Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Bergamo
Reseguide

Bergamo

Bergamo är berömt för sin tydliga uppdelning i två delar: en modern nedre stadsdel och en övre muromgiven del uppe på en kulle. Om du bokar ett weekendpaket till Bergamo får du uppleva byggnader, stadsdelar och torg som återspeglar stadens historia. Här finns också många vackra kyrkor med konst från olika perioder. Bergamo är dels en ålderdomlig stad där du lätt kan promenera mellan sevärdheterna, dels en modern stad med en internationell flygplats och ultramoderna byggnader. Nu är det läge att upptäcka den perfekta blandningen av gammalt och nytt genom att boka weekendresor till Bergamo.

Som vi tidigare nämnt är Bergamo byggt i två nivåer: uppe på kullen ligger Bergamo Alta, omgiven av en enorm stenmur, medan Bergamo Bassa ligger utspritt över det omgivande slättlandet. Det bästa sättet att se allt är att börja längst ned och gradvis ta sig upp mot stadens förnäma antika hjärta. I norra delen av Bergamo Bassa ligger Accademia Carrara, en nyklassisk byggnad uppförd på uppdrag av Giacomo Carrara som rymmer ett av Italiens främsta konstgallerier. När du lämnat Accademia bakom dig fortsätter du mot Via San Tomaso som en gång var huvudvägen till Val Seriana och Val Brembana. Beundra byggnaderna från 1500- och 1600-talet längs Via Pignolo och kika in på de tysta, eleganta innergårdarna. Om du fortsätter rakt framåt kommer du till kyrkorna Sant’Alessandro della Croce och San Bernardino, och 1300-talskyrkan Santo Spirito. Om du är hungrig bör du absolut stanna till på den berömda Ristorante Vittorio, vars kök inte går av för hackor. Om du bokar en resa till Bergamo på sommaren kan du äta lunch utomhus.

Efter en läcker måltid fortsätter turen mot Piazza Matteotti. Följ Viale Sentierone som leder in på torgets södra del genom porten i stadsmuren (Largo Porta Nuova). Porten byggdes på 1600-talet för att öppna en väg mellan stadens östra och västra del och renoverades på 1920-talet, då den blev Bergamos bästa ställe för att flanera. Sentierone når sin kulmen vid barockfasaden på kyrkan San Bartolomeo, där det finns ett verk av Lorenzo Lotto som föreställer madonnan och barnet och helgonen. På den närbelägna Via Sant’Alessandro ligger kyrkan Sant’Alessandro in Colonna med mästerverk av Lotto, del Bassano och del Romanino. Längre bort har du chansen att besöka Artificio, en ovanlig butik full av unika föremål som skapats av återanvänt och återvunnet material. Härifrån kan du börja din upptäcktsfärd i Bergamos antika hjärta och ta en inledande promenad över Piazza Duomo och Piazza Vecchia. För de som bokar resor till Bergamo rekommenderar vi ett besök på den historiska Bar del Tasso på Piazza Vecchia, som är speciell med tanke på att den funnits i femhundra år.

Bered dig på att känna Bergamos hjärta pulsera på de berömda torgen. Piazza Vecchia och det ännu äldre Piazza Duomo ligger bara ett stenkast bort om du går längs Via Donizetti. Här ligger Casa dell’Arciprete med sin dekorativa marmorfasad, ett utmärkt exempel på ett äkta renässanshem. På avstånd kan du skymta Piazza del Duomo som med elegans och överraskande asymmetri omger domen, en symbol för religiös makt där många intriger och dispyter ägt rum. På sidan av domen ligger Colleoni-kapellet, som uppfördes mellan 1472 och 1476 av den bergamiske ledaren Bartolomeo Colleoni i syfte att bli ett mausoleum över honom själv och hans dotter, Medea. På torget kan du se den vänstra sidan av Basilica di Santa Maria Maggiore, som behållit sin ursprungliga romanska form på utsidan. I Vescovado-trädgården på Piazza del Duomo ligger det åttkantiga dopkapellet, byggt av Giovanni da Campione i mitten av 1300-talet.

Bredvid Piazza del Duomo ligger Piazza Vecchia, det åldrande högkvarteret och symbolen för medborgarmakt. I mitten finns en fontän som donerats av den venetianske borgmästaren Contarini. Den äldsta byggnaden på Piazza Vecchia är Palazzo della Ragione (från 1100-talet) med en centralt placerad balkong och ett fönster prytt av San Marcos lejon, ett verk av den mästerlige renässansarkitekten Pietro Isabello från Bergamo. Till höger om Palazzo della Ragione ligger Torre del Comune som varit föremål för flera ombyggnader, i synnerhet i översta delen. Här hittar du också Palazzo Nuovo från 1500-talet som idag rymmer ett framstående bibliotek, och Palazzo del Podestà Veneto där Bergamos universitet ligger.

Var kan jag bo i Bergamo?

Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
4 out of 5
Via Padergnone 52, Grassobbio, BG
Priset är 727 kr per natt mellan 4 juli och 4 juli
Detta hotell med spa ligger nära flygplatsen, endast 2,8 km från Oriocenter och mindre än en mil från Fiera Campionaria di Bergamo och Kilometro Rosso Science ...
4.6/5Wonderful! (982 recensioner)
Detta hotell blir det fler gånger
"Mycket bra hotel trots läget. Men en uber funkade hur bra som in till Bergamo. Maten på hotellet var fantastisk så ödsla tid med att åka in till Bergamo är meningslöst."

Recension från 27 sep. 2020

Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
NH Orio al Serio
NH Orio al Serio
4 out of 5
Via Portico 75, Orio al Serio, BG
Priset är 899 kr per natt mellan 18 juli och 18 juli
Detta hotell ligger nära flygplatsen, 13,8 km från Castello di San Vigilio.
4.2/5Excellent! (866 recensioner)
Bra läge nära flygplatsen
"Eftersom vi kom sent så passade närheten till flygplatsen perfekt. Rent och fräscht. Nära ett mindre köpcentrum."

Recension från 12 juli 2020

NH Orio al Serio
Hotel Excelsior San Marco
Hotel Excelsior San Marco
4 out of 5
Piazzale della Repubblica 6, Bergamo, BG
Priset är 936 kr per natt mellan 29 juni och 29 juni
Detta hotell med golfbana i Citta Bassa ligger 2 km från Monastero Matris Domini, Piazza Vecchia och Humanitas Gavazzeni sjukhus. Papa Giovanni XXIII:s sjukhus ...
4.3/5Excellent! (771 recensioner)
"Ett bra läge i Bergamo bara ett par hundra meter till bergbanan och gamla stan😁"

Recension från 27 jan. 2020

Hotel Excelsior San Marco
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
57ResHotel Orio
57ResHotel Orio
Via Europa 4/6, Orio al Serio, BG
Priset är 715 kr per natt mellan 25 juni och 25 juni
Detta lägenhetshotell nära flygplatsen ligger 1,7 km från Oriocenter och mindre än 5 km från Humanitas Gavazzeni sjukhus och Piazza Vecchia. Fiera Campionaria ...
4.3/5Excellent! (578 recensioner)
flyghotel
"Väldigt bra hotell för övernattning vid flygplatsen. Några få bra restauranger i närheten men perfekt om du ska flyga tidigt."

Recension från 17 feb. 2020

57ResHotel Orio
Residenza Del Borgo
Residenza Del Borgo
Via Borgo Santa Caterina 41, Bergamo, Provincia di Bergamo
Priset är 817 kr per natt mellan 25 juni och 25 juni
Detta lägenhetshotell i Bergamo ligger tio minuters promenad från GAMeC och Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Piazza Vecchia och Humanitas Gavazzeni sjukhus ligger ...
4.8/5Exceptional! (55 recensioner)
"Bra hotell, rent o fräscht. Läget är bra promenad avstånd till gamla stan."

Recension från 11 mars 2020

Residenza Del Borgo
Home And Go - 8
Home And Go - 8
Via Cimarosa 8, Bergamo, BG
Denna lägenhet i centrala Bergamo ligger mindre än 2 km från Parco Marenzi (park) och Humanitas Gavazzeni sjukhus. Piazza Vecchia och Papa Giovanni XXIII:s sjukhus ...
4.3/5Excellent! (16 recensioner)
Ok men inte mer.
"Tråkigt läge och väldigt svårt att hitta. Ok men inget speciellt, värdelös frukost och inget internet trots att det skulle ingå. Extraavgifter tillkommer i form av skatt."

Recension från 14 juli 2012

Home And Go - 8
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bergamo

Toppaktiviteter i Bergamo

Städer nära Bergamo