Biluthyrning i Italien

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Italien

Topperbjudanden på hyrbilar i Italien

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Italien
Se alla bilar

Italienska förare har ett dåligt rykte utomlands, men låt inte det stoppa dig från att hyra bil i Italien. Det är trots allt ett långt land med många regionala skillnader, och ryktet härstammar från centrala Rom i rusningstid. Med en hyrbil ser du lätt det genuina Italien och upptäcker så mycket mer än medelturisten.

För att få ut så mycket som möjligt av din semester kan det vara en bra idé att boka en hyrbil i Italien. Du får då se så mycket mer än bara en stad. Ta en paus från färgsprakande Florens och upptäck de pittoreska fiskebyarna i Cinque Terre och badvattnen och vandringslederna längs den italienska rivieran.

Kusten, vingårdarna, skidbackarna och det autentiska Italien blir mycket mer tillgängliga när du bokar en hyrbil. Det bör dock påtalas att de flesta inte rekommenderar besökare att försöka köra i centrala Rom. Trafiken kan vara mycket intensiv i huvudstaden, även för den vana föraren.

Får du hyra bil i Italien?

Om du är minst 18 år och har ett körkort utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land, Island, Liechtenstein eller Norge – får du lov att hyra bil i Italien. Om ditt körkort är utfärdat av något annat land behöver du ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt körkort.

Du hyr bil i Italien

Passa gärna på att boka din hyrbil samtidigt som du bokar ditt flyg till Italien. På så sätt kan du hämta din bil direkt på flygplatsen och snabbt och smidigt ta dig till ditt boende och alla sevärdheterna. Naturligtvis kan du även beställa en bil till lite senare under din Italienresa, om du skulle vilja spendera ett par dagar i staden innan du ger dig ut på upptäcktsfärd.

När du hyr bil i Italien med en av våra partner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Köra bil i Italien

Trafikreglerna i Italien är förhållandevis lika de svenska. Bilbälte är obligatoriskt i både fram- och baksätena, till skillnad från i vissa andra europeiska länder. Det är också obligatoriskt att ha reflexväst i bilen, för tillfällen då du måste stiga ur bilen på en trafikerad väg. Din biluthyrning i Italien bör förse dig med reflexväst.

Rattfylleri räknas det som från 0,5 gram alkohol per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men likväl lågt nog att även ett glas öl kan vara tillräckligt för att överstiga gränsen. Hastighetsgränsen i tätorter är 50 km/h, om inget annat anges, och 130 km/h på motorväg. Vid regn- och snöväder sänks hastighetsgränsen på motorvägarna till 110 km/h.

Många italienska städer har områden där du inte får köra, ofta märkta med orden zona a traffico limitato eller zona pedonale. I Italien är det praxis att blinka med framlyktorna för att varna om att man inte tänker stanna. Du bör således inte börja köra om en bil blinkar åt dig i en korsning eller på en parkeringsplats.

Vanliga frågor och svar