Helsingborg

Reseguide
Helsingborg presenterar kryssning, en stad och en hamn eller havsbukt

Klättra upp i ett medeltida torn, promenera i vackra parker och doppa fötterna vid en strand med tropiskt tema i anrika och havsnära Helsingborg.

Helsingborg är en av Sveriges äldsta städer med en historia som sträcker sig nästan 1 000 år tillbaka. Tillbringa en weekend med att utforska den medeltida arkitekturen och de historiska byggnaderna, ta sköna promenader längs kusten eller koppla av på en strand.

Låt äventyret börja vid vattnet där några av stadens äldsta byggnader ligger. Beundra murverket och de juvelprydda altarna i Mariakyrkan, Helsingborgs äldsta kyrka som uppfördes på 1300-talet. Härifrån är det inte långt till Rådhuset, en sevärdhet från 1800-talet med tinnar och torn.

Om du vill ha vidsträckt utsikt över hamnen kan du ta dig till utsiktsplatsen högst upp i Kärnan. Det 35 meter höga tornet var en gång en del av ett medeltida slott. I ditt weekendpaket kan du planera in en tur till 1800-talsslottet Sofiero och dess stora park som är full av blommor. Ta dig sedan till Fredriksdals museer och trädgårdar, ett friluftsmuseum med historiska byggnader som bland annat omfattar en herrgårdsbyggnad från 1700-talet. Här finns också ett flertal trädgårdar och en aktiv gård med hästar, får, gäss och många andra djur.

Den som vill se ännu fler djur kan besöka Tropikariet, ett exotiskt zoo. En annan sevärdhet i Helsingborg som särskilt barnen kommer att gilla är lekplatsen Pirater i sikte.

På sommaren kan du koppla av på någon av Helsingborgs stränder under din semester. De sträcker sig cirka 25 kilometer längs stadens kustlinje. Ta ett dopp i det rena vattnet vid Fria Bad eller dåsa i sanden vid Tropical Beach som pryds av svajande palmer. Under den frostiga skandinaviska vintern kan du bada i det uppvärmda vattnet eller njuta av ett bastubad i en simhall.

Om shopping är din grej kan du bege dig till Kullagatan, en lång gågata där du hittar både de stora kedjorna och butiker med svensk design.

På kvällarna finns det ett stort utbud av underhållning. Se en pjäs eller lyssna på levande musik på Dunkers kulturhus. På det här kulturcentret hittar du även konstutställningar och kreativa workshoppar. Du kan också se dans, teater och orkesterföreställningar i Rådhuset. På andra ställen finns det barer, nattklubbar och standupscener.

Från Helsingborg är det lätt att ta en avstickare med bil, buss eller tåg till Köpenhamn och många andra danska städer. Låt det här resmålet vid havet charma dig med sina stränder, sin historia och sin arkitektur.

Clarion Hotel Sea U
Clarion Hotel Sea U
4 out of 5
Kungsgatan 1, Helsingborg
Priset är 1 014 kr per natt mellan 6 feb. och 7 feb.
Detta hotell ligger mitt i Helsingborg, tio minuters promenad från Norra hamnen, Färjeterminalen-Knutpunkten och Kärnan. Tropical Beach och Pålsjöbaden ligger ...
4.3/5 Excellent! (465 recensioner)
"Superbra hotell med parkeringsgarage. Fin utsikt över Öresund."

Recension från 21 okt. 2021

Clarion Hotel Sea U
Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg
Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg
4 out of 5
Carl Krooks Gata 16, Helsingborg, Skane
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 900 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil ligger mitt i Helsingborg, tio minuters promenad från Färjeterminalen-Knutpunkten, S:t Maria kyrka och Rådhuset. Kärnan och ...
4.5/5 Wonderful! (1,762 recensioner)
Fantastisk frukost
"Trevligt hotell med fräsch interiör. Frukosten var underbar. Sängarna var en aning hårda och kuddarna en aning för mjuka. På natten hördes det dova surrande ljud i rummet."

Recension från 18 okt. 2021

Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection
V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection
4 out of 5
Fagelsangsgatan 1, Helsingborg
Priset är 796 kr per natt mellan 30 jan. och 31 jan.
Detta hotell i centrala Helsingborg ligger fem minuters promenad från Stortorget och S:t Maria kyrka. Rådhuset och Kärnan ligger också tio minuter härifrån. ...
4.4/5 Wonderful! (965 recensioner)
"Väldigt litet rum och väldigt liten säng. Var inte värt de pengar. Saknade gym och bastu på detta hotell. Använde vanlig nyckel till låset. Inget kortlås som de flesta hotell har. Mycket pengarflr ingenting"

Recension från 27 sep. 2021

V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Platypus Penthouse Honeymoon Suite
Platypus Penthouse Honeymoon Suite
3 out of 5
Inspektörsgatan 4, Helsingborg
Denna lägenhet i centrala Helsingborg ligger tio minuters promenad från Lunds universitet - Campus Helsingborg och Gustav Adolfs kyrka. Olympiastadion och Färjeterminalen-Knutpunkten ...
4/5 Very Good! (10 recensioner)
"Inget hotell - borde inte vara en del av Hotels.com. Knepigt med övre våningen i en privat bostad. Mycket tvär och svårforcerad trappa. När man väl är uppe fin och välutrustad lägenhet."

Recension från 11 dec. 2016

Platypus Penthouse Honeymoon Suite
Hotel Tornet
Hotel Tornet
3 out of 5
Bergaliden 21, Helsingborg
Detta hotell i centrala Helsingborg ligger tio minuters promenad från Kärnan, Olympiastadion och Idrottens Hus. Stortorget och S:t Maria kyrka ligger också tio ...
4/5 Very Good! (487 recensioner)
Familjeresa
"Ett helt okej hotell. Men några saker borde de tänka på. Om man har ett rum i ett lägenhetshotell som man kan bo 4 personer i så hade det varit bra om det hade varit 4 stolar till bordet och att det hade funnits bestick och porslin för 4 personer. Men förutom detta så var rummet bra. Frukostbuffé ..."

Recension från 1 nov. 2020

Hotel Tornet
Företagsbostäder Larmvägen
Företagsbostäder Larmvägen
3.5 out of 5
Larmvägen 15, Helsingborg
Denna lägenhet i Helsingborg ligger mindre än 3 km från Idrottens Hus, Olympiastadion och Kärnan. Stortorget och S:t Maria kyrka ligger också 3 km härifrån. ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
Underbart
"Helt fantastiskt boende. Nybyggt för ett riktigt bra pris."

Recension från 13 juli 2020

Företagsbostäder Larmvägen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Helsingborg