Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Semester i Skåne

Boka en semester i Skåne – här finns charmiga byar, levande jordbrukslandskap, lövträd och karaktäristiska fiskelägen. Här finns också många slott.

Skåne är Sveriges sydligaste landskap och för många också det mest otypiska. Här är klimatet mildare än i resten av landet och därför bjuder naturen på bok, andra lövträd och till och med murgröna. Skåne är mer tättbebyggt än många andra delar av Sverige och har en sydsvensk byggnadsstil med korsvirke. I alla tider har människor bott och verkat i Skåne och det finns synliga spår från stenåldern, medeltiden och den danska tiden.

I södra Skåne har man Malmö, Lund, Ystad, Trelleborg, Skanör, Falsterbo, Söderslätt och Landsvägen. Längs kusten i nordväst finns många hamnstäder där du känner närheten till havet och kontinenten tack vare flera färjeförbindelser. I norr och nordost finns dramatiska landskap och minnen från stridande snapphanar. I sydöstra Skåne finns konstnärernas Österlen med sitt klara ljus, sandstränder och pittoreska fiskelägen samt i mellersta Skåne långsträckta åsar, slott och en rik jordbruksbygd.

Det finns mycket att göra under en vistelse i Skåne, som att gå i kommissarie Wallanders fotspår i Ystad i den genuina miljön med korsvirkeshus. Forntida sammanhang finner du i Fotevikens vikingaby, vid Kung Ales Stenar och vid den av stockar befästa Trelleborgen. I Skånes Djurpark kan du se de för landskapet typiska djuren dovhjort och linderödsgris. Det nya Skåne representeras av nationalklenoden och det vackra byggnadsverket Öresundsbron samt den moderna stadsdelen Västra Hamnen och Turning Torso i Malmö.

Att ströva i bokskogen är härligt, särskilt under vår och försommar. Dalby Söderskog och Söderåsens Nationalpark är bara några av tipsen. Det finns flera mycket natursköna platser som Fyledalen och Rörum, känd för den vackra bäcken i filmen ”Glädjekällan”. Kullabygden och Röstångatrakten bjuder på säregen natur och du märker snart att ryktet om att Skåne skulle vara platt är fullständigt falskt!

Det är lätt att köra bil i Skåne, och kollektivtrafiken är väl utbyggd med de så kallade Pågatågen, läns- och lokalbussar. Kommer du med flyg eller fjärrtåg kan du fortsätta med hyrbil.

Oavsett dina intressen kan du få en härlig vistelse i Skåne tack vare alla de olika slag av inkvartering, mat, nöjen och aktiviteter som finns här.


Hotell nära Skånes län

Se alla 1 084 boenden i Skånes län
Clarion Hotel Malmö Live 1 080 kr
Recension från 19 feb. 2020
Se information
 
Clarion Hotel Malmö Live

Clarion Hotel Malmö Live

Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
   
  4,6 av 5
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Trevlig och alltid leende personal överallt, utan att det kändes tillgjort. Man kände sig mycket välkommen. Fräscht rum med fin utsikt. Skön säng och ostörd sömn. Mycket att välja på under frukosten. Ett plus för de snabbgående hissarna.

  Clarion Grand Hotel 1 030 kr
  Recension från 2 mars 2020
  Se information
   
  Clarion Grand Hotel

  Clarion Grand Hotel

  Stortorget 8-12, Helsingborg
    
   4,2 av 5
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Väldigt trevligt hotell med lyxig känsla mitt i Helsingborg. Jag får verkligen hylla personalen som levererade service i världsklass och gjorde vår vistelse till något utöver det vanliga.

   Quality Hotel View 935 kr
   Recension från 23 feb. 2020
   Se information
    
   Quality Hotel View

   Quality Hotel View

   Hyllie Stationstorg 29, Malmö
     
    4,4 av 5
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Ligger mycket nära Malmö Arena, Emporia köpcentrum och kommunikation till och från Malmö C

    Comfort Hotel Helsingborg 845 kr
    Recension från 17 feb. 2020
    Se information
     
    Comfort Hotel Helsingborg

    Comfort Hotel Helsingborg

    Gasverksgatan 11, Helsingborg
      
     4,0 av 5
     3.5 av 5.0 Stjärnor

     Ok för det priset. Rummen hyfsat, vi var många som bodde i olika rum och en del hade översvämning i badrummet efter dusch. Sängarna bra. Lite störande trafikljud. Frukosten inte så stort utbud men ok, fanns bacon, äggröra och pannkakor och frallor mm. Dyr parkering i deras P-hus 200kr/dygn.

     Radisson Blu Hotel, Malmö 846 kr
     Recension från 1 mars 2020
     Se information
      
     Radisson Blu Hotel, Malmö

     Radisson Blu Hotel, Malmö

     Oestergatan 10, Malmö
       
      4,3 av 5
      4.5 av 5.0 Stjärnor

      Jättetrevlig personal. Rummet va slitet. Cromecast fungerade ej. Inte ens personal kunde få igång det. Frukosten va standard och läget va perfekt.

      Quality Hotel the Mill
      Recension från 23 feb. 2020
      Se information
       
      Quality Hotel the Mill

      Quality Hotel the Mill

      Amiralsgatan 19, Malmö, Skåne län
        
       4,5 av 5
       3.5 av 5.0 Stjärnor

       Riktigt nöjda med vår vistelse! Stort rum med fyra sängar och barnen hade plats att leka. Saknade en kyl att ställa dricka i. Annars perfekt! Frukosten var god och middagen föll 7-åringen i smaken.

       Quality Hotel Grand, Kristianstad 921 kr
       Recension från 31 jan. 2020
       Se information
        
       Quality Hotel Grand, Kristianstad

       Quality Hotel Grand, Kristianstad

       V. Storgatan 15, Kristianstad
         
        3,8 av 5
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Quality har gjort en RIKTIG upprykning sista året. Totalbetyget är därför i min mening orättvist låg. Rummen är nyrenoverade, ett riktigt bra och välutrustat gym samt en frukostbuffé till stor del ekologisk med flera "extragrejer" så som smoothie, energy shots, våfflor och allt anant smaskigt man ...

        Clarion Collection Hotel Planetstaden 1 280 kr
        Recension från 30 dec. 2019
        Se information
         
        Clarion Collection Hotel Planetstaden

        Clarion Collection Hotel Planetstaden

        Dalbyvägen 38, Lund
          
         4,4 av 5
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Uppskattat med buffé som ingår i priset.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.