Början av huvudsektionen

Kolla priser på hotell i Göteborgs universitet

Ikväll 20 mars - 21 mars
Till helgen 22 mars - 24 mars
Nästa helg 29 mars - 31 mars

Populära hotell nära Göteborgs universitet

Se alla 122 boenden i Göteborgs universitet
Elite Park Avenue Hotel
Elite Park Avenue Hotel
4.5 av 5.00,3 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,2/5 (4 654 recensioner)
891 kr per natt för 2 gäster

Bra läge, mat o service. Gammal hiss, trött. Sköna sängar. Bra frukost.

Recension från 18 mars 2019
Hotel Poseidon
Hotel Poseidon
3.5 av 5.00,2 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,2/5 (2 306 recensioner)
853 kr per natt för 2 gäster

Mysigt, trevligt inredda rum och väldigt fint bemötande. Bra frukost med stort hänsyn till laktos och glutenfria önskemål.

Recension från 5 mars 2019
Hotel & Ristorante Bellora
Hotel & Ristorante Bellora
4.0 av 5.00,3 km från Göteborgs universitet
4,1/5 (3 596 recensioner)
895 kr per natt för 2 gäster

Underbar och personlig service, trevligaste personalen i Göteborg!

Recension från 24 feb. 2019
Avenue A1
Avenue A1
4.0 av 5.00,4 km från Göteborgs universitet
4,1/5 (120 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Allt var helt perfekt : Läget, lägenhetens standard, informationen före. Vi hade inga som helst problem. Vi kommer säkert att återkomma och rekommenderar lägenheten som vi hade till alla.

Recension från 21 aug. 2018
Hotel Flora
Hotel Flora
4.0 av 5.00,5 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,3/5 (1 180 recensioner)
900 kr per natt för 2 gäster

Allt var topp! Förutom för mjuk säng och något biljud under natten som gjorde det svårt att sova

Recension från 11 dec. 2018
Radisson Blu Scandinavia Hotel
Radisson Blu Scandinavia Hotel
4.5 av 5.00,9 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,3/5 (7 304 recensioner)
1 165 kr per natt för 2 gäster

Dåligt bemötande ac personal. Ett plus för god frukost.

Recension från 4 mars 2019
Elite Plaza Hotel Göteborg
Elite Plaza Hotel Göteborg
5.0 av 5.00,8 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,4/5 (2 582 recensioner)
1 131 kr per natt för 2 gäster

Lovely hotel in a great location. Love that they added pancakes to their breakfast buffet!

Recension från 8 mars 2019
Clarion Hotel Post, Gothenburg
Clarion Hotel Post, Gothenburg
4.0 av 5.01,1 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,3/5 (2 268 recensioner)
1 290 kr per natt för 2 gäster

Jätte bra boende med avseende på placering och bekvämligheter på rummet men där i mot va det så kallt på rummet att du fick sova med kläder på och duschmunstycke va sönder så det va som att duscha med en jetmotor ovanför huvet och en vattenstråle som spruta åt alla håll utan det man ville.

Recension från 10 mars 2019
Hotel Opera
Hotel Opera
4.0 av 5.01 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
3,9/5 (4 738 recensioner)
961 kr per natt för 2 gäster

Väldigt trevlig personal och mycket bra frukost....

Recension från 17 feb. 2019

Reseguide: Hotell nära Göteborgs universitet

Som ett av Nordeuropas största universitet tar Göteborgs universitet emot forskare och studenter från hela världen. Universitetet ligger centralt och det finns gott om hotell och boendealternativ att välja mellan i närheten av universitetsområdet för alla budgetar. Du kan välja ett prisvänligare alternativ och boka ett vandrarhem eller billigare hotell i Göteborg, eller ta in på ett av de 4-stjärniga hotellen i området.

Universitetets huvudbyggnad

Göteborgs universitets pampiga huvudbyggnad ligger i Vasaparken, men de olika fakulteterna ligger utspridda över ett större område, så kontrollera adressen på den institution eller det campus du ska besöka innan du bokar hotell. Nedan ger vi dig en sammanfattning av var de olika fakulteterna ligger och vad du hittar i närheten av dem. Du tar dig smidigt mellan de olika områdena med cykel, buss eller spårvagn, och du kan givetvis hyra bil i Göteborg genom Expedia.

Fakulteter och närliggande höjdpunkter

Den anrika Sahlgrenska akademin ligger ca 2,4 km sydväst om huvudbyggnaden på vad som kallas Medicinareberget. Sahlgrenska ligger i anslutning till grönområdena Slottskogen och botaniska trädgården. Om du är sugen på en springtur tar du dig snabbt och lätt ut i naturreservatet Ängsgårdsbergen. Vid Sahlgrenska universitetssjukhuset ligger Guldhedens vattentorn. Åk längst upp i tornet till caféet och njut av den vackra utsikten och en fika. Strax norr om Medicinareberget ligger Campus Linné där Samhällsvetenskapliga fakulteten hör hemma. Mellan Medicinareberget och huvudbyggnaden hittar du Naturvetenskapliga fakulteten på Guldhedsgatan 5A.

De flesta av Handelshögskolans institutioner och föreläsningssalar ligger på Vasagatan 1, ca 600 meters rakt västerut från huvudbyggnaden. Här har du nära till Haga, ett bilfritt område med landshövdingehus och en mängd mysiga små caféer och butiker. På närliggande Linnégatan hittar du ett stort utbud av restauranger.

Humanistiska fakulteten ligger på Campus Lorensborg som är beläget ca 1 km sydöst om huvudbyggnaden och i närheten av Götaplatsen där Poseidon vakar över konsthallen och stadsmuseet. Här har nära till Näckrosparken och hela fartfyllda Liseberg! Om du vill ha en stunds opretentiös avkoppling kan du slinka in på det (relativt) nyrenoverade stadsbiblioteket, beundra inredningen och slå dig ner i en skön fåtölj. Strax utanför biblioteket står en staty av en av våra mest kända poeter, Karin Boye. Hon har ofta fräscha blommor i handen som vördnadsfulla förbipasserande sticker dit.

Konstnärliga fakulteten ligger en kort promenad norr om huvudbyggnaden på Storgatan 43. Alldeles i närheten, på Södra vägen, ligger Steinbrenner och Nyberg som är ett populärt val för lunch och fika. Deras tårt- och dessertbuffé som serveras till sopplunchen är något alldeles extra! IT-fakulteten är den fakultet som ligger längst bort. Du hittar det på Campus Lindholmen, i anslutning till Chalmers tekniska högskola, ca 3,5 km nordväst om huvudbyggnaden.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten håller till på Pedagogen på Västra hamngatan 25. Det ligger ca 600 meter norr om huvudbyggnaden och på andra sidan Rosenlundskanalen. Här har du nära till mysiga Magasinsgatan med alla dess trendiga butiker, restauranger och barer som alla bjuder på något lite extra. Du har även relativt nära till Feskekörka där du hittar ett av Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur. I Feskekörka finns även två förstklassiga restauranger, och du kan prova på ostronöppning och vinprovning innan du drar dig tillbaka till ditt hotell i närheten.