Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Bergamo

Se alla 9 saker att göra i Bergamo

Att göra: Bergamo

Kultur natur och aktiviteter i Bergamo

Du som planerar en resa till Bergamo kommer inte att ångra dig. Här väntar ett rikt kulturliv vacker utsikt och fina viner. I den historiska stadskärnan Città Alta övre staden

ligger teatrar kyrkor och mysiga gränder i ett område som omges av en venetiansk ringmur. Du kan åka hit med bergbana eller knyta på dig bekväma skor och vandra upp. Stadsdelen Città Bassa nedre staden är modern med stora torg och breda boulevarder. Den närliggande naturen är sagolik. Dessutom går det att göra dagsutflykter till några av Italiens finaste smultronställen. Välkommen till en charmig stad strax öster om Milano. Du kommer säkert att vilja komma tillbaka gång på gång.

Bergamo – saker att göra i Città Alta

Den äldre stadsdelen lockar med många konst- och kulturskatter. Du som är intresserad av arkitektur kan gå raka vägen till torget Piazza Vecchia och se det romanska stadshuset Palazzo della Ragione som byggdes på 1190-talet. Palazzo della Biblioteca tillkom på tidigt 1600-tal. Behöver du en liten paus finns underbara restauranger och kaféer i Città Alta. När du har vilat upp dig kan du gå vidare till Santa Maria Maggiore en katedral från 1137 eller gå och se det åttkantiga gotiska baptisteriet från 1340-talet. Missa inte heller kyrkan Cappella Colleoni som är arkitekten Giovanni Antonio Amadeos mästerverk. I samma stadsdel finns även ett flertal museer däribland det naturhistoriska museet Museo di Scienze Naturali.

Saker att göra i Bergamo - Città Bassa

Den moderna stadshalvan på slätten nedanför Città Alta är väl värd ett besök. Här väntar många trevliga aktiviteter. Bergamo är det perfekta resmålet för dig som vill vara med om vitt skilda upplevelser under en och samma resa och i den nya stadsdelen kan du besöka shoppingdistriktet beundra ståtliga byggnader eller se medeltidskonst på stadens konstakademi Accademia Carrara. En annan fin sevärdhet är Torre Civica ett torn som ligger på Piazza Vecchia. Här är stämningen i högsta grad levande. I stadsdelens utkant ligger den berömda fotbollsarenan Stadio Atleti Azzurri d'Italia eller Il Comunale. Det är fullt möjligt att hyra bil i Bergamo men det passar bäst att upptäcka stadens centrala delar till fots.

Bergamo - aktiviteter och utflykter

Flyg till Bergamo och upplev en förtjusande stad. Vill du åka på utflykt går det att förboka en halvdagstur till närliggande Milano. Det är en upptäcktsfärd med fokus på konst arkitektur och fina vandringar. Du får bland annat se Leonardo da Vincis mästerverk Nattvarden. Ett annat alternativ är en rundtur i Milano med fokus på konst och shopping. Investera i turistkortet MilanoCard om du vill spara en slant. Det fina bergslandskapet ser du bäst under en tågtur med Bernina Express till Sankt Moritz. Missa inte heller chansen att tillbringa en heldag vid Comosjön. Området är sagolikt vackert där det står intill bergen. Vill du vara effektiv finns en kombinerad dagstur till Comosjön och den förtjusande byn Bellagio.

Karta

Var kan jag bo i Bergamo?

Citta Alta

Ta den snabba linbanan tillbaka i tiden när du besöker Città Alta, som bjuder på renässanskyrkor, palats och medeltida torn.

HistoriskMonumentMuseum

Citta Bassa

Shoppingen, de historiska sevärdheterna och sjöutsikten är några av höjdpunkterna i Citta Bassa. Passa på att besöka Teatro Donizetti eller Via XX Settembre när du ändå utforskar området.

ShoppingHistoriskBerg

Stazione

Även om Stazione kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel Piazza Vecchia och Teatro Donizetti.