Hellerup

Reseguide
I Hellerup finns lyxiga hus, dyra bilar och imponerande yachter sida vid sida med vacker landsbygd och hav, barnvänliga aktiviteter och dansk historia.

De flesta danskar associerar denna stad med Danmarks överklass, men den som väljer att resa till Hellerup upptäcker att det finns mer än bara lyxiga hus längs med vattnet. I denna stad på norra Själland ligger det intressanta vetenskapsmuseet Experimentarium, barnvänliga Hellerup Strand och minneslunden i Ryvangen som är tillägnad den danska motståndsrörelsen under andra världskriget.

Strandvejen anses ofta vara Hellerups huvudgata. Se de imponerande husen som har utsikt över Öresund. Om du har tur kanske du får syn på någon av de kända skådespelarna eller politikerna som bor här. Utforska alla lyxiga affärer längs med Strandvejen, som har ett brett utbud av exklusiva varumärken samt mer prisvärda varor.

Fortsätt därefter från Strandvejen till Hellerups shoppingcenter Waterfront, där det finns många olika affärer, restauranger och kaféer. Shoppingcentret ligger intill Experimentarium, en trevlig plats för lek och lärande för både stora och små. Promenera genom Tuborg Havnepark för att se inspirerande modern arkitektur, inklusive den berömda Tuborgflaske, en 26 meter hög skulptur som utgör ett unikt landmärke för Hellerup och parken.

En kort bit norr om Waterfront shoppingcenter ligger Hellerup Strand. Denna 100 meter långa sandstrand är fullsatt under sommaren, då många bokar resor till Hellerup. Många av badgästerna njuter dock av solen bara några meter från sina bostäder. Stranden är känd för att vara omtyckt av barn, med mjuk vit sand, klart vatten och ytterst få stenar. Ett besök vid stranden en het sommardag bör inkludera ett besök på Jørgen Lydolphs Isbar, där det ryktas att Danmarks största glasstrut säljs.

Passa på att besöka minneslunden i Ryvangen om du vill lära dig lite mer om Danmarks historia medan du befinner dig i Hellerup. Det var här medlemmar i danska motståndsrörelsen avrättades och begravdes. Platsen är nu ett monument till deras ära. En särskild ceremoni anordnas här den 4 maj varje år, då man firar Danmarks befrielse från den tyska ockupationsmakten med hjälp av Storbritannien.

Boka ett weekendpaket till Hellerup för att uppleva charmen hos en av Danmarks mest välbärgade städer. Här finns allt du önskar dig under en semester, och du befinner dig bara ett stenkast från Köpenhamn.

Var kan jag bo i Hellerup?

CABINN Copenhagen
CABINN Copenhagen
3 out of 5
Arni Magnussons Gade 1, Copenhagen, 1577
Priset är 1 131 kr per natt mellan 15 aug. och 16 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
3,7/5 Good! (2 129 recensioner)
"Helt okej boende bra pris! Ca 1km till centrum, stod att det fanns parkering på boendet vilket inte rikigt stämde, fanns ett allmänt parkeringshus i byggnaden brevid. Kostade 500kr för 2 dygn. Minus är att det låg fullt med skräp vid hissarna.."

Recension från 9 aug. 2022

CABINN Copenhagen
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen, 2770
Priset är 1 878 kr per natt mellan 14 aug. och 15 aug.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Kastrup. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (1 613 recensioner)
Top notch
"Great stay, very close to the airport, check in and out went very convenient, clean spacious room. Loved it!"

Recension från 7 aug. 2022

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Tivoli Hotel
Tivoli Hotel
4 out of 5
Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen, 1577
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 505 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 4 restauranger och 3 barer/lounger. Våra ...
4,2/5 Excellent! (4 439 recensioner)
"Bra"

Recension från 7 aug. 2022

Tivoli Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The More Hotel Västra Hamnen
The More Hotel Västra Hamnen
3.5 out of 5
26 Lilla Varvsgatan, Malmö, Skåne län, 211 19
Priset är 1 495 kr per natt mellan 14 aug. och 15 aug.
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och terrass. De populära sevärdheterna HSB Turning ...
4,5/5 Wonderful! (40 recensioner)
Bra och trevligt hotell!
"Rent och fint. Bra läge, men lite svårt att hitta till hotellet via google maps först."

Recension från 7 aug. 2022

The More Hotel Västra Hamnen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, Copenhagen, 2100
Priset är 1 948 kr per natt mellan 4 sep. och 5 sep.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster ...
4,4/5 Wonderful! (2 383 recensioner)
"Perfectly placed. Convienient with a small kitchenett."

Recension från 14 jan. 2022

Adina Apartment Hotel Copenhagen
Rosenborg Hotel Apartments
Rosenborg Hotel Apartments
4 out of 5
9 Landemærket, Copenhagen, 1306
Priset är 5 656 kr per natt mellan 17 aug. och 18 aug.
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, tvättmöjligheter och conciergetjänster. Våra gäster brukar tala ...
4,7/5 Exceptional! (105 recensioner)
Kommer absolut tillbaka
"Detta var nog det bästa hotellet jag har varit på. Perfekta läget, den ligger bokstavligen mitt i stan. Netto / 7eleven precis nedanför. Bra och snabb kommunikation med hotellets arbetare via chatten. Och är du en pasta älskare så ska du till La Perla 50 meter ifrån hotellet, den är riktigt bra."

Recension från 3 juli 2022

Rosenborg Hotel Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Hellerup