Början av huvudsektionen

Kolla priser på hotell i Göteborgs universitet

Ikväll 25 juni - 26 juni
Till helgen 28 juni - 30 juni
Nästa helg 5 juli - 7 juli

Populära hotell nära Göteborgs universitet

Se alla 124 boenden i Göteborgs universitet

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna

Hotel Poseidon
Hotel Poseidon
3.5 av 5.00.2 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,2/5 (2372 recensioner)
1 361 kr per natt för 2 gäster

Hotellet ligger centralt men ostört. Det är välskött och trevligt. Ganska litet och på något sätt familjärt. Läget ger tyvärr ingen utsikt. Snarare insyn från husen tvärs över gatan. Detta uppvägs ändå av att hotellet är väldigt bra placerat.

Recension från 9 juni 2019
Elite Park Avenue Hotel
Elite Park Avenue Hotel
4.5 av 5.00.3 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,2/5 (4838 recensioner)
1 138 kr per natt för 2 gäster

servicen och bekväma sängar bra morgonfrukoster speciellt plus för söndagens sena utcheckning det var mycket uppskattat

Recension från 14 juni 2019
Avenue A1
Avenue A1
4.0 av 5.00.4 km från Göteborgs universitet
4,1/5 (137 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Fin lägenhet med alla bekvämligheter. Negativt ingen service ex, jalusi gick ej att stänga. Ringde telefonnummer, han som svarade satt i Skåne

Recension från 19 juni 2019
Scandic Rubinen
Scandic Rubinen
4.0 av 5.00.3 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
3,9/5 (2354 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Personalen trevlig och hjälpsam. Trevligt, fräscht rum, allt såg helt nytt ut. Bra urval på frukost. Enda lilla minuset är att det inte gick att reglera värme/kyla på rummet... Skulle inte ha velat bo där en varm sommardag. Phu! Ytterligare + skulle vara en liten kyl/minibar

Recension från 12 maj 2019
Le Mat B&B
Le Mat B&B
2.5 av 5.00.3 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,2/5 (1113 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Trodde boendet skulle vara mycket enklare pga priset, men vi blev glatt överraskade,och kommer att bo här igen.

Recension från 21 maj 2019
Hotel & Ristorante Bellora
Hotel & Ristorante Bellora
4.0 av 5.00.3 km från Göteborgs universitet
4,1/5 (3685 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Litet och mysigt rum men saknade lite förvaring för packningen😊

Recension från 14 juni 2019
Avalon Hotel
Avalon Hotel
4.0 av 5.00.6 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,6/5 (1046 recensioner)
896 kr per natt för 2 gäster

Att det var centralt och nära till allt. Mycket god frukost

Recension från 23 apr. 2019
Hotel Flora
Hotel Flora
4.0 av 5.00.5 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,3/5 (1070 recensioner)
Hämta priser per natt för 2 gäster

Hotellet låg centralt och var därför bra för vår visit i Göteborg.

Recension från 25 mars 2019
Radisson Blu Scandinavia Hotel
Radisson Blu Scandinavia Hotel
4.5 av 5.00.9 km från Göteborgs universitet
Gratis avbokning
4,3/5 (7499 recensioner)
1 165 kr per natt för 2 gäster

Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra Allt va bra

Recension från 11 juni 2019
Karta

Reseguide: Hotell nära Göteborgs universitet

Som ett av Nordeuropas största universitet tar Göteborgs universitet emot forskare och studenter från hela världen. Universitetet ligger centralt och det finns gott om hotell och boendealternativ att välja mellan i närheten av universitetsområdet för alla budgetar. Du kan välja ett prisvänligare alternativ och boka ett vandrarhem eller billigare hotell i Göteborg, eller ta in på ett av de 4-stjärniga hotellen i området.

Universitetets huvudbyggnad

Göteborgs universitets pampiga huvudbyggnad ligger i Vasaparken, men de olika fakulteterna ligger utspridda över ett större område, så kontrollera adressen på den institution eller det campus du ska besöka innan du bokar hotell. Nedan ger vi dig en sammanfattning av var de olika fakulteterna ligger och vad du hittar i närheten av dem. Du tar dig smidigt mellan de olika områdena med cykel, buss eller spårvagn, och du kan givetvis hyra bil i Göteborg genom Expedia.

Fakulteter och närliggande höjdpunkter

Den anrika Sahlgrenska akademin ligger ca 2,4 km sydväst om huvudbyggnaden på vad som kallas Medicinareberget. Sahlgrenska ligger i anslutning till grönområdena Slottskogen och botaniska trädgården. Om du är sugen på en springtur tar du dig snabbt och lätt ut i naturreservatet Ängsgårdsbergen. Vid Sahlgrenska universitetssjukhuset ligger Guldhedens vattentorn. Åk längst upp i tornet till caféet och njut av den vackra utsikten och en fika. Strax norr om Medicinareberget ligger Campus Linné där Samhällsvetenskapliga fakulteten hör hemma. Mellan Medicinareberget och huvudbyggnaden hittar du Naturvetenskapliga fakulteten på Guldhedsgatan 5A.

De flesta av Handelshögskolans institutioner och föreläsningssalar ligger på Vasagatan 1, ca 600 meters rakt västerut från huvudbyggnaden. Här har du nära till Haga, ett bilfritt område med landshövdingehus och en mängd mysiga små caféer och butiker. På närliggande Linnégatan hittar du ett stort utbud av restauranger.

Humanistiska fakulteten ligger på Campus Lorensborg som är beläget ca 1 km sydöst om huvudbyggnaden och i närheten av Götaplatsen där Poseidon vakar över konsthallen och stadsmuseet. Här har nära till Näckrosparken och hela fartfyllda Liseberg! Om du vill ha en stunds opretentiös avkoppling kan du slinka in på det (relativt) nyrenoverade stadsbiblioteket, beundra inredningen och slå dig ner i en skön fåtölj. Strax utanför biblioteket står en staty av en av våra mest kända poeter, Karin Boye. Hon har ofta fräscha blommor i handen som vördnadsfulla förbipasserande sticker dit.

Konstnärliga fakulteten ligger en kort promenad norr om huvudbyggnaden på Storgatan 43. Alldeles i närheten, på Södra vägen, ligger Steinbrenner och Nyberg som är ett populärt val för lunch och fika. Deras tårt- och dessertbuffé som serveras till sopplunchen är något alldeles extra! IT-fakulteten är den fakultet som ligger längst bort. Du hittar det på Campus Lindholmen, i anslutning till Chalmers tekniska högskola, ca 3,5 km nordväst om huvudbyggnaden.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten håller till på Pedagogen på Västra hamngatan 25. Det ligger ca 600 meter norr om huvudbyggnaden och på andra sidan Rosenlundskanalen. Här har du nära till mysiga Magasinsgatan med alla dess trendiga butiker, restauranger och barer som alla bjuder på något lite extra. Du har även relativt nära till Feskekörka där du hittar ett av Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur. I Feskekörka finns även två förstklassiga restauranger, och du kan prova på ostronöppning och vinprovning innan du drar dig tillbaka till ditt hotell i närheten.