100%
3 - Okej
0
" "3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
" "2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
" "1 - Väldigt dåligt 0%

Städer nära Gilleleje