Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Lund
Reseguide

I Lund har du möjligheten att upptäcka en charmig universitetsstad som också är en av Sveriges äldsta städer och bjuder på ett unikt möte mellan gammalt och nytt.

I Lund ligger Sveriges största universitet, och stämningen i staden är starkt präglad av studenterna som utgör en dryg tredjedel av befolkningen. Det är förstås en anledning till att du aldrig kommer att lida brist på någonting att göra under din resa i Lund. Historien är också ständigt närvarande i staden. Lunds medeltida ursprung märks bland annat på stadskärnan, som är byggd på typiskt medeltidsvis.

Lund grundades omkring år 990 och ligger i sydvästra Skåne, knappt två mil från Malmö med Öresundsbron som en länk till övriga Europa. Under 1100- och 1200-talen var Lund säte för ärkebiskopen, och det finns ett stort antal kyrkor i staden. En sevärdhet du förstås inte bör missa är Lunds Domkyrka – Sveriges mest besökta kyrka som varje år står värd för det officiella firandet av nationaldagen.

På friluftsmuseet Kulturen, som upptar två kvarter i centrala Lund med över trettio kulturhistoriska byggnader, visas olika utställningar som ger en smak av hur livet i Sverige sett ut genom tiderna. När det blir dags för en lugn promenad väljer du kanske att besöka någon av parkerna Lundagård eller Stadsparken, eller varför inte Botaniska trädgården som kan skryta med över 7 000 växtarter på åtta hektar? På Vattenhallen Science Center, som har stark anknytning till Lunds universitet, får du lära dig mer om naturvetenskap och teknik genom olika upplevelser och experiment. Den matintresserade gör förstås ett besök i Saluhallen, där det även ordnas guidade turer.

Till Lund kommer man lätt med flyg, tåg, bil eller buss. Väl på plats går det bra att ta sig fram med lokalbuss, men det vanligaste transportmedlet i Lund är cykeln. Staden har ett väl utbyggt lånecykelsystem. Det finns hela 28 naturreservat i Lunds kommun och många fina vandringsleder som går lätt att nå. Flera av dem binds samman i rekreations- och motionsområdet Skrylle som ligger 12 km utanför Lund och dit du tar dig med buss, bil eller cykel.

Ett rikt kulturliv, ett brett utbud av fritidsaktiviteter och närheten till såväl natur som andra orter i Skåne och Danmark gör att en resa till Lund blir något speciellt för alla åldrar.

Best Western Plus Hotell Nordic Lund
Best Western Plus Hotell Nordic Lund
3.5 out of 5
Östra Mårtensgatan 5, Lund
Priset är 1 045 kr per natt mellan 17 apr. och 18 apr.

Detta hotell ligger mitt i Lund, tio minuters promenad från Lunds botaniska trädgård, Lunds domkyrka och Kulturen. Lunds universitet och Skissernas Museum ligger ...

4.6/5Wonderful! (808 recensioner)
Kanonhotell !

"Kanonhotell mitt i stan ! Bra service !"…"

Recension från 22 nov. 2020

Best Western Plus Hotell Nordic Lund
Scandic Star
Scandic Star
3.5 out of 5
Glimmervägen 5, Lund
Priset är 1 161 kr per natt mellan 7 maj och 8 maj

Detta hotell ligger nära flygplatsen, mindre än 3 km från Fossilparken, Lunds botaniska trädgård och Kulturen. Lunds domkyrka och Lunds universitet ligger endast ...

4.2/5Very Good! (432 recensioner)

"Över lag bra men rummen kunde fräschas upp. Mkt ofräsch toa borste. Stort plus för pool om än liten."…"

Recension från 2 jan. 2021

Scandic Star
Hotel Concordia
Hotel Concordia
4 out of 5
Stalbrogatan 1, Lund
Priset är 884 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.

Detta familjevänliga hotell i en delstatspark i Lund ligger tio minuters promenad från Lunds domkyrka, Lunds stadspark och Kulturen. Lunds botaniska trädgård ...

4.1/5Very Good! (946 recensioner)

"Trygg och säker hantering av Covid-19 Trevlig frukost"…"

Recension från 23 jan. 2021

Hotel Concordia
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The More Hotel Lund
The More Hotel Lund
3.5 out of 5
Kastanjegatan 18, Lund
Priset är 1 219 kr per natt mellan 18 apr. och 19 apr.

Detta lägenhetshotell i Lund ligger en kvarts promenad från Lunds botaniska trädgård, Kulturen och Lunds domkyrka. Lunds stadspark och Lunds universitet ligger ...

4.5/5Wonderful! (862 recensioner)

"Trevligt hotell med mycket serviceinriktad personal. Rent rum och bra frukostutbud, trots corona restriktioner. ligger bra till och kan tänka mig återvända fler gånger."…"

Recension från 10 jan. 2021

The More Hotel Lund
Novilla
Novilla
3.5 out of 5
Östra mårtensgatan, Lund

Denna lägenhet med spa ligger mitt i Lund, tio minuters promenad från Lunds botaniska trädgård, Kulturen och Lunds domkyrka. Lunds universitet och Skissernas ...

3.8/5Good! (4 recensioner)
Helt ok

"Trevliga rum"…"

Recension från 14 sep. 2018

Novilla
Forenom Aparthotel Lund
Forenom Aparthotel Lund
3 out of 5
Laboratoriegatan 10, Lund
Priset är 709 kr per natt mellan 18 apr. och 19 apr.

Detta lägenhetshotell i centrala Lund ligger tio minuters promenad från Lunds botaniska trädgård, Kulturen och Lunds domkyrka. Lunds universitet och Skissernas ...

4.4/5Wonderful! (1,203 recensioner)

"Fungerade som det ska för en övernattning."…"

Recension från 31 okt. 2020

Forenom Aparthotel Lund
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Lund

Toppaktiviteter i Lund

Recensioner av Lund

4.5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
28
5 - Fantastiskt 58.333333333333336%
4 - Bra
18
4 - Bra 37.5%
3 - Okej
2
3 - Okej 4.166666666666667%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

27 jan. 2020

Mysig stad. Bra restauranger. Vackra promenadvägar inne i stan.

5/5 - Fantastiskt

A.B

23 mars 2019

Helt ok mysig stad :)

Städer nära Lund