Bergamo

Reseguide
Bergamo
Bergamo är berömt för sin tydliga uppdelning i två delar: en modern nedre stadsdel och en övre muromgiven del uppe på en kulle. Om du bokar ett weekendpaket till Bergamo får du uppleva byggnader, stadsdelar och torg som återspeglar stadens historia. Här finns också många vackra kyrkor med konst från olika perioder. Bergamo är dels en ålderdomlig stad där du lätt kan promenera mellan sevärdheterna, dels en modern stad med en internationell flygplats och ultramoderna byggnader. Nu är det läge att upptäcka den perfekta blandningen av gammalt och nytt genom att boka weekendresor till Bergamo.

Som vi tidigare nämnt är Bergamo byggt i två nivåer: uppe på kullen ligger Bergamo Alta, omgiven av en enorm stenmur, medan Bergamo Bassa ligger utspritt över det omgivande slättlandet. Det bästa sättet att se allt är att börja längst ned och gradvis ta sig upp mot stadens förnäma antika hjärta. I norra delen av Bergamo Bassa ligger Accademia Carrara, en nyklassisk byggnad uppförd på uppdrag av Giacomo Carrara som rymmer ett av Italiens främsta konstgallerier. När du lämnat Accademia bakom dig fortsätter du mot Via San Tomaso som en gång var huvudvägen till Val Seriana och Val Brembana. Beundra byggnaderna från 1500- och 1600-talet längs Via Pignolo och kika in på de tysta, eleganta innergårdarna. Om du fortsätter rakt framåt kommer du till kyrkorna Sant’Alessandro della Croce och San Bernardino, och 1300-talskyrkan Santo Spirito. Om du är hungrig bör du absolut stanna till på den berömda Ristorante Vittorio, vars kök inte går av för hackor. Om du bokar en resa till Bergamo på sommaren kan du äta lunch utomhus.

Efter en läcker måltid fortsätter turen mot Piazza Matteotti. Följ Viale Sentierone som leder in på torgets södra del genom porten i stadsmuren (Largo Porta Nuova). Porten byggdes på 1600-talet för att öppna en väg mellan stadens östra och västra del och renoverades på 1920-talet, då den blev Bergamos bästa ställe för att flanera. Sentierone når sin kulmen vid barockfasaden på kyrkan San Bartolomeo, där det finns ett verk av Lorenzo Lotto som föreställer madonnan och barnet och helgonen. På den närbelägna Via Sant’Alessandro ligger kyrkan Sant’Alessandro in Colonna med mästerverk av Lotto, del Bassano och del Romanino. Längre bort har du chansen att besöka Artificio, en ovanlig butik full av unika föremål som skapats av återanvänt och återvunnet material. Härifrån kan du börja din upptäcktsfärd i Bergamos antika hjärta och ta en inledande promenad över Piazza Duomo och Piazza Vecchia. För de som bokar resor till Bergamo rekommenderar vi ett besök på den historiska Bar del Tasso på Piazza Vecchia, som är speciell med tanke på att den funnits i femhundra år.

Bered dig på att känna Bergamos hjärta pulsera på de berömda torgen. Piazza Vecchia och det ännu äldre Piazza Duomo ligger bara ett stenkast bort om du går längs Via Donizetti. Här ligger Casa dell’Arciprete med sin dekorativa marmorfasad, ett utmärkt exempel på ett äkta renässanshem. På avstånd kan du skymta Piazza del Duomo som med elegans och överraskande asymmetri omger domen, en symbol för religiös makt där många intriger och dispyter ägt rum. På sidan av domen ligger Colleoni-kapellet, som uppfördes mellan 1472 och 1476 av den bergamiske ledaren Bartolomeo Colleoni i syfte att bli ett mausoleum över honom själv och hans dotter, Medea. På torget kan du se den vänstra sidan av Basilica di Santa Maria Maggiore, som behållit sin ursprungliga romanska form på utsidan. I Vescovado-trädgården på Piazza del Duomo ligger det åttkantiga dopkapellet, byggt av Giovanni da Campione i mitten av 1300-talet.

Bredvid Piazza del Duomo ligger Piazza Vecchia, det åldrande högkvarteret och symbolen för medborgarmakt. I mitten finns en fontän som donerats av den venetianske borgmästaren Contarini. Den äldsta byggnaden på Piazza Vecchia är Palazzo della Ragione (från 1100-talet) med en centralt placerad balkong och ett fönster prytt av San Marcos lejon, ett verk av den mästerlige renässansarkitekten Pietro Isabello från Bergamo. Till höger om Palazzo della Ragione ligger Torre del Comune som varit föremål för flera ombyggnader, i synnerhet i översta delen. Här hittar du också Palazzo Nuovo från 1500-talet som idag rymmer ett framstående bibliotek, och Palazzo del Podestà Veneto där Bergamos universitet ligger.

Var kan jag bo i Bergamo?

Hotel Excelsior San Marco
Hotel Excelsior San Marco
4 out of 5
Piazzale della Repubblica 6, Bergamo, BG, 24122
Priset är 1 207 kr per natt mellan 1 aug. och 2 aug.
Detta hotell med golfbana har 4 stjärnor och ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (867 recensioner)
"Bra hotel som ligger perfekt i staden. Nära till flygplatsen. Bra sängar!"

Recension från 18 jan. 2022

Hotel Excelsior San Marco
Hotel San Giorgio
Hotel San Giorgio
3 out of 5
Via San Giorgio 10, Bergamo, BG, 24122
Priset är 834 kr per natt mellan 19 juli och 20 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4/5 Very Good! (227 recensioner)
"Ett trevligt hotell nära tågstationen. Lätt att ta sig från flygplatsen och trevlig personal. Vi checkade in sent och åkte tidigt men fick en god natts sömn. Fräscha badrum. Annorlunda men trevlig konst runt om i hotellet."

Recension från 8 nov. 2019

Hotel San Giorgio
B&B Hotel Bergamo
B&B Hotel Bergamo
3 out of 5
Via Autostrada 2/A, Bergamo, BG, 24126
Priset är 831 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och business-service. Våra gäster brukar ...
4,2/5 Very Good! (585 recensioner)
"Hjälpsam personal, bra frukost, sköna sängar. Bra läge för att bara så stor stad"

Recension från 19 okt. 2019

B&B Hotel Bergamo
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residenza Del Borgo
Residenza Del Borgo
Via Borgo Santa Caterina 41, Bergamo, Provincia di Bergamo, 24124
Priset är 1 016 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
4,8/5 Exceptional! (94 recensioner)
Nice concept!
"Nice concept, big rooms, all you can need! Comfortable breakfast, ham, cheese, yoghurt etc etc, forgot, fresh breed and fresh croissant delivered to the door 7 am."

Recension från 9 dec. 2021

Residenza Del Borgo
Domitys Quarto Verde
Domitys Quarto Verde
Via Pinamonte da Brembate 5, Bergamo, BG, 24121
Priset är 1 230 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Denna lägenhet ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fitnesscenter. De populära sevärdheterna Parco Marenzi (park) ...
4,7/5 Exceptional! (12 recensioner)
"This property is close to the train and bus station. Close to many restaurants and shopping. The apartment we stayed in was perfect. Clean and had everything we needed. Could have had a microwave but we didn't need one. The indoor pool was warm and sauna was lovely."

Recension från 25 apr. 2022

Domitys Quarto Verde
Holiday Home
Holiday Home
Bergamo, Lombardy
Priset är 1 712 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Denna lägenhet ligger i Bergamo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och balkong. De populära sevärdheterna Centro Congressi Giovanni XXIII och ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
A very pleasant stay in beautiful Bergamo
"Very nice and comfortable apartment in the center of Bergamo. A supermarkt, the citta Bassa & Alta and the train station are all nearby. The house manager Raffaele Guido is very helpful to take care you have got a pleasant stay ! Pieter"

Recension från 7 mars 2022

Holiday Home
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bergamo

Toppaktiviteter i Bergamo

Städer nära Bergamo