Biluthyrning i Italien

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Italien

Italienska förare har ett dåligt rykte utomlands, men låt inte det stoppa dig från att hyra bil i Italien. Det är trots allt ett långt land med många regionala skillnader, och ryktet härstammar från centrala Rom i rusningstid. Med en hyrbil ser du lätt det genuina Italien och upptäcker så mycket mer än medelturisten.

För att få ut så mycket som möjligt av din semester kan det vara en bra idé att boka en hyrbil i Italien. Du får då se så mycket mer än bara en stad. Ta en paus från färgsprakande Florens och upptäck de pittoreska fiskebyarna i Cinque Terre och badvattnen och vandringslederna längs den italienska rivieran.

Kusten, vingårdarna, skidbackarna och det autentiska Italien blir mycket mer tillgängliga när du bokar en hyrbil. Det bör dock påtalas att de flesta inte rekommenderar besökare att försöka köra i centrala Rom. Trafiken kan vara mycket intensiv i huvudstaden, även för den vana föraren.

Får du hyra bil i Italien?

Om du är minst 18 år och har ett körkort utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land, Island, Liechtenstein eller Norge – får du lov att hyra bil i Italien. Om ditt körkort är utfärdat av något annat land behöver du ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt körkort.

Du hyr bil i Italien

Passa gärna på att boka din hyrbil samtidigt som du bokar ditt flyg till Italien. På så sätt kan du hämta din bil direkt på flygplatsen och snabbt och smidigt ta dig till ditt boende och alla sevärdheterna. Naturligtvis kan du även beställa en bil till lite senare under din Italienresa, om du skulle vilja spendera ett par dagar i staden innan du ger dig ut på upptäcktsfärd.

När du hyr bil i Italien med en av våra partner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Köra bil i Italien

Trafikreglerna i Italien är förhållandevis lika de svenska. Bilbälte är obligatoriskt i både fram- och baksätena, till skillnad från i vissa andra europeiska länder. Det är också obligatoriskt att ha reflexväst i bilen, för tillfällen då du måste stiga ur bilen på en trafikerad väg. Din biluthyrning i Italien bör förse dig med reflexväst.

Rattfylleri räknas det som från 0,5 gram alkohol per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men likväl lågt nog att även ett glas öl kan vara tillräckligt för att överstiga gränsen. Hastighetsgränsen i tätorter är 50 km/h, om inget annat anges, och 130 km/h på motorväg. Vid regn- och snöväder sänks hastighetsgränsen på motorvägarna till 110 km/h.

Många italienska städer har områden där du inte får köra, ofta märkta med orden zona a traffico limitato eller zona pedonale. I Italien är det praxis att blinka med framlyktorna för att varna om att man inte tänker stanna. Du bör således inte börja köra om en bil blinkar åt dig i en korsning eller på en parkeringsplats.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Italien?
Vi förstår att flexibilitet har stor betydelse. Därför erbjuder de allra flesta bokningar med förskottsbetalning en fullständig återbetalning, om avbokningen görs åtminstone sex timmar före upphämtningen. Det kan dock vara en bra idé att läsa hyresavtalet noga, eftersom en del undantag förekommer. Om du inte hittar vad du letar efter besöker du bara vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Italien?
De må vara små i storlek, men fördelarna är stora – ekonomibilar är det populäraste valet bland resenärer i Italien. De är lätta att hantera och parkera, vilket är perfekt om du tänker köra i stadstrafik, och bränslesnålheten gör att du billigare kan ta dig fram i regionen. Föredrar du en större bil? Då kan du ta en titt på våra stora modeller och premiumhyrbilar.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Italien med Expedia?
Ta en titt på vårt breda hyrbilsutbud, läs recensioner och betyg och jämför alternativen från ledande företag. Med bara ett par klick kan Expedia hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena för din semesterbil. Har du redan bokat flyg och boende? Lägg till en hyrbil i Italien för att spara lite till.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Italien?
I Italien måste du som förare vara minst 18 år för att hyra bil. Unga förare kan dessutom räkna med en extra avgift och andra begränsningar från de flesta hyrbilsföretag. Avgiften täcker den ökade olycksrisken, och begränsningarna brukar avse vilka sorters fordon som är tillgängliga. Mindre erfarna förare kan till exempel behöva hålla sig till små och medelstora fordon.
Vad behöver man för att hyra bil i Italien?
Du behöver visa upp ett giltigt körkort och ett kreditkort i ditt namn. Vill du välja bort hyrbilsfirmans vanliga försäkring? Då behöver du nog även bevisa att du täcks av en annan försäkring. Kraven kan skilja sig mellan olika leverantörer, så kom ihåg att läsa policyn noga i förväg.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Italien?
Ja, och du hittar din drömbil bland våra erbjudanden för långtidsuthyrning. Fyll bara i din reseinformation så visar vi dig prisvärda erbjudanden från flera ledande leverantörer.
Var kan jag hyra en bil i Italien om jag är under 25?
Ålderspolicyer skiljer sig mellan uthyrare, så det är bra att läsa på lite. Har du lyckats hitta en hyrbilsfirma i Italien som hyr ut till förare under 25 år? Vad bra! Tänk då på att extra avgifter kan tillkomma. Allt du behöver veta hittar du i uthyrarens villkor.

Upplev nya platser med Expedia