Köpenhamn

Reseguide
Köpenhamn presenterar en hamn eller havsbukt

För många svenskar ligger Köpenhamn inte mer än ett stenkast bort och är perfekt för en weekendresa. Men oavsett var i Sverige du befinner dig är det alltid tämligen enkelt att resa till Köpenhamn. Hit kan du ta dig med både buss, tåg eller flyg från hela Sverige och du är aldrig mer än några timmar bort från nya upplevelser.

Köpenhamn är en fantastisk stad med en europeisk karaktär. Även om det rent fysiskt bara är en bro som skiljer Köpenhamn och Malmö åt och trots att du på många ställen kan göra dig förstådd på svenska så är skillnaderna mellan Köpenhamn och svenska städer stor. Om det beror på de sydliga breddgraderna eller på att danskarna är ett mer öppet folk är oklart men oavsett vad det är som gör skillnaden så gör den Köpenhamn till en stad väl värd att besöka.

Köpenhamn är en internationell storstad med allt vad det innebär. Här finns fantastisk shopping, några av världens bästa restauranger, ett levande nattliv och fina sevärdheter. Här hittar du bland annat den kända skulpturen Den lille havfrue, Tivoli som är Nordens största turistmål och restaurangen Noma som flera år i rad blivit utsett till världens bästa restaurang.

På stadens huvudgata Ströget strosar varje dag mängder av turister från hela världen tillsammans med stadens egna invånare och här hittar du många bra klädesbutiker. Här hittar du även stora och små inredningsbutiker. Danmark är känd för sin design och i inredningsbutikerna kan du köpa lampor och andra inredningsdetaljer från designers som Arne Jacobsen eller Jörgen Möller.

Tidigare har butikerna i Köpenhamn varit stängda på söndagar men sedan en lagändring i oktober 2012 håller butikerna öppet alla dagar i veckan vilket gjort weekendresor till Köpenhamn ännu trevligare och mer populära.

Köpenhamn är ett bra resmål för barnfamiljer och utöver Tivoli finns det mängder av andra aktiviteter i staden som passar både små och stora. Bland annat öppnar ett nytt toppmodernt akvarium, The Blue Planet, under 2013.

Många svenskar reser till Köpenhamn under sen vår, sommar och tidig höst då vädret är som bäst och staden är som vackrast. Det finns många fina promenadstråk i staden och soliga dagar är det härligt att bara strosa runt i de vackra kvarteren. Soliga dagar samlas folk på uteserveringar i hamnområden som Nyhavn och dricker öl - ofta serveras Carlsberg och Tuborg.

Ett måste när man är i Köpenhamn är att äta danska smörrebröd. Det finns många mysiga restauranger och kaféer som serverar riktiga smörrebröd med klassiska danska ingredienser som svål, leverpastej, rödspätta eller saltrulle.

Resor till Köpenhamn är också populära på grund av stadens välkända nattlivt. Stämningen är mer internationell än i Stockholm och det finns allt från stora kända klubbar till hemliga diskotek där du måste knacka på nästan osynliga dörrar för att få komma in. Klubbar och barer är öppna till sent in på natten så du behöver inte avsluta kvällen tidigt. I Kødbyen, Danmarks svar på New Yorks Meatpacking District, festar staden unga och vackra innefolk. Många av de klassiska uteställena ligger i centrala Köpenhamn främst runt Rådhuspladsen.

Videoreseguide till Köpenhamn

Var kan jag bo i Köpenhamn?

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen
Priset är 1 232 kr per natt mellan 26 dec. och 26 dec.
Detta hotell ligger nära stranden, endast 4,1 km från Amager strandpark och mindre än en mil från Royal Arena och Bella Center. Rådhuspladsen och Tivoli ligger ...
4.4/5 Wonderful! (285 recensioner)
"Good walking distance to airport, train & metro"

Recension från 28 nov. 2021

Comfort Hotel Copenhagen Airport
CABINN Copenhagen
CABINN Copenhagen
3 out of 5
Arni Magnussons Gade 1, Köpenhamn
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 904 kr per natt mellan 2 dec. och 2 dec.
Detta hotell i Centrala Köpenhamn ligger mindre än 2 km från Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli och Rådhuspladsen. Köpenhamns rådhus och Strøget ligger också 3 km ...
3.9/5 Good! (954 recensioner)
"Jag gillade komforten på rummet, läget i stan, avståndet och servicen. Saknade dock ett skohorn på rummet och frukostbuffén var lite liten."

Recension från 17 okt. 2021

CABINN Copenhagen
Clarion Hotel Copenhagen Airport
Clarion Hotel Copenhagen Airport
4 out of 5
Ellehammersvej 20, Kastrup
Priset är 1 576 kr per natt mellan 20 dec. och 20 dec.
Detta hotell med spa nära stranden ligger mindre än 2 km från Kastrup Gammelhavn och Den Blå Planet akvarium. Amager strandpark och Field's shoppingcenter ligger ...
4.5/5 Wonderful! (2,892 recensioner)
"Bra med närhetrn till flyget. Sköna sängar men ganska obekväm kudde."

Recension från 25 okt. 2021

Clarion Hotel Copenhagen Airport
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, Köpenhamn
Priset är 1 486 kr per natt mellan 20 dec. och 20 dec.
Detta lägenhetshotell i Centrala Köpenhamn ligger 15 minuters promenad från Langelinie och Den lille havfrue. Slottet Amalienborg och Rosenborg slot ligger också ...
4.4/5 Wonderful! (2,276 recensioner)
Läge, service och känsla
"Adina i Köpenhamn är helt perfekt avseende läge, service och känsla."

Recension från 18 juli 2021

Adina Apartment Hotel Copenhagen
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, Köpenhamn
Detta lägenhetshotell ligger mitt i Köpenhamn, mindre än 3 km från Parken, Den lille havfrue och Fælledparken. Slottet Amalienborg ligger 3,3 km härifrån. Nordhavn ...
4.6/5 Exceptional! (602 recensioner)
"Superfint boende. Dyrt med parkering om man har bil men annars topp!"

Recension från 7 juni 2020

STAY Seaport
Apēron Apartment Hotel
Apēron Apartment Hotel
3 out of 5
Pustervig 8, Köpenhamn
Priset är 1 906 kr per natt mellan 12 dec. och 12 dec.
Denna lägenhet i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Rundetårn, Strøget och Rosenborg slot. Nyhavn och Rådhuspladsen ligger också en kvarts ...
4.7/5 Exceptional! (16 recensioner)
"Smart, stylish, compact and comfortable. Also really quiet yet close to everything. A nice experience, better than we hoped!"

Recension från 15 nov. 2021

Apēron Apartment Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Köpenhamn

Toppaktiviteter i Köpenhamn

Städer nära Köpenhamn