Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Upptäck Gran Canaria

Utforska Gran Canaria med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!

Boka hyrbil med Expedia i Gran Canaria

Gran Canaria är en av Kanarieöarna och ligger i Atlanten ungefär 20 mil från Afrikas nordvästkust. Här väntar en härlig semester med fina badstränder, skönt klimat och många spännande utflykter. Genom att hyra bil kan du enkelt ta dig runt ön och uppleva alla delar av detta spännande semesterparadis. Har du redan bokat din resa till Gran Canaria - passa på att boka din hyrbil också, så är hela semestern fixad.

Med Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar som du kan hämta och lämna där det passar dig. Anländer du med flyg till Gran Canaria kan det vara en bra idé är att hyra en bil som du kan hämta nära flygplatsen. Då är det bara att hämta ut nycklarna, stoppa väskorna i bagageluckan och köra iväg till ditt hotell på Gran Canaria. Det finns bilar i olika storlekar och med olika utrustning.

En spännande ö att utforska

Gran Canaria är på många sätt en väldigt speciell ö. Medan den norra kusten ofta är molnig, regnig och ganska sval och ostkusten är blåsig är den södra kusten nästan alltid solig, varm och vindstilla. Ön brukar kallas för en egen minikontinent och här skiftar landskapet snabbt. I norr finns massor av växtlighet och grönska medan landskapet i söder nästan helt saknar vegetation. Ostkusten är platt med många stränder och passar perfekt för vindsurfing medan den västra delen är bergig och kuperad. Mitt på ön reser sig bergen mot skyn och når som högst 1 949 meter över havet. Ön är inte mycket större än Öland så här finns massor att se på liten yta. Med hyrbil tar du dig enkelt runt och kan uppleva alla öns fantastiska skiftningar.

Köra bil på Gran Canaria

Det är lätt och smidigt att köra bil på Gran Canaria och precis som i övriga Spanien är det högertrafik. Det finns dock några saker man bör tänka på. För det första är det helt förbjudet att prata i mobiltelefon när man är ute på vägarna, även om bilen står helt still. Du måste först köra av från vägen och bort från all annan trafik. Under körning är det även förbjudet att knappa på GPS-enheten.

När du parkerar måste du hålla koll på om det finns några färglinjer eller målade trottoarkanter. Gul markering betyder att det är förbjudet att parkera och blå markering att avgift ska betalas i parkeringsautomat. Likaså måste du tänka på att alltid ha med dig alla nödvändiga handlingar, som körkort, pass, försäkringspapper och bilens papper. Hör efter med biluthyrningsföretaget exakt vilka handlingar du ska ha med dig.

Det är generellt sett bra vägar på Gran Canaria, men uppe i bergen kan vägarna vara slingriga och kurvorna smala så du bör inte hålla för hög hastighet. Uppe i bergen är det även viktigt att du håller koncentrationen på topp för vid sidan av vägen kan berget stupa brant.

Resmål med bil

Det finns många spännande saker att upptäcka på Gran Canaria, till exempel de imponerande grottorna i Cenobio de Valerón på öns nordkust eller ravinen Barranco de Guayadeque uppe bland bergen mitt på ön. Längs ravinens vackra sluttningar växer massor av spännande växter, som kaktusar, agave och mandelträd. Med hyrbil tar du dig lätt mellan alla sevärdheter.