Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Hjo

Reseguide
Hjo som inkluderar en fyr, kustutsikter och cykling

Trästaden Hjo är en liten sommarpärla. Läget vid Vätterns strand bjuder på fina bad och härliga promenader i kvällssolens sken.

När du reser till Hjo är det nästan ett måste att uppleva de unika kulturmiljöerna som ger staden en så speciell karaktär och känsla. Hjo har en lång och rik historia som bäst upplevs till fots i de charmiga trähuskvarteren i stadskärnan. Missa inte att ta en guidad tur genom trästaden där du får veta mer om stadens kulturarv!

Om du är sugen på att upptäcka mer av Hjos historia kan ett besök i Stadsparken vara på sin plats. Området fungerade som kurort under sent 1800-tal och är än idag ett populärt ställe för avkoppling och rekreation. Här står kurortsanstaltens trävillor fortfarande på plats, med balkongerna vända mot det välgörande vattnet. Vid stadsparken har du också nära till andra sevärdheter som Hjo kyrka och Hjo stadsmuseum.

Hjos kulturliv hittar du i charmiga kulturkvarteret Pedagogien. Här är alla utställningar gratis och beroende på säsong har du också en rad roliga evenemang att välja mellan. Hjo är en sprudlande kulturstad, framför allt under sommaren då det finns en uppsjö festivaler, aktiviteter och evenemang att njuta av.

När du turistar i Hjo vill du naturligtvis passa på att uppleva mer av den vackra naturen. Ett populärt turistmål i Hjo är naturreservatet Hjoåns dalgång där du bland annat kan uppleva öringsafari i det rika fiskevattnet. Det finns också en fin naturstig längst med ån. För den golfintresserade kan ett besök på natursköna Hökensås golfbana sätta guldkant på semestern.

Hjo ligger ungefär sex mil norr om Jönköping och du tar dig enkelt hit med bil på ungefär en timme. Närmaste tågförbindelsen finns i Skövde som det tar en halvtimme att resa till med bil. Från Skövde går det tåg till både Stockholm och Göteborg, så oavsett varifrån i landet du reser är en härlig weekendresa till Hjo enkelt och smidigt fixad.

Varför inte boka en romantisk weekend eller ta med familjen på en resa till Hjo med omnejd? Oavsett om du tittar på resor till Hjo på sommaren eller vintern finns det alltid något att hitta på i den lilla charmiga staden vid Vätterns strand!

Hotell Bellevue
Hotell Bellevue
3 out of 5
Bangatan 2, Hjo, Västra Götalands län
Priset är 1 058 kr per natt mellan 22 aug. och 22 aug.
Detta hotell på stranden ligger centralt i Hjo, ungefär fyra mil från Göta kanal, Arena Skövde och Karlsborgs fästning. Hjulångaren Eric Nordevall II och Varnhems ...
4/5Very Good! (525 recensioner)
"Bra frukost, men trångt så här i Coronatider"

Recension från 15 maj 2021

Hotell Bellevue
Röda Stallet B&B
Röda Stallet B&B
2 out of 5
Faagelaas - Spakaas 4, Hjo
Priset är 800 kr per natt mellan 8 aug. och 8 aug.
Detta bed and breakfast i Hjo ligger mindre än 3 km från Vättern, Norra Fågelås kyrka och Guldkroksbadet. Hjo stadspark ligger 3,2 km härifrån.
4.2/5Excellent! (177 recensioner)
Värt pengarna
"Bra service, bra frukost"

Recension från 28 sep. 2020

Röda Stallet B&B
Vackert, tyst och bekvämt boende nära Mullsjön
Vackert, tyst och bekvämt boende nära Mullsjön
Bengtstorp Morellstigen 1 544 92 Hjo, Hjo, Västra Götalands län
Priset är 2 798 kr per natt mellan 8 aug. och 8 aug.
Denna semesterbostad ståtar med ett läge vid sjön och ligger mindre än en mil från Guldkroksbadet, Hjo stadspark och Vättern. Norra Fågelås kyrka ligger 9,5 ...
Vackert, tyst och bekvämt boende nära Mullsjön
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
3 sovrum boende i Hjo
3 sovrum boende i Hjo
Smedsskogen, Hjo, Västra Götalands län
Denna semesterbostad i Hjo ligger mindre än en mil från Guldkroksbadet, Hjo stadspark och Vättern. Norra Fågelås kyrka ligger 11,1 km härifrån.
3 sovrum boende i Hjo
5 Person Holiday Home in HJO
5 Person Holiday Home in HJO
3 out of 5
SÄLGSTIGEN 8, Hjo, Västra Götalands län
Denna semesterbostad i Hjo ligger mindre än 15 km från Hjo stadspark, Guldkroksbadet och Vättern. Norra Fågelås kyrka ligger 14,3 km härifrån.
5 Person Holiday Home in HJO
2 sovrum boende i Vadstena
2 sovrum boende i Vadstena
Furåsa Apelgård, Vadstena, Östergötlands län
Denna semesterbostad i Vadstena ligger mindre än 15 km från Östad Golf, Naturum Takern och Sankta Birgitta Klostermuseum. Vadstena kloster och Vadstena station ...
4/5Very Good! (1 recension)
"Mysigt, välutrustat boende i lugn miljö intill Tåkern. Fina vägar att cykla på. Nära in till Vadstena, ca 10 km. Trevlig hyresvärd."

Recension från 6 aug. 2020

2 sovrum boende i Vadstena
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Hjo

Städer nära Hjo