Helsingborg

Reseguide
Helsingborg som visar en hamn eller havsbukt
Klättra upp i ett medeltida torn, promenera i vackra parker och doppa fötterna vid en strand med tropiskt tema i anrika och havsnära Helsingborg.

Helsingborg är en av Sveriges äldsta städer med en historia som sträcker sig nästan 1000år tillbaka. Tillbringa en weekend med att utforska den medeltida arkitekturen och de historiska byggnaderna, ta sköna promenader längs kusten eller koppla av på en strand.

Låt äventyret börja vid vattnet där några av stadens äldsta byggnader ligger. Beundra murverket och de juvelprydda altarna i Mariakyrkan, Helsingborgs äldsta kyrka som uppfördes på 1300-talet. Härifrån är det inte långt till Rådhuset, en sevärdhet från 1800-talet med tinnar och torn.

Om du vill ha vidsträckt utsikt över hamnen kan du ta dig till utsiktsplatsen högst upp i Kärnan. Det 35meter höga tornet var en gång en del av ett medeltida slott. I ditt weekendpaket kan du planera in en tur till 1800-talsslottet Sofiero och dess stora park som är full av blommor. Ta dig sedan till Fredriksdals museer och trädgårdar, ett friluftsmuseum med historiska byggnader som bland annat omfattar en herrgårdsbyggnad från 1700-talet. Här finns också ett flertal trädgårdar och en aktiv gård med hästar, får, gäss och många andra djur.

Den som vill se ännu fler djur kan besöka Tropikariet, ett exotiskt zoo. En annan sevärdhet i Helsingborg som särskilt barnen kommer att gilla är lekplatsen Pirater i sikte.

På sommaren kan du koppla av på någon av Helsingborgs stränder under din semester. De sträcker sig cirka 25kilometer längs stadens kustlinje. Ta ett dopp i det rena vattnet vid Fria Bad eller dåsa i sanden vid Tropical Beach som pryds av svajande palmer. Under den frostiga skandinaviska vintern kan du bada i det uppvärmda vattnet eller njuta av ett bastubad i en simhall.

Om shopping är din grej kan du bege dig till Kullagatan, en lång gågata där du hittar både de stora kedjorna och butiker med svensk design.

På kvällarna finns det ett stort utbud av underhållning. Se en pjäs eller lyssna på levande musik på Dunkers kulturhus. På det här kulturcentret hittar du även konstutställningar och kreativa workshoppar. Du kan också se dans, teater och orkesterföreställningar i Rådhuset. På andra ställen finns det barer, nattklubbar och standupscener.

Från Helsingborg är det lätt att ta en avstickare med bil, buss eller tåg till Köpenhamn och många andra danska städer. Låt det här resmålet vid havet charma dig med sina stränder, sin historia och sin arkitektur.

CABINN Copenhagen
CABINN Copenhagen
3 out of 5
Arni Magnussons Gade 1, Copenhagen, 1577
Priset är 1 347 kr per natt mellan 5 juni och 6 juni
1 347 kr
per natt
5 juni - 6 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
7,2/10 Good! (2 597 recensioner)
"Bra service, fint hotell"

Recension från 22 maj 2023

CABINN Copenhagen
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
2.5 out of 5
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen, 2770
Priset är 2 106 kr per natt mellan 3 juni och 4 juni
2 106 kr
per natt
3 juni - 4 juni
Detta hotell för affärsresenären ligger i Kastrup. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
8,6/10 Excellent! (2 748 recensioner)
"Tjänstvillig personsl och god service då vi hade behov av förvara medicin kallt ; -)"

Recension från 18 maj 2023

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Tivoli Hotel
Tivoli Hotel
4 out of 5
Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen, 1577
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 871 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
1 871 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 4 restauranger och 3 barer/lounger. Våra ...
Tivoli Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
UNITY Malmö
UNITY Malmö
3.5 out of 5
127 Nobelvägen, Malmö, Skåne län, 212 14
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna ...
8,6/10 Excellent! (31 recensioner)
Fint skick, men frukosten måste ses över
"Överlag var boendet fint och helt nytt. Skulle dock inte välja detta boende om du har planen att laga mat själv. Frukosten behöver ses över. Ohållbart att en person ska dela ut frukost till alla gäster från receptionen. Frukosten var mycket enkel med en fralla, sötsak och en liten yoghurt. Personalen ..."

Recension från 30 maj 2023

UNITY Malmö
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, Copenhagen, 2100
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster ...
8,8/10 Excellent! (2 445 recensioner)
"Perfectly placed. Convienient with a small kitchenett."

Recension från 14 jan. 2022

Adina Apartment Hotel Copenhagen
The More Hotel Västra Hamnen
The More Hotel Västra Hamnen
3.5 out of 5
26 Lilla Varvsgatan, Malmö, Skåne län, 211 19
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och tvättmöjligheter. De populära sevärdheterna ...
9,2/10 Wonderful! (140 recensioner)
Fräscht!
"Är mycket nöjd med vistelsen! Fint, stort och fräscht!"

Recension från 19 maj 2023

The More Hotel Västra Hamnen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.