Bergamo

Reseguide
Bergamo

Bergamo är berömt för sin tydliga uppdelning i två delar: en modern nedre stadsdel och en övre muromgiven del uppe på en kulle. Om du bokar ett weekendpaket till Bergamo får du uppleva byggnader, stadsdelar och torg som återspeglar stadens historia. Här finns också många vackra kyrkor med konst från olika perioder. Bergamo är dels en ålderdomlig stad där du lätt kan promenera mellan sevärdheterna, dels en modern stad med en internationell flygplats och ultramoderna byggnader. Nu är det läge att upptäcka den perfekta blandningen av gammalt och nytt genom att boka weekendresor till Bergamo.

Som vi tidigare nämnt är Bergamo byggt i två nivåer: uppe på kullen ligger Bergamo Alta, omgiven av en enorm stenmur, medan Bergamo Bassa ligger utspritt över det omgivande slättlandet. Det bästa sättet att se allt är att börja längst ned och gradvis ta sig upp mot stadens förnäma antika hjärta. I norra delen av Bergamo Bassa ligger Accademia Carrara, en nyklassisk byggnad uppförd på uppdrag av Giacomo Carrara som rymmer ett av Italiens främsta konstgallerier. När du lämnat Accademia bakom dig fortsätter du mot Via San Tomaso som en gång var huvudvägen till Val Seriana och Val Brembana. Beundra byggnaderna från 1500- och 1600-talet längs Via Pignolo och kika in på de tysta, eleganta innergårdarna. Om du fortsätter rakt framåt kommer du till kyrkorna Sant’Alessandro della Croce och San Bernardino, och 1300-talskyrkan Santo Spirito. Om du är hungrig bör du absolut stanna till på den berömda Ristorante Vittorio, vars kök inte går av för hackor. Om du bokar en resa till Bergamo på sommaren kan du äta lunch utomhus.

Efter en läcker måltid fortsätter turen mot Piazza Matteotti. Följ Viale Sentierone som leder in på torgets södra del genom porten i stadsmuren (Largo Porta Nuova). Porten byggdes på 1600-talet för att öppna en väg mellan stadens östra och västra del och renoverades på 1920-talet, då den blev Bergamos bästa ställe för att flanera. Sentierone når sin kulmen vid barockfasaden på kyrkan San Bartolomeo, där det finns ett verk av Lorenzo Lotto som föreställer madonnan och barnet och helgonen. På den närbelägna Via Sant’Alessandro ligger kyrkan Sant’Alessandro in Colonna med mästerverk av Lotto, del Bassano och del Romanino. Längre bort har du chansen att besöka Artificio, en ovanlig butik full av unika föremål som skapats av återanvänt och återvunnet material. Härifrån kan du börja din upptäcktsfärd i Bergamos antika hjärta och ta en inledande promenad över Piazza Duomo och Piazza Vecchia. För de som bokar resor till Bergamo rekommenderar vi ett besök på den historiska Bar del Tasso på Piazza Vecchia, som är speciell med tanke på att den funnits i femhundra år.

Bered dig på att känna Bergamos hjärta pulsera på de berömda torgen. Piazza Vecchia och det ännu äldre Piazza Duomo ligger bara ett stenkast bort om du går längs Via Donizetti. Här ligger Casa dell’Arciprete med sin dekorativa marmorfasad, ett utmärkt exempel på ett äkta renässanshem. På avstånd kan du skymta Piazza del Duomo som med elegans och överraskande asymmetri omger domen, en symbol för religiös makt där många intriger och dispyter ägt rum. På sidan av domen ligger Colleoni-kapellet, som uppfördes mellan 1472 och 1476 av den bergamiske ledaren Bartolomeo Colleoni i syfte att bli ett mausoleum över honom själv och hans dotter, Medea. På torget kan du se den vänstra sidan av Basilica di Santa Maria Maggiore, som behållit sin ursprungliga romanska form på utsidan. I Vescovado-trädgården på Piazza del Duomo ligger det åttkantiga dopkapellet, byggt av Giovanni da Campione i mitten av 1300-talet.

Bredvid Piazza del Duomo ligger Piazza Vecchia, det åldrande högkvarteret och symbolen för medborgarmakt. I mitten finns en fontän som donerats av den venetianske borgmästaren Contarini. Den äldsta byggnaden på Piazza Vecchia är Palazzo della Ragione (från 1100-talet) med en centralt placerad balkong och ett fönster prytt av San Marcos lejon, ett verk av den mästerlige renässansarkitekten Pietro Isabello från Bergamo. Till höger om Palazzo della Ragione ligger Torre del Comune som varit föremål för flera ombyggnader, i synnerhet i översta delen. Här hittar du också Palazzo Nuovo från 1500-talet som idag rymmer ett framstående bibliotek, och Palazzo del Podestà Veneto där Bergamos universitet ligger.

Var kan jag bo i Bergamo?

Hotel Excelsior San Marco
Hotel Excelsior San Marco
4 out of 5
Piazzale della Repubblica 6, Bergamo, BG
Priset är 1 119 kr per natt mellan 26 sep. och 26 sep.
Detta hotell med golfbana i Citta Bassa ligger mindre än 2 km från Monastero Matris Domini och Humanitas Gavazzeni sjukhus. Piazza Matteotti och Largo Porta ...
4.3/5Excellent! (777 recensioner)
"Ett bra läge i Bergamo bara ett par hundra meter till bergbanan och gamla stan😁"

Recension från 27 jan. 2020

Hotel Excelsior San Marco
Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
4 out of 5
Viale Papa Giovanni Xxiii 100, Bergamo, BG
Priset är 732 kr per natt mellan 26 sep. och 26 sep.
Detta hotell med golfbana i Stazione ligger tio minuters promenad från Centro Congressi Giovanni XXIII och Humanitas Gavazzeni sjukhus. Piazza Vecchia och Papa ...
4.2/5Excellent! (968 recensioner)
Bra läge.
"Bra läge. Bra service. Bekväma sängar."

Recension från 4 nov. 2019

Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
Best Western Hotel Cappello D'Oro
Best Western Hotel Cappello D'Oro
4 out of 5
12 Viale Papa Giovanni XXIII, Bergamo, BG
Priset är 895 kr per natt mellan 22 okt. och 22 okt.
Detta familjevänliga hotell i centrala Bergamo ligger en kvarts promenad från Largo Porta Nuova och Humanitas Gavazzeni sjukhus. Via XX Settembre och Teatro ...
4.3/5Excellent! (585 recensioner)
Utmärkt centralt hotell
"Ett centralt beläget hotel,bussen stannar utanför, gångavstånd till centralstation,linbanan till gamla stan och shopping runt hörnet.Vi bodde i ett Classicrum som var ganska litet men med ett mycket fräscht badrum. Rummet var tyst trots fönster mot stor gata.Mycket prisvärt med fullt tillräcklig ..."

Recension från 27 juni 2019

Best Western Hotel Cappello D'Oro
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Domitys Quarto Verde
Domitys Quarto Verde
Via Pinamonte da Brembate 5, Bergamo, BG
Priset är 1 017 kr per natt mellan 1 okt. och 1 okt.
Denna lägenhet ligger i Stazione, mindre än 3 km från GAMeC, Rocca och Piazza Vecchia. Università degli studi di Bergamo och Oriocenter ligger dessutom 5 km ...
4.7/5Exceptional! (3 recensioner)
"Établissement très calme, accès à la piscine et salle de sport appréciable. Appartement très spacieux avec grand balcon, tout est fait pour faciliter le séjour des résidents. Absence de machine à laver dans notre appartement."

Recension från 13 sep. 2021

Domitys Quarto Verde
Residenza Del Borgo
Residenza Del Borgo
Via Borgo Santa Caterina 41, Bergamo, Provincia di Bergamo
Priset är 834 kr per natt mellan 15 okt. och 15 okt.
Detta lägenhetshotell i Bergamo ligger tio minuters promenad från GAMeC och Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Piazza Vecchia och Humanitas Gavazzeni sjukhus ligger ...
4.8/5Exceptional! (57 recensioner)
"Bra hotell, rent o fräscht. Läget är bra promenad avstånd till gamla stan."

Recension från 11 mars 2020

Residenza Del Borgo
Casa Aydée
Casa Aydée
Via S. Tomaso de' Calvi 42, Bergamo, Provincia di Bergamo
Priset är 641 kr per natt mellan 23 sep. och 23 sep.
Denna lägenhet i Bergamo ligger mindre än 2 km från Piazza Pontida, Humanitas Gavazzeni sjukhus och Papa Giovanni XXIII:s sjukhus. Piazza Vecchia ligger 2,8 ...
Casa Aydée
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bergamo

Toppaktiviteter i Bergamo

Städer nära Bergamo