Frankfurt

Reseguide
Frankfurt
Tysklands enda skyskrapor hittar vi i Frankfurt, Europas ekonomiska huvudstad, som även är känd för sitt söta äppelvin och några av landets bästa museer.

Frankfurt är en affärsstad. Här finns mer pengar än så gott som alla andra tyska städer och här ligger även huvudkontoret till Europeiska Centralbanken. Hit resen även många turister, bland annat på weekendresor med färdiga weekendpaket. Till skillnad från resten av landet är det moderna kontorsbyggnader som dominerar stadssilhuetten. Skyskrapor må vara en av stadens mest framträdande egenskaper, men under resor till Frankfurt får du säkert uppleva och smaka på annat som staden är känd för: äppelvinet och museerna i världsklass med konst, arkitektur och historia.

Även om stora delar av staden förstördes vid bombanfall under andra världskriget så har några gamla byggnader i Frankfurt byggts upp igen. Börja din resa till Frankfurt i Gamla stan, Altstadt, om du vill se hur staden kunde ha sett ut före kriget. Byggnaden Römer har varit Frankfurts rådhus sedan 1400-talet och dess gaveltak och fler hundra år gamla hus är fortfarande intakta. Blicka upp mot den gamla katedralen Kaiserdom St. Bartholomäus som ligger bredvid med sitt gotiska klocktorn.

Många av stadens museer i världsklass ligger vid Museumsufer, Museistranden, i stadsdelen Sachsenhausen, som löper längs den södra stranden av floden Main. Här kan du besöka det naturhistoriska museet Senckenberg Naturmuseum och det tyska arkitekturmuseet, Deutsches Architekturmuseum. På Städel Museum hittar du konst från en period på omkring 700 år. Gå över till andra sidan av floden för att titta på några av de finaste samlingarna i världen av modern och samtida konst på Museum für Moderne Kunst.

Stadsdelen Sachsenhausen är inte bara känd för sina museer, utan även för de många traditionella barerna och restaurangerna som serverar lokala kulinariska läckerheter. Reser du hit på en weekend får du inte missa typiska tyska rätter som korv och öl eller Handkäse mit Musik, en rätt med ost och lök, och Grüne Soße, en grön sås som serveras med potatis och ägg. Drick lite Ebbelwio (äppelvin) till dina traditionella rätter.

Det är enkelt att ta sig runt i Frankfurt med hjälp av stadens omfattande tunnelbanesystem. U-Bahn (tunnelbanan) och S-Bahn (ovan jord) går till nästan hela staden och till vissa delar av den omgivande landsbygden. Det är svårt att hitta parkering i innerstaden, så om du väljer att köra till Frankfurt ska du parkera vid en station i de yttre förorterna och sedan ta tåget in till centrum. Kollektivtrafiken är ren, snabb och pålitlig.

Var kan jag bo i Frankfurt?

Steigenberger Airport Hotel
Steigenberger Airport Hotel
4 out of 5
Unterschweinstiege 16, Frankfurt, HE, 60549
Priset är 1 060 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 3 restauranger och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (955 recensioner)
Perfekt flygplatshotell
"Bra läge nära flygplatsen. Fin skog att promenera i nära hotellet. Trevlig personal."

Recension från 14 nov. 2021

Steigenberger Airport Hotel
Hyatt Place Frankfurt Airport
Hyatt Place Frankfurt Airport
4 out of 5
De-Saint-Exupéry-Straße 4, Frankfurt, HE, 60549
Priset är 885 kr per natt mellan 24 juli och 25 juli
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet runt). ...
4,4/5 Excellent! (958 recensioner)
Great hotel and value for the money
"Great stop with family and small kids. Big rooms and comfort beds."

Recension från 22 okt. 2020

Hyatt Place Frankfurt Airport
Hilton Garden Inn Frankfurt Airport
Hilton Garden Inn Frankfurt Airport
3 out of 5
The Squaire, Am Flughafen, Frankfurt, 60600
Priset är 1 966 kr per natt mellan 24 juli och 25 juli
Detta hotell med familjevänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (1 573 recensioner)
"Great service at reception, Nice and clean, comfortable bed, great breakfast. Only minus the lack of international TV-channels."

Recension från 25 okt. 2021

Hilton Garden Inn Frankfurt Airport
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Adina Apartment Hotel Frankfurt Westend
Adina Apartment Hotel Frankfurt Westend
4 out of 5
Osloer Strasse 3, Frankfurt, HE, 60327
Priset är 1 048 kr per natt mellan 24 juli och 25 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster ...
4,6/5 Wonderful! (780 recensioner)
A very confortable stay
"Really beautiful, clean, modern, spacy appartment with a nice costumer service. Very good location, 15 min walk to the very center of the Frankfurt. Loads of cafes and restourants in the area."

Recension från 13 aug. 2021

Adina Apartment Hotel Frankfurt Westend
THE FLAG Oskar M.
THE FLAG Oskar M.
3 out of 5
Oskar-von-Miller-Straße 10, Frankfurt, 60314
Priset är 1 494 kr per natt mellan 29 juli och 30 juli
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om den ...
4,7/5 Exceptional! (97 recensioner)
"Great value and well located."

Recension från 16 juni 2022

THE FLAG Oskar M.
INNSiDE by Melia Frankfurt Eurotheum
INNSiDE by Melia Frankfurt Eurotheum
Neue Mainzer Str. 66-68, Frankfurt, HE, 60311
Priset är 2 126 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta lägenhetshotell i boutique-stil ligger i Frankfurt. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om den ...
4,3/5 Excellent! (431 recensioner)
Good but dusty
"The room is very big and cozy but for some reason we had so little cold water. It was always hot, no matter how we turned the sinks. Then the room was very dusty. My phone fell and landed under the bed and got covered in dust. I could see that they haven’t cleaned under the beds for some months. ..."

Recension från 8 aug. 2020

INNSiDE by Melia Frankfurt Eurotheum
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Frankfurt

Toppaktiviteter i Frankfurt

Städer nära Frankfurt