Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Gran Canaria efter kategori

Toppaktiviteter i Gran Canaria

Se alla 3 saker att göra i Gran Canaria

Gran Canarnia – att göra på semesterön

Välkommen till en av Europas finaste semesterorter och den tredje största av Kanarieöarna. På den cirkelformade ön är klimatet subtropiskt och du kan vandra i öknen luta dig tillbaka på soliga stränder och utforska den världsarvslistade gamla stadskärnan Vegueta. Läs vidare om du vill upptäcka ett litet urval av alla saker att göra på Gran Canaria.

Vad finns att göra på Gran Canarnia?

När du äntligen landar på Gran Canaria flygplats (LPA) misstänker vi att du kommer att ha bråttom till stranden. Härifrån är det 19 kilometer till Las Palmas och 35 kilometer till Playa del Inglés. Om du snabbt vill susa mellan flygstol och solstol kan du boka bekväm transfer hela vägen fram till hotellet. Från flygplatsen erbjuds delad busstransfer som bland annat åker till Maspalomas och Playa del Inglés samt en rad olika resorter. Du kan boka privat minibuss för att på ett smidigt sätt ta dig till Bahia Feliz Las Palmas och hamnen. Om du verkligen inte har en sekund att förlora finns en delad expressbuss som gör högst fyra stopp på väg till öns huvudområden. Det passar perfekt om du reser med barn som lätt tröttnar på att sitta still. Välj helt enkelt vilken zon du vill åka till på Gran Canaria. Aktiviteter som erbjuds när du kommer fram är oändliga.

Gran Canaria – saker att göra utöver sol och bad

På den här ön finns mängder av smultronställen att utforska vid sidan av strandlivet. De branta serpentinvägarna i bergen är fantastiska för vandringar. Här är det även fint att cykla. Du kan utforska naturreservatet Pajonales där det är fridfullt jämfört med de myllrande turiststränderna. Observera att vädret kan skilja sig ordentligt i bergen och på öns olika sidor. På norrsidan är det hög luftfuktighet och landskapet är grönt

medan sydsidan av ön är mer solsäker och därför hyser hundratals hotell restauranger och butiker. Dunas de Maspalomas är ett stort ökenområde på öns södra sida. Du kan åka på utflykt till någon vingård och provsmaka fina viner. Sedan passar det bra att beställa en färgglad paraplydrink i partydistriktet Playa del Inglés.

Aktiviteter - Gran Canaria för soldyrkare

På Gran Canaria finns förstås fantastiska stränder särskilt på sydsidan. I huvudorten Las Palmas ligger Las Canteras. Här är sanden finkornig och revet La Barra ligger utanför kusten vilket innebär att vågorna är små. Den långgrunda stranden i San Agustín ligger i Gran Canarias äldsta turistort och är kanske allra mest barnvänlig. Playa del Inglés lockar mängder med partysugna besökare och är perfekt för dig som vill kika i butiker och koppla av på restauranger intill playan. Maspalomas är en av de öns vackraste stränder tack vare de böljande sanddynerna. Hit kommer besökare som lockas av vattensporter. Anfi del Mar är något mindre men har härligast sand – mjuk vit och importerad från Bahamas.

Detta är bara ett axplock av allt som finns att göra - Gran Canaria erbjuder mängder av alternativ för alla åldrar smaker och plånböcker. Troligtvis kommer du att vilja återvända gång på gång.

Karta