Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Gran Canaria

Gran Canaria är en av Kanarieöarna och ligger i Atlanten ungefär 20 mil från Afrikas nordvästkust. Här väntar en härlig semester med fina badstränder, skönt klimat och många spännande utflykter. Genom att hyra bil kan du enkelt ta dig runt ön och uppleva alla delar av detta spännande semesterparadis. Har du redan bokat din resa till Gran Canaria - passa på att boka din hyrbil också, så är hela semestern fixad.

Med Expedia hittar du enkelt billiga hyrbilar som du kan hämta och lämna där det passar dig. Anländer du med flyg till Gran Canaria kan det vara en bra idé är att hyra en bil som du kan hämta nära flygplatsen. Då är det bara att hämta ut nycklarna, stoppa väskorna i bagageluckan och köra iväg till ditt hotell på Gran Canaria. Det finns bilar i olika storlekar och med olika utrustning.

En spännande ö att utforska

Gran Canaria är på många sätt en väldigt speciell ö. Medan den norra kusten ofta är molnig, regnig och ganska sval och ostkusten är blåsig är den södra kusten nästan alltid solig, varm och vindstilla. Ön brukar kallas för en egen minikontinent och här skiftar landskapet snabbt. I norr finns massor av växtlighet och grönska medan landskapet i söder nästan helt saknar vegetation. Ostkusten är platt med många stränder och passar perfekt för vindsurfing medan den västra delen är bergig och kuperad. Mitt på ön reser sig bergen mot skyn och når som högst 1 949 meter över havet. Ön är inte mycket större än Öland så här finns massor att se på liten yta. Med hyrbil tar du dig enkelt runt och kan uppleva alla öns fantastiska skiftningar.

Köra bil på Gran Canaria

Det är lätt och smidigt att köra bil på Gran Canaria och precis som i övriga Spanien är det högertrafik. Det finns dock några saker man bör tänka på. För det första är det helt förbjudet att prata i mobiltelefon när man är ute på vägarna, även om bilen står helt still. Du måste först köra av från vägen och bort från all annan trafik. Under körning är det även förbjudet att knappa på GPS-enheten.

När du parkerar måste du hålla koll på om det finns några färglinjer eller målade trottoarkanter. Gul markering betyder att det är förbjudet att parkera och blå markering att avgift ska betalas i parkeringsautomat. Likaså måste du tänka på att alltid ha med dig alla nödvändiga handlingar, som körkort, pass, försäkringspapper och bilens papper. Hör efter med biluthyrningsföretaget exakt vilka handlingar du ska ha med dig.

Det är generellt sett bra vägar på Gran Canaria, men uppe i bergen kan vägarna vara slingriga och kurvorna smala så du bör inte hålla för hög hastighet. Uppe i bergen är det även viktigt att du håller koncentrationen på topp för vid sidan av vägen kan berget stupa brant.

Resmål med bil

Det finns många spännande saker att upptäcka på Gran Canaria, till exempel de imponerande grottorna i Cenobio de Valerón på öns nordkust eller ravinen Barranco de Guayadeque uppe bland bergen mitt på ön. Längs ravinens vackra sluttningar växer massor av spännande växter, som kaktusar, agave och mandelträd. Med hyrbil tar du dig lätt mellan alla sevärdheter.

Vanliga frågor om biluthyrning i Gran Canaria

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Gran Canaria?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Gran Canaria .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Gran Canaria?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Gran Canaria .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Gran Canaria?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Gran Canaria?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Gran Canaria

Utforska Gran Canaria med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!