Saker att göra i Málaga

Aktiviteter, attraktioner och turer
Castillo de Gibralfaro som inkluderar historisk arkitektur, en kuststad och en hamn eller havsbukt

Málaga: Att göra under semestern

För dig som älskar spanska Solkusten är Málaga ett klockrent resmål. Kom hit med familjen, partnern eller kompisgänget - oavsett årstid kommer du att hitta massor med unika sevärdheter och roliga aktiviteter i Málaga. Staden ligger så nära Marocko och Gibraltar att det går att göra dagsturer dit. Det passar utmärkt för alla som vill maximera semesterupplevelserna. Läs vidare om du vill höra mer om allt som finns att göra i Málaga med omnejd.

Sightseeing i den mysiga hamnstaden

För dig som aldrig har varit i Málaga, eller vill lära dig att hitta lite bättre, kan vara värt att åka på en busstur med hop-on/hop-off. Ett heldagspass ger tillgång till alla hållplatser du hinner och känner för att gå av vid. Rutten tar dig runt om i staden, till kulturinstitutioner, vackra trädgårdar och höga katedraler. Under en sightseeingtur skaffar du dig överblick medan du kan sola och äta glass på bussens övervåning. Senare är det bara att åka tillbaka till dina smultronställen och utforska alla sevärdheter och aktiviteter Málaga har att erbjuda. Det är ett fint sätt att få ut så mycket som möjligt av slantarna. Ett alternativ till heldagspasset är ett Málaga Experience-kort, som bland annat ger dig obegränsad användning av hop-on/hop-off-bussar, en båttur, samt inträde till vissa museer, däribland bilmuseet Museo Automovilístico. Därefter kan det vara dags att leta upp någon restaurang och beställa en läcker skaldjursrätt, eller se solnedgången på stranden.

Dagsturer från Málaga - aktiviteter i Afrika och Gibraltar

Málaga ligger inte bara på bekvämt avstånd från Sverige – det tar bara några timmar att åka färja till Nordafrika. Du som vill unna dig en riktigt händelserik semester kan boka en heldagstur till Tanger i Marocko och tillsammans med en liten grupp utforska den exotiska staden. Strosa längs vindlande gator i medinan, den gamla stadsdelen, eller gå på färgsprakande marknader och känn doften av saffran och mynta. Om du vill unna dig ytterligare ett underbart äventyr kan du åka på safarikryssning med delfiner i Gibraltar, som bara ligger några timmars resa från Málaga. Ha kameran redo under detta äventyr som helt klart kommer att uppskattas om du reser med barn. Du kan få se sköldpaddor och flygfiskar innan du återvänder till ditt mysiga boende i Málaga.

Kulturstaden Málaga – saker att göra

Det är kanske inte helt oväntat att Picassos födelsestad bjuder på fina kulturella sevärdheter, däribland det raffinerade 1500-talspalatset Palacio de Buenavista som hyser Museo Picasso Málaga. Här finns en konstskatt med målningar, skulpturer och keramikföremål av den legendariske konstnären. Andra museer värda att är utforska är Museo Carmen Thyssen och det lite nyare Centre Pompidou Málaga där du lätt kan tillbringa en eftermiddag. Det finns ingen brist på kulturella saker att göra i Málaga. Vill du ta en paus från storstadens liv och rörelse under din resa kan du planera in en tur till den sagolika borgen Alcazaba och bergsfästningen Gibralfaro, båda från morisk tid. Utsikten är sagolik och det är skönt att koppla av en stund utan något särskilt att göra. Málaga är en utmärkt destination på det sättet – här finns allt du behöver för välmående och avkoppling, samtidigt som oförglömliga upplevelser och äventyr alltid väntar precis runt hörnet.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter

Föreställningar och konserter

Se alla 13 aktiviteterÖppnas i ny flik

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 30 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Málaga