Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Helsingborg
Reseguide

Helsingborg presenterar kryssning, en stad och en hamn eller havsbukt

Klättra upp i ett medeltida torn, promenera i vackra parker och doppa fötterna vid en strand med tropiskt tema i anrika och havsnära Helsingborg. 

Helsingborg är en av Sveriges äldsta städer med en historia som sträcker sig nästan 1 000 år tillbaka. Tillbringa en weekend med att utforska den medeltida arkitekturen och de historiska byggnaderna, ta sköna promenader längs kusten eller koppla av på en strand.

Låt äventyret börja vid vattnet där några av stadens äldsta byggnader ligger. Beundra murverket och de juvelprydda altarna i Mariakyrkan, Helsingborgs äldsta kyrka som uppfördes på 1300-talet. Härifrån är det inte långt till Rådhuset, en sevärdhet från 1800-talet med tinnar och torn.

Om du vill ha vidsträckt utsikt över hamnen kan du ta dig till utsiktsplatsen högst upp i Kärnan. Det 35 meter höga tornet var en gång en del av ett medeltida slott. I ditt weekendpaket kan du planera in en tur till 1800-talsslottet Sofiero och dess stora park som är full av blommor. Ta dig sedan till Fredriksdals museer och trädgårdar, ett friluftsmuseum med historiska byggnader som bland annat omfattar en herrgårdsbyggnad från 1700-talet. Här finns också ett flertal trädgårdar och en aktiv gård med hästar, får, gäss och många andra djur.

Den som vill se ännu fler djur kan besöka Tropikariet, ett exotiskt zoo. En annan sevärdhet i Helsingborg som särskilt barnen kommer att gilla är lekplatsen Pirater i sikte.

På sommaren kan du koppla av på någon av Helsingborgs stränder under din semester. De sträcker sig cirka 25 kilometer längs stadens kustlinje. Ta ett dopp i det rena vattnet vid Fria Bad eller dåsa i sanden vid Tropical Beach som pryds av svajande palmer. Under den frostiga skandinaviska vintern kan du bada i det uppvärmda vattnet eller njuta av ett bastubad i en simhall.

Om shopping är din grej kan du bege dig till Kullagatan, en lång gågata där du hittar både de stora kedjorna och butiker med svensk design.

På kvällarna finns det ett stort utbud av underhållning. Se en pjäs eller lyssna på levande musik på Dunkers kulturhus. På det här kulturcentret hittar du även konstutställningar och kreativa workshoppar. Du kan också se dans, teater och orkesterföreställningar i Rådhuset. På andra ställen finns det barer, nattklubbar och standupscener.

Från Helsingborg är det lätt att ta en avstickare med bil, buss eller tåg till Köpenhamn och många andra danska städer. Låt det här resmålet vid havet charma dig med sina stränder, sin historia och sin arkitektur.

Var kan jag bo i Helsingborg?

Hotell Stadsparken
Hotell Stadsparken
4 out of 5
Bruksgatan 40, Helsingborg
Priset är 1 235 kr per natt mellan 22 juni och 22 juni
Detta hotell i centrala Helsingborg ligger tio minuters promenad från S:t Maria kyrka och Kärnan. Färjeterminalen-Knutpunkten och Stortorget ligger också tio ...
4.3/5Excellent! (99 recensioner)
Välskött hotell
"Väldigt trevligt hotell, välskött - bra läge!"

Recension från 17 mars 2021

Hotell Stadsparken
Cityvandrarhemmet
Cityvandrarhemmet
2 out of 5
Järnvägsgatan 39, Helsingborg
Priset är 569 kr per natt mellan 22 juni och 22 juni
Detta familjevänliga hotell vid havet i Helsingborg ligger en kvarts promenad från Lunds universitet - Campus Helsingborg och Kärnan. Gustav Adolfs kyrka och ...
4/5Very Good! (508 recensioner)
Supet bra BOENDE
"Mycket smidigt sätt för sen check in. Rent o snyggt... Allt ok med betalningen. Dock lite synd att info om inställd frukost pga Corona inte var enklare att finna.."

Recension från 23 feb. 2021

Cityvandrarhemmet
Hotell Erikslund
Hotell Erikslund
3.5 out of 5
Astorpsvagen 15, Ängelholm, Skane
Priset är 732 kr per natt mellan 24 juni och 24 juni
Detta hotell med spa nära flygplatsen ligger 22,3 km från Sofiero slott och 29,8 km från Kullaberg.
4.1/5Very Good! (964 recensioner)
Great overnight stay
"Located outside of Angelholm with direct access to highway. Friendly staff and pet friendly place. We got upgraded to connecting rooms but they were pretty basic and at least our section of the hotel was in need of renovation. Comfortable beds though, clean bathrooms. and extra COVID measures. Free ..."

Recension från 23 dec. 2020

Hotell Erikslund
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Villa Lindell
Villa Lindell
3 out of 5
Backavägen 7, Höganäs, Skåne län
Priset är 1 300 kr per natt mellan 15 juli och 15 juli
Denna villa med spa på stranden ligger 1,1 km från Kvickbadet och mindre än 15 km från Krapperups slott och S:t Arild Golfklubb. Ladonia och Fågelvikens badplats ...
5/5Exceptional! (2 recensioner)
"Personligt bemötande, det lilla extra som är så betydelsefullt på semestern. Tack Joachim"

Recension från 18 juni 2021

Villa Lindell
Platypus Penthouse Honeymoon Suite
Platypus Penthouse Honeymoon Suite
3 out of 5
Inspektörsgatan 4, Helsingborg
Denna lägenhet i centrala Helsingborg ligger mindre än 2 km från Lunds universitet - Campus Helsingborg och Kärnan. Gustav Adolfs kyrka och Olympiastadion ligger ...
4/5Very Good! (10 recensioner)
"Inget hotell - borde inte vara en del av Hotels.com. Knepigt med övre våningen i en privat bostad. Mycket tvär och svårforcerad trappa. När man väl är uppe fin och välutrustad lägenhet."

Recension från 11 dec. 2016

Platypus Penthouse Honeymoon Suite
Camp Ven
Camp Ven
2 out of 5
Husviksvägen, Sankt Ibb
Denna camping i Sankt Ibb ligger 2,3 km från Ven färjeterminal och mindre än 15 km från Landskrona Skeppsbron färjeterminal och Landskrona museum. Landskrona ...
3.6/5Good! (9 recensioner)
6-manna stuga
"Fantastiskt läge precis vid havet och underbar utsikt. Bodde i en enkelt inredd campingstuga med 3 våningsängar. Saknade dock utsikt från stugan. Ingen toa, kök eller vatten på rummet. Trevlig restaurang och lekplats på området."

Recension från 8 aug. 2020

Camp Ven
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Helsingborg

Toppaktiviteter i Helsingborg

Städer nära Helsingborg