Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Amsterdam efter kategori

Toppaktiviteter i Amsterdam

Se alla 48 saker att göra i Amsterdam

Upptäck storstaden Amsterdam: Aktiviteter för alla smaker

Amsterdam är ett omåttligt populärt semestermål för svenska weekendresenärer. Nederländernas huvudstad ligger lagom långt bort är lagom stor och erbjuder alla något att göra. Amsterdam lockar med kvällsunderhållning konst i kvadrat samt en ovanligt vacker stadsbild präglad av vatten och kanaler. Läs vår guide nedan för lite förslag på saker att göra i Amsterdam för alla intressen och smaker.

Konst och kultur i Amsterdam

Den som letar efter saker att göra i Amsterdam kommer kanske först och främst att tänka på stadens många museer. Ett smidigt sätt att se så mycket av Amsterdams kultur som möjligt är att börja din resa med att införskaffa dig ett I amsterdam City Card. Du kan välja om du vill att kortet ska gälla i ett två

tre eller fyra dygn och utöver sightseeingturer och gratis tillgång till stadens kollektivtrafik får du även inträde till över 40 olika museer. Beundra klassiska målningar i original och promenera bland de av stadens historiska sevärdheter som inspirerat konstnärer som Rembrandt Vermeer och Van Gogh.

Upptäck Amsterdams kanaler

Amsterdams centrum är omgivet av stadens tre största kanaler vilket gör det lätt att orientera sig i staden. Dessutom erbjuds ett stort antal kanalkryssningar som fantastiska sätt att upptäcka staden. Utöver de vanliga guidade kanalturerna kan du även välja mellan lite mer udda alternativ som en kryssning med nederländska hamburgare och öl en pizzakryssning med dryck eller varför inte en kryssning med en fyrarätters gourmetmiddag framåt kvällningen? Amsterdams kanaler bjuder på nästintill obegränsade aktiviteter. Amsterdam är dessutom så präglat av sina kanaler att det kan påstås att båtledes är det bästa sättet att uppleva staden.

Luta dig tillbaka och ta det lugnt på en kanalbåts däck och se staden glida förbi från den bästa utsiktsplatsen: vattnet. På turen kan du beundra världsarvslistade sevärdheter studera ikoniska gamla broar och se klassiska köpmanshus längs kanalstränderna. Detta är Amsterdam i ett nötskal. Staden har omkring tio mil kanaler som korsas av omkring 1 500 broar.

Amsterdams uteliv

Många turister reser till Nederländerna för att uppleva utelivet i Amsterdam. Att göra stan här är en unik och ibland överväldigande upplevelse men det avskräcker inte de myriader ungdomar och festfolk som kommer hit för att fira speciella tillställningar som svensexor och möhippor eller bara för att ha kul med gänget. Amsterdams Red Light District är ett ökänt syndens näste med så kallade ”peep shows” och ”coffee shops” som har blivit en oväntad turistattraktion. För en unik insikt i distriktet kan du följa med en före detta prostituerad på en vandringstur i Red Light District och lära dig mer om verkligheten bakom de världsberömda skyltfönstren.

Men även turister som inte vill söka sig till det syndiga kvarteret kan hitta roliga kvällsaktiviteter i Amsterdam. Ät en femrättersmiddag på Supperclub Lounge och få VIP-inträde till nattklubb på köpet eller varför inte bege dig ut på kanalerna på en kryssning med drinkar eller middag när solen sänker sig över den vackra staden.

Karta

Discover neighborhoods in Amsterdam

Centrum

Madame Tussaud och De Dam är några av de främsta sevärdheterna i Centrum. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Nieuwmarkt station eller Waterlooplein station, och kolla in de fascinerande museerna, de charmiga kaféerna och de populära butikerna.

MuseerCyklarMonument

Västra Amsterdam

De fascinerande museerna och de charmiga kaféerna tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Västra Amsterdam. Komplettera din resa med att besöka Vondelpark eller Kulturparken Westergasfabriek.

SkyskraporRomantikFamiljevänlig

Kanalringen

Besök dessa halvcirkelformade kanaler som byggdes på 1600-talet om du vill se hur Amsterdam fått smeknamnet ”Nordens Venedig”.

CyklarBåtarMuseer

Jordaan

Du kommer uppskatta ölbryggerierna och kyrkorna i Jordaan. Avsätt lite tid för att besöka De 9 Straatjes eller Electric Ladyland.

CyklarBåtarArkitektur

Museikvarter

De fascinerande museerna och de populära butikerna är några exempel på vad resenärer mest brukar uppskatta med Museikvarter. Missa inte heller att besöka Van Gogh-museet eller Rijksmuseum, och du kan hoppa på tunnelbanan på Vijzelgracht metrostation för att ta dig runt i staden.

MuseerCyklarTeatrar

Södra Amsterdam

Ägna en stund åt att besöka platser som Vondelpark när du lär känna Södra Amsterdam, och missa inte det stora restaurangutbudet. Du kan hoppa på tunnelbanan på Amsterdam Zuid station eller Boelelaan - Vrije Universiteit station om du vill se mer av området.

SkyskraporFamiljevänligMuseer