Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 665 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Semester i Amsterdam

Nederländernas huvudstad Amsterdam är känd för sitt nätverk av kanaler från 1600-talet, sina gavelhus, museer och den speciella kafékulturen.

Amsterdam brukar kallas för norra Europas Venedig och är byggd på ett nätverk av halvcirkelformiga kanaler, med hundratals broar. Här finns mängder av saker att se och göra. Åker du till Amsterdam under en weekend ska du se till att besöka stadens berömda museer och speciella kaféer. De är populära turistställen på dagarna, medan folk dras till barerna och klubbarna runt torgen på kvällarna och nätterna. Invånarna i Amsterdam tycker om att tala engelska och är kända för att vara fritänkare. Till denna multikulturella huvudstad är alla välkomna!

Trånga kullerstensgator, begränsade parkeringsmöjligheter och spårvagnar som går kors och tvärs gör att det blir alltför komplicerat att utforska staden med bil. Stadskärnan utforskar du istället bäst till fots, genom att hyra cykel eller åka med kollektivtrafiken. Om du bokar en kanalkryssning får du se hela gamla stan på bara en timme, perfekt för dem som åker hit på semester. Du får lära dig om Amsterdams intressanta historia och får se fina exempel på de karakteristiska gavelhusen.

Amsterdams rötter går tillbaka till 1200-talet, men det berömda kanaldistriktet utvecklades under 1600-talet. Kanalringen klassas nu som världsarv. En av de många sevärdheterna här är Anne Franks hus.

På det centrala torget De Dam kan du gå en rundtur på det gamla kungliga palatset och beundra vaxfigurerna på Madame Tussauds. I närheten ligger Red Light District. De trånga gatorna fulla med vuxenunderhållning leder fram till mer familjevänliga Nieuwmarkt, ett torg som kantas av matställen.

Precis utanför Kanalringen ligger Museikvarteret. Missa inte van Gogh-museet och statsmuseet Rijksmuseum, båda två har samlingar med verk av världsberömda nederländska konstnärer. Slappna av i gräset i närliggande Vondelpark. Härifrån är det bara en kort promenad till Leidseplein, som är centrum för musik och nattliv.

Sedan 1970-talet har Amsterdams kaféer låtit sina besökare njuta av staden på ett mer avslappnat sätt. Om du hellre vill dricka än röka kan du besöka en pub och beställa in den lokala ölen. Ett vanligt lageröl från Nederländerna smakar ännu bättre efter ett besök på det gamla bryggeriet, där du får uppleva ölet på rätt sätt under Heineken Experience.

Unga semesterfirare dras till Amsterdam på grund av dess rykte som partystad. De som är på jakt efter en mer förfinad kulturell upplevelse hittar också mycket att göra i denna vackert bevarade stad med den typiska nederländska gästfriheten.

Boende i Amsterdam

Dags att åka på semester? Eftersom Amsterdam är landets huvudstad är det inga problem att hitta boende. Det finns inte mindre än 639 hotell och andra boenden att boka på Expedia.

Exempel på två ståtliga hotell i Amsterdam som erbjuder de bästa rummen är InterContinental Amstel Amsterdam, på Professor Tulpplein 1, och Amsterdam Boutique Apartments, på Singel 401. Annars är Amsterdam Wiechmann Hotel, på Prinsengracht 328-332, och Hotel des Arts, på Rokin 154, några billigare alternativ som kan vara värda att undersöka.


Reseguide för Amsterdam


Populära hotellerbjudanden i Amsterdam

Se alla 883 boenden i Amsterdam
citizenM Schiphol Airport Hotel
citizenM Schiphol Airport Hotel

citizenM Schiphol Airport Hotel

Jan Plezierweg 2, Schiphol
   
  4,4
  av 5, från 3 833 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell ligger nära flygplatsen, endast 1,4 km från Rijksmuseum Amsterdam Schiphol och mindre än 15 km från Utställnings- och kongresscentret RAI och Van Gogh-museet. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom Heineken Experience och Anne Franks hus.

  New West Inn Amsterdam
  New West Inn Amsterdam

  New West Inn Amsterdam

  Reimerswaalstraat 5, Amsterdam
    
   3,8
   av 5, från 1 064 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i Nieuw-West ligger 4,2 km från World Fashion Centre och mindre än en mil från Stedelijk Museum och Van Gogh-museet. Concertgebouw och Rijksmuseum ligger också mindre än en mil härifrån.

   Tulip Inn Amsterdam Airport 707 kr
   Tulip Inn Amsterdam Airport

   Tulip Inn Amsterdam Airport

   Piet Guilonardweg 3, Schiphol
     
    4,3
    av 5, från 644 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell med miljövänlig profil nära flygplatsen ligger mindre än en mil från Aalsmeers blomsterauktion, VU Amsterdams universitet och Olympiastadion. Vondelpark och World Fashion Centre ligger också mindre än en mil härifrån.

    Jaz Amsterdam 932 kr
    Jaz Amsterdam

    Jaz Amsterdam

    De Passage 90, Amsterdam
      
     4,5
     av 5, från 863 recensioner
     3.5 av 5.0

     Detta hotell i Amsterdam-Zuidoost ligger nära Ziggo Dome och Amsterdam ArenA. Heineken Music Hall ligger 0,8 km härifrån.

     XO HOTELS PARK WEST 696 kr
     XO HOTELS PARK WEST

     XO HOTELS PARK WEST

     Molenwerf 1, Amsterdam
       
      4,4
      av 5, från 1 166 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med miljövänlig profil i Amsterdam West ligger mindre än 5 km från Foodhallen, Nes och Anne Franks hus. Nieuwe Kerk-museet och Leidseplein ligger också 5 km härifrån.

      Hyatt Place Amsterdam Airport 914 kr
      Hyatt Place Amsterdam Airport

      Hyatt Place Amsterdam Airport

      Rijnlanderweg 800, Hoofddorp
        
       4,5
       av 5, från 2 578 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med miljövänlig profil nära flygplatsen ligger 7,6 km från Aalsmeers blomsterauktion och mindre än två mil från Stedelijk Museum och Van Gogh-museet. Concertgebouw och VU Amsterdams universitet ligger också mindre än två mil härifrån.

       Hotel2Stay 801 kr
       Hotel2Stay

       Hotel2Stay

       Tempelhofstraat 2, Amsterdam
         
        4,5
        av 5, från 780 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Amsterdam ligger mindre än 5 km från Foodhallen, Anne Franks hus och Nieuwe Kerk-museet. Leidseplein och Kungliga palatset ligger också 5 km härifrån.

        Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center 1,247 kr
        Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

        Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

        Schiphol Boulevard 101, Schiphol
          
         4,4
         av 5, från 1 378 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell med miljövänlig profil ligger nära flygplatsen, endast 0,2 km från World Trade Center Schiphol Airport och mindre än 15 km från Utställnings- och kongresscentret RAI och Van Gogh-museet. Mindre än 15 km härifrån hittar du Rijksmuseum och Heineken Experience.

         Erbjudanden på paketresor till Amsterdam

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.