Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Amsterdam

Nederländernas huvudstad Amsterdam är känd för sitt nätverk av kanaler från 1600-talet, sina gavelhus, museer och den speciella kafékulturen.

Amsterdam brukar kallas för norra Europas Venedig och är byggd på ett nätverk av halvcirkelformiga kanaler, med hundratals broar. Här finns mängder av saker att se och göra. Åker du till Amsterdam under en weekend ska du se till att besöka stadens berömda museer och speciella kaféer. De är populära turistställen på dagarna, medan folk dras till barerna och klubbarna runt torgen på kvällarna och nätterna. Invånarna i Amsterdam tycker om att tala engelska och är kända för att vara fritänkare. Till denna multikulturella huvudstad är alla välkomna!

Trånga kullerstensgator, begränsade parkeringsmöjligheter och spårvagnar som går kors och tvärs gör att det blir alltför komplicerat att utforska staden med bil. Stadskärnan utforskar du istället bäst till fots, genom att hyra cykel eller åka med kollektivtrafiken. Om du bokar en kanalkryssning får du se hela gamla stan på bara en timme, perfekt för dem som åker hit på semester. Du får lära dig om Amsterdams intressanta historia och får se fina exempel på de karakteristiska gavelhusen.

Amsterdams rötter går tillbaka till 1200-talet, men det berömda kanaldistriktet utvecklades under 1600-talet. Kanalringen klassas nu som världsarv. En av de många sevärdheterna här är Anne Franks hus.

På det centrala torget De Dam kan du gå en rundtur på det gamla kungliga palatset och beundra vaxfigurerna på Madame Tussauds. I närheten ligger Red Light District. De trånga gatorna fulla med vuxenunderhållning leder fram till mer familjevänliga Nieuwmarkt, ett torg som kantas av matställen.

Precis utanför Kanalringen ligger Museikvarteret. Missa inte van Gogh-museet och statsmuseet Rijksmuseum, båda två har samlingar med verk av världsberömda nederländska konstnärer. Slappna av i gräset i närliggande Vondelpark. Härifrån är det bara en kort promenad till Leidseplein, som är centrum för musik och nattliv.

Sedan 1970-talet har Amsterdams kaféer låtit sina besökare njuta av staden på ett mer avslappnat sätt. Om du hellre vill dricka än röka kan du besöka en pub och beställa in den lokala ölen. Ett vanligt lageröl från Nederländerna smakar ännu bättre efter ett besök på det gamla bryggeriet, där du får uppleva ölet på rätt sätt under Heineken Experience.

Unga semesterfirare dras till Amsterdam på grund av dess rykte som partystad. De som är på jakt efter en mer förfinad kulturell upplevelse hittar också mycket att göra i denna vackert bevarade stad med den typiska nederländska gästfriheten.


Reseguide för Amsterdam


Populära hotellerbjudanden i Amsterdam

Se alla 1 126 boenden i Amsterdam
Corendon Village Hotel Amsterdam 533 kr
Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Village Hotel Amsterdam

Schipholweg 275, Badhoevedorp
   
  4,2
  av 5, från 944 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell ståtar med ett läge nära flygplatsen och ligger mindre än en mil från Rijksmuseum Amsterdam Schiphol, Sloterpark och Sloterplas och De Meervaart-teatern. Schiphol-Rijk Business Park och Cobra museum för modern konst ligger också mindre än 15 km härifrån.

  XO HOTELS PARK WEST 523 kr
  XO HOTELS PARK WEST

  XO HOTELS PARK WEST

  Molenwerf 1, Amsterdam
    
   4,4
   av 5, från 1 381 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med miljövänlig profil i Västra Amsterdam ligger mindre än 5 km från Kulturparken Westergasfabriek, Nes och Anne Franks hus. Nieuwe Kerk-museet och Leidseplein ligger också 5 km härifrån. Sloterdijk NS station ligger på 12 minuters gångavstånd och till Amsterdam Sloterdijk station promenerar du på 14 minuter.

   Inntel Hotels Amsterdam Centre 1 029 kr
   Inntel Hotels Amsterdam Centre

   Inntel Hotels Amsterdam Centre

   Nieuwezijds Kolk 19, Amsterdam
     
    4,2
    av 5, från 7 951 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med spa i Centrum ligger tio minuters promenad från Börsen (Beurs van Berlage), Nes och De Dam. Oude Kerk och Begijnhof ligger också en kvarts promenad härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Amsterdams centralstation promenerar du på 6 minuter.

    The Alfred Hotel 436 kr
    The Alfred Hotel

    The Alfred Hotel

    Cornelis Schuytstraat 58-60, Amsterdam
      
     3,9
     av 5, från 1 177 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Museikvarter ligger tio minuters promenad från Vondelpark och Concertgebouw. Stedelijk Museum och Van Gogh-museet ligger också en kvarts promenad härifrån. Amsterdam Zuid station ligger på 19 minuters gångavstånd och till Amsterdam Zuid station promenerar du på 23 minuter.

     citizenM Schiphol Airport Hotel 846 kr
     citizenM Schiphol Airport Hotel

     citizenM Schiphol Airport Hotel

     Jan Plezierweg 2, Schiphol
       
      4,4
      av 5, från 4 278 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell ligger nära flygplatsen, endast 1,4 km från Rijksmuseum Amsterdam Schiphol och mindre än 15 km från Utställnings- och kongresscentret RAI och Van Gogh-museet. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom Anne Franks hus och Albert Cuyp-marknaden. Schiphol Airport station ligger på 15 minuters gångavstånd.

      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center 1 193 kr
      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

      Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

      Schiphol Boulevard 101, Schiphol
        
       4,4
       av 5, från 1 686 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med miljövänlig profil ligger nära flygplatsen, mindre än 15 km från Utställnings- och kongresscentret RAI, Van Gogh-museet och Rijksmuseum. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom Anne Franks hus och Heineken Experience. Schiphol Airport station ligger på 5 minuters gångavstånd.

       Corendon City Hotel Amsterdam 460 kr
       Corendon City Hotel Amsterdam

       Corendon City Hotel Amsterdam

       Aletta Jacobslaan 7, Amsterdam
         
        4,3
        av 5, från 1 642 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell med spa i Nieuw-West ligger mindre än 5 km från Vondelpark, Van Gogh-museet och Rijksmuseum. Heineken Experience ligger 4,9 km härifrån. Henk Sneevlietweg station ligger på 2 minuters gångavstånd och till Heemstedestraat station promenerar du på 9 minuter.

        Renaissance Amsterdam Hotel 1 194 kr
        Renaissance Amsterdam Hotel

        Renaissance Amsterdam Hotel

        Kattengat 1, Amsterdam
          
         4,2
         av 5, från 2 133 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta hotell i lyxstil i Centrum ligger tio minuters promenad från Herengrachtkanalen, De Dam och Oude Kerk. Nes och Anne Franks hus ligger också en kvarts promenad härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Amsterdams centralstation promenerar du på 6 minuter.