Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Hässleholm

Reseguide

Historiska slott, lummiga strövområden, mystiska grottor, stilla badsjöar och rika fiskevatten är bara ett par av Göingebygdens attraktiva egenskaper.

Mitt bland snapphaneskogarna, där de danska friskyttarna låg i lur på svenska soldater under det skånska kriget, finner du Hässleholm. Skogarna är nu ljuvliga naturområden som bjuder på bad, fiske och vandring, men landsbygdens vackra slott och herresäten vittnar ännu om den rika skånska historian. Här finns allt du behöver för din perfekta weekend i Hässleholm.

Hässleholms stad må ha börjat sin historia sent, som järnvägsknut 1865, men strax norr om Finjasjön finner du Sveriges äldsta boplats, där människan slog sig ner redan under jägarstenåldern. Historian fortsätter på Vetterydshed, Skånes största och bäst bevarade gravfält, och avslutas sedan på Hovdala slott, ett nationellt kulturarv som har vunnit pris för sin ståtliga restaurering.

På Hovdala upptäcker du slottets historia från 1300-talet och framåt med en guidad tur, utforskar slottsträdgården och parken, njuter av lokalproducerad husmanskost i restaurangen eller provar en av de många lederna runt slottet som varierar i längd från 2,5 till 26 kilometer. Barnfamiljen lånar kvällstid fladdermusdetektorer och går på en fladdermusvandring.

Men det är inte bara Hovdala slott som bjuder på strövområden och spännande turer. Varför inte upptäcka Finjaleden med alpackatrekking, där en lugn och mysig alpacka slår sällskap med dig i de nordskånska skogarna, eller på en nätt liten islandshäst?

I Tykarpsgrottan, endast sju kilometer från centrala Hässleholm, får du en guidad tur genom de snirkliga gångarna. Utmana de små grå med gruvorientering! Tykarpsgrottan står dessutom för regelbundna evenemang i pelarsalen – allt från läskiga spökhistorier för de yngre till whiskyprovning för de lite äldre.

Din resa till Hässleholm är naturligtvis inte fulländad utan ett besök i självaste staden. Här bjuder Hässleholms kulturhus på konstutställningar, filmvisningar, författarbesök, konserter, workshops och så mycket mer! När du besöker Hässleholm går det inte att missa stadens militärhistoria. Utforska den närmre på Hässleholms museum som drivs av fyra fristående föreningar med anknytning till Hässleholms militär, brandkår, teknik och hembygd.

En äkta resa till Hässleholm bjuder naturligtvis också på en spaupplevelse! I Hässleholm och omnejd bokar du lätt en spabehandling, men för en unik wellnessupplevelse besöker du Radiumkällan i Tyringe. Vattnet ska ha läkande effekt och det finns än idag Tyringebor som hämtar allt sitt dricksvatten från källan. I grönskande Hässleholm tar naturen hand om både kropp och själ.

Statt Hassleholm, BW Signature Collection
Statt Hassleholm, BW Signature Collection
4 out of 5
Frykholmsgatan 13, Stortorget, Hässleholm
Priset är 1 096 kr per natt mellan 22 aug. och 22 aug.
Detta hotell med golfbana i centrala Hässleholm ligger 6,8 km från Tykarpsgrottan och 7,9 km från Hovdala slott. Wanås konst och Brio Lekoseum ligger mindre ...
4.4/5Wonderful! (353 recensioner)
"Trevlig receptionist personal, speciellt nattreceptionisten. Trevlig lobby med kul detaljer! Frukosten bra och gott om sittplatser både inom- och utomhus. Kunde dock erbjudas till 10.30 på sommaren. Rymligt rum. Bra shampo, duschcreme och tvål. Däremot var den s.k. dubbelsängen inte en dubbelsäng ..."

Recension från 26 juli 2021

Statt Hassleholm, BW Signature Collection
Bergakungen
Bergakungen
3 out of 5
Ebbarp 3625, Osby
Priset är 990 kr per natt mellan 29 aug. och 29 aug.
Denna stuga i Osby ligger mindre än 3 km från Klintens skidbacke, Osbys kyrka och Fotomuseet i Osby. Lilla Enebackens museum och Brio Lekoseum ligger också 3 ...
4.1/5Very Good! (13 recensioner)
Höstlovshelg
"Trevlig personal, svarar snabbt och hjälpsam. Något slitet skick men stämmer väl överens med beskrivningen. Vacker natur!"

Recension från 26 okt. 2020

Bergakungen
Tyringe Kurhotell
Tyringe Kurhotell
3.5 out of 5
Sanatorievagen 15, Tyringe
Priset är 890 kr per natt mellan 22 aug. och 22 aug.
Detta hotell i en regionalpark ligger en kvarts promenad från Tyrs hov och Tyrehallen. Mindre än 15 km härifrån hittar du Hovdala slott och Hässlegårdens golfklubb. ...
3.7/5Good! (196 recensioner)
Värt besöket.
"En bra övernattning med serviceinriktad och trevlig personal. Lite udd med corona-anpassad frukostpåse, men den funkade riktigt bra! Fina rum och bra städat!"

Recension från 19 apr. 2021

Tyringe Kurhotell
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Hässleholm

Städer nära Hässleholm