Halmstad

Reseguide
Halmstad presenterar båtkörning, en å eller flod och en liten stad eller by

Om du vill uppleva den svenska sommaren så är västkustpärlan Halmstad ett säkert kort, men staden är ett mysigt resmål även resten av året.

Halmstads läge mellan Göteborg och Malmö gör invånarna till ett trendkänsligt folk. De är snabba på att snappa upp vad som gäller och detta bidrar till mer storstadskänsla än i en vanlig medelstor svensk stad. Det finns många bra restauranger och ett pulserande nattliv, både inne i staden och några kilometer utanför i Tylösand.

Fram till 1645 var Halmstad danskt och stadens signum tre hjärtan har antagligen sitt ursprung i de danska kungarnas sigill. I stadens hjärta Stora torg kan du beskåda Rådhuset som kröns av stadens tre hjärtan. Passa även på att njuta av den medeltida S:t Nikolai kyrka och konstverket Europa och tjuren som pryder torget. Strosa längs med floden Nissan och beundra det nybyggda moderna Halmstad bibliotek i glas och det rosafärgade slottet från slutet av 1500-talet.

I staden bor och verkar många konstnärer och det finns flera konstverk här, bland annat av Picasso och Lena Cronberg. Under resor till Halmstad kan du till exempel besöka Mjellby konstgård som ligger några kilometer utanför staden eller gå en av konstpromenaderna som staden anordnar.

I Halmstad är det alltid nära till naturen. Förutom de långa sandstränderna med saltstänkta bad i Kattegatt, så finns det gott om vandrings- och cykelleder i närheten. Ett exempel är Ginstleden, som fått sitt namn av Hallands landskapsblomma. Promenera den vackra Prins Bertils stig längs med vattnet ända från staden ut till Tylösand eller bestig Lynga sanddyn, som på sina 36 meter troligen är Sveriges högsta.

Ett annat sätt att uppleva naturen är att fiska lax, Hallands landskapsdjur, i Nissan, Fylleån eller Toftasjön. Halmstad är även staden med hela sju golfbanor, så passa på att gå en runda om du är golffrälst.

Resa till Halmstad kan du göra via flyg, tåg, bil eller buss. Du tar dig lättast runt med bil eftersom bussförbindelserna utanför staden och till samhällena i närheten inte är så täta. Vill du uppleva landskapet på närmare håll är det ett tips att cykla. Boka en weekend i Halmstad för en blandning av upplevelser, puls och naturligt lugn!

Hotel Mårtenson
Hotel Mårtenson
4 out of 5
Storgatan 52, Halmstad
Priset är 1 363 kr per natt mellan 4 feb. och 5 feb.
Detta hotell i centrala Halmstad ligger tio minuters promenad från Norre Katts park, Stora Torg och Hallands Konstmuseum. Picassoparken och S:t Nikolai kyrka ...
4.2/5 Very Good! (213 recensioner)
Väl värt ett besök
"Väldigt positivt överraskad av renoveringen/ombyggnationen. Vilket lyft! Väldigt trevlig entré med smakfull design som flirtar med 50 tal men i en modern anda. Stilrent fik, snittblomster mm. Rooftop kunde jag ej testa då det endast är helgöppet på den kalla sidan av året. Standardrum, litet men ..."

Recension från 6 okt. 2021

Hotel Mårtenson
Best Western Plus Grand Hotel
Best Western Plus Grand Hotel
4 out of 5
Stationsgatan 44, Halmstad
Priset är 956 kr per natt mellan 18 feb. och 19 feb.
Detta hotell med golfbana i centrala Halmstad ligger tio minuters promenad från Picassoparken och Halmstad slott. Slottsparken och Stora Torg ligger också en ...
4.3/5 Excellent! (931 recensioner)
"Bott här flera gånger tidigare, trivs här. Välfungerande hotell med bra läge och utmärkt frukostbuffe"

Recension från 4 nov. 2021

Best Western Plus Grand Hotel
Hotel Continental Relax & Spa
Hotel Continental Relax & Spa
4 out of 5
Kungsgatan 5, Halmstad
Priset är 719 kr per natt mellan 6 feb. och 7 feb.
Detta hotell med golfbana i centrala Halmstad ligger tio minuters promenad från Halmstad slott och S:t Nikolai kyrka. Halmstad Arena och Östra stranden ligger ...
4.2/5 Very Good! (895 recensioner)
"Trevligt hotell med en god frukost. Vi kan tänka oss att boka detta hotell igen."

Recension från 23 okt. 2021

Hotel Continental Relax & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Stugcentralen
Stugcentralen
2 out of 5
Södra Badvägen 57, Halmstad
Priset är 1 017 kr per natt mellan 11 feb. och 12 feb.
Denna lägenhet vid stranden i Halmstad ligger 0,2 km från Östra stranden och mindre än 5 km från Hallarna och Halmstad Arena. Halmstad slott och S:t Nikolai ...
3.8/5 Good! (19 recensioner)
Toppen boende i Halmstad
"Toppen boende nära stranden och smidigt att ta sig till centrum med buss som tog cirka 10 minuter. Rent, fräscht och trevlig personal. Återkommer när vi är i Halmstad nästa gång."

Recension från 2 aug. 2021

Stugcentralen
Halmstad Hotel Apartments
Halmstad Hotel Apartments
3 out of 5
Strandvallen 7, Halmstad
Priset är 750 kr per natt mellan 29 jan. och 30 jan.
Detta lägenhetshotell i Halmstad ligger mindre än 3 km från Halmstad Arena, Hallarna och Picassoparken. Stora Torg och S:t Nikolai kyrka ligger också 5 km härifrån. ...
3.5/5 Good! (82 recensioner)
"Det var bra men ganska dyrt i förhållande till standard av rummet"

Recension från 7 aug. 2021

Halmstad Hotel Apartments
First Camp Karlstorp Halmstad
First Camp Karlstorp Halmstad
2 out of 5
Gamla Tylösandsvägen 200, Halmstad
Priset är 1 080 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Denna camping med miljövänlig profil nära strandpromenaden ligger mindre än 2 km från Tylösand strand och Halmstad Golfbana. Vita bandet och Västra stranden ...
4.5/5 Wonderful! (2 recensioner)
"Mysig camping! Städ kunde vart lite bättre annars var det bra."

Recension från 23 juni 2021

First Camp Karlstorp Halmstad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Halmstad

Städer nära Halmstad