Det kan finnas reserestriktioner för Italien med anledning av covid-19.

BergamoItalien

Bergamo är berömt för sin tydliga uppdelning i två delar: en modern nedre stadsdel och en övre muromgiven del uppe på en kulle. Om du bokar ett weekendpaket till Bergamo får du uppleva byggnader, stadsdelar och torg som återspeglar stadens historia. Här finns också många vackra kyrkor med konst från olika perioder. Bergamo är dels en ålderdomlig stad där du lätt kan promenera mellan sevärdheterna, dels en modern stad med en internationell flygplats och ultramoderna byggnader. Nu är det läge att upptäcka den perfekta blandningen av gammalt och nytt genom att boka weekendresor till Bergamo.

Som vi tidigare nämnt är Bergamo byggt i två nivåer: uppe på kullen ligger Bergamo Alta, omgiven av en enorm stenmur, medan Bergamo Bassa ligger utspritt över det omgivande slättlandet. Det bästa sättet att se allt är att börja längst ned och gradvis ta sig upp mot stadens förnäma antika hjärta. I norra delen av Bergamo Bassa ligger Accademia Carrara, en nyklassisk byggnad uppförd på uppdrag av Giacomo Carrara som rymmer ett av Italiens främsta konstgallerier. När du lämnat Accademia bakom dig fortsätter du mot Via San Tomaso som en gång var huvudvägen till Val Seriana och Val Brembana. Beundra byggnaderna från 1500- och 1600-talet längs Via Pignolo och kika in på de tysta, eleganta innergårdarna. Om du fortsätter rakt framåt kommer du till kyrkorna Sant’Alessandro della Croce och San Bernardino, och 1300-talskyrkan Santo Spirito. Om du är hungrig bör du absolut stanna till på den berömda Ristorante Vittorio, vars kök inte går av för hackor. Om du bokar en resa till Bergamo på sommaren kan du äta lunch utomhus.

Efter en läcker måltid fortsätter turen mot Piazza Matteotti. Följ Viale Sentierone som leder in på torgets södra del genom porten i stadsmuren (Largo Porta Nuova). Porten byggdes på 1600-talet för att öppna en väg mellan stadens östra och västra del och renoverades på 1920-talet, då den blev Bergamos bästa ställe för att flanera. Sentierone når sin kulmen vid barockfasaden på kyrkan San Bartolomeo, där det finns ett verk av Lorenzo Lotto som föreställer madonnan och barnet och helgonen. På den närbelägna Via Sant’Alessandro ligger kyrkan Sant’Alessandro in Colonna med mästerverk av Lotto, del Bassano och del Romanino. Längre bort har du chansen att besöka Artificio, en ovanlig butik full av unika föremål som skapats av återanvänt och återvunnet material. Härifrån kan du börja din upptäcktsfärd i Bergamos antika hjärta och ta en inledande promenad över Piazza Duomo och Piazza Vecchia. För de som bokar resor till Bergamo rekommenderar vi ett besök på den historiska Bar del Tasso på Piazza Vecchia, som är speciell med tanke på att den funnits i femhundra år.

Bered dig på att känna Bergamos hjärta pulsera på de berömda torgen. Piazza Vecchia och det ännu äldre Piazza Duomo ligger bara ett stenkast bort om du går längs Via Donizetti. Här ligger Casa dell’Arciprete med sin dekorativa marmorfasad, ett utmärkt exempel på ett äkta renässanshem. På avstånd kan du skymta Piazza del Duomo som med elegans och överraskande asymmetri omger domen, en symbol för religiös makt där många intriger och dispyter ägt rum. På sidan av domen ligger Colleoni-kapellet, som uppfördes mellan 1472 och 1476 av den bergamiske ledaren Bartolomeo Colleoni i syfte att bli ett mausoleum över honom själv och hans dotter, Medea. På torget kan du se den vänstra sidan av Basilica di Santa Maria Maggiore, som behållit sin ursprungliga romanska form på utsidan. I Vescovado-trädgården på Piazza del Duomo ligger det åttkantiga dopkapellet, byggt av Giovanni da Campione i mitten av 1300-talet.

Bredvid Piazza del Duomo ligger Piazza Vecchia, det åldrande högkvarteret och symbolen för medborgarmakt. I mitten finns en fontän som donerats av den venetianske borgmästaren Contarini. Den äldsta byggnaden på Piazza Vecchia är Palazzo della Ragione (från 1100-talet) med en centralt placerad balkong och ett fönster prytt av San Marcos lejon, ett verk av den mästerlige renässansarkitekten Pietro Isabello från Bergamo. Till höger om Palazzo della Ragione ligger Torre del Comune som varit föremål för flera ombyggnader, i synnerhet i översta delen. Här hittar du också Palazzo Nuovo från 1500-talet som idag rymmer ett framstående bibliotek, och Palazzo del Podestà Veneto där Bergamos universitet ligger.

Var ska man bo i Bergamo?

Cinta Muraria di Bergamo

Citta Alta

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

De historiska sevärdheterna och krogarna är några av de saker som gör Citta Alta så speciellt. Passa på att besöka Piazza Vecchia eller Rocca när du ändå utforskar området.

Citta Alta
Bergamo

Citta Bassa

5/5Exceptional!(4 områdesrecensioner)

Shoppingen, de historiska sevärdheterna och sjöutsikten är några av höjdpunkterna i Citta Bassa. Passa på att besöka Teatro Donizetti eller Via XX Settembre när du ändå utforskar området.

Citta Bassa
Bergamo

Stazione

4/5Very Good!(1 områdesrecension)

Även om Stazione kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel Piazza Vecchia och Teatro Donizetti.

Stazione

Topphotell i Bergamo

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
4 out of 5
Via Padergnone 52, Grassobbio, BG
Priset är 680 kr per natt

Detta hotell med spa ligger nära flygplatsen, endast 2,8 km från Oriocenter och mindre än en mil från Fiera Campionaria di Bergamo och Kilometro Rosso Science ...

4.5/5Wonderful! (983 recensioner)
everything good!

"Very nice stay close to the airport."…"

Recension från 10 mars 2020

Winter Garden Hotel - Bergamo Airport
NH Orio al Serio
NH Orio al Serio
4 out of 5
Via Portico 75, Orio al Serio, BG
Priset är 844 kr per natt

Detta hotell ligger nära flygplatsen, 13,7 km från Castello di San Vigilio.

4.2/5Excellent! (828 recensioner)

"Bra boende med närhet till köpcenter och flygplats"…"

Recension från 15 mars 2019

NH Orio al Serio
Art & Hotel
Art & Hotel
4 out of 5
Via Santuario 43, Stezzano, BG
Priset är 552 kr per natt

Detta hotell nära flygplatsen ligger 0,1 km från Kilometro Rosso Science and Technology Park och 4,2 km från Papa Giovanni XXIII:s sjukhus. Oriocenter och Piazza ...

4.2/5Very Good! (471 recensioner)
Konstigt namn på OK hotell

"Läget är inte optimalt i förhållande till Bergamo flygplats. Shuttle förbindelsen som hotellet ordnar kostar ungefär lika mycket som en taxi man bokar själv. Jag valde att ta bussen, vilket innebar byte i Bergamo och en bussresa på sammanlagt närmare en timme- Fick veta att man med fördel kan byta ..."…"

Recension från 15 juni 2018

Art & Hotel

Populära sevärdheter i Bergamo

Piazza Vecchia
Bild av Piazza Vecchia

Piazza Vecchia

5/5(4 recensioner)

Lär dig mer om områdets historia genom att besöka Piazza Vecchia, en av de främsta historiska platserna i Bergamo. Upptäck bergen i området.

Oriocenter
Bild av Oriocenter

Oriocenter

Leta efter fina souvenirer på Oriocenter under ditt besök i Orio al Serio. Upptäck bergen i området.

Rocca
Bild av Rocca

Rocca

Bergamo har en intressant historia som du kan upptäcka när du besöker Rocca. Upptäck bergen i området.

GAMeC
Bild av GAMeC

GAMeC

Se på utställningarna på GAMeC - ett anrikt museum i Bergamo. Upptäck bergen i området.

Cappella Colleoni
Bild av Cappella Colleoni

Cappella Colleoni

Bergamo har en intressant historia du kan lära dig mer om genom att besöka Cappella Colleoni. Upptäck bergen i området.

Accademia Carrara
Bild av Accademia Carrara

Accademia Carrara

2.5/5(2 recensioner)

Se på utställningarna på Accademia Carrara - ett anrikt museum i Bergamo. Upptäck bergen i området.

Toppaktiviteter i Bergamo

Heldagstur till Comosjön och Bellagio
Bild av Heldagstur till Comosjön och Bellagio

Heldagstur till Comosjön och Bellagio

922 kr
Per vuxen
90 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
City Sightseeing Milano med hop-on/hop-off
Bild av City Sightseeing Milano med hop-on/hop-off

City Sightseeing Milano med hop-on/hop-off

231 kr
Per vuxen
78 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Tågtur med Bernina-expressen till St. Moritz
Bild av Tågtur med Bernina-expressen till St. Moritz

Tågtur med Bernina-expressen till St. Moritz

1 337 kr
Per vuxen
90 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
MilanoCard
Bild av MilanoCard

MilanoCard

116 kr
Per vuxen
Skippa kön-tur till Milanos Duomos underjord och terrass
Bild av Skippa kön-tur till Milanos Duomos underjord och terrass

Skippa kön-tur till Milanos Duomos underjord och terrass

674 kr
Per vuxen
92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Leonardo3 - The World of Leonardo
Bild av Leonardo3 - The World of Leonardo

Leonardo3 - The World of Leonardo

126 kr
Per vuxen
86 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Städer nära Bergamo

Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur

Milano

"Costa Valle Imagna"-foto av cisko66 (CC BY) / Urklipp från original

Costa Valle Imagna