Saker att göra i Málaga

Aktiviteter, attraktioner och turer
Malagas historiska centrum presenterar en stad, historisk arkitektur och gatuliv

Málaga: Att göra under semestern

För dig som älskar spanska Solkusten är Málaga ett klockrent resmål. Kom hit med familjen, partnern eller kompisgänget - oavsett årstid kommer du att hitta massor med unika sevärdheter och roliga aktiviteter i Málaga. Staden ligger så nära Marocko och Gibraltar att det går att göra dagsturer dit. Det passar utmärkt för alla som vill maximera semesterupplevelserna. Läs vidare om du vill höra mer om allt som finns att göra i Málaga med omnejd.

Sightseeing i den mysiga hamnstaden

För dig som aldrig har varit i Málaga, eller vill lära dig att hitta lite bättre, kan vara värt att åka på en busstur med hop-on/hop-off. Ett heldagspass ger tillgång till alla hållplatser du hinner och känner för att gå av vid. Rutten tar dig runt om i staden, till kulturinstitutioner, vackra trädgårdar och höga katedraler. Under en sightseeingtur skaffar du dig överblick medan du kan sola och äta glass på bussens övervåning. Senare är det bara att åka tillbaka till dina smultronställen och utforska alla sevärdheter och aktiviteter Málaga har att erbjuda. Det är ett fint sätt att få ut så mycket som möjligt av slantarna. Ett alternativ till heldagspasset är ett Málaga Experience-kort, som bland annat ger dig obegränsad användning av hop-on/hop-off-bussar, en båttur, samt inträde till vissa museer, däribland bilmuseet Museo Automovilístico. Därefter kan det vara dags att leta upp någon restaurang och beställa en läcker skaldjursrätt, eller se solnedgången på stranden.

Dagsturer från Málaga - aktiviteter i Afrika och Gibraltar

Málaga ligger inte bara på bekvämt avstånd från Sverige – det tar bara några timmar att åka färja till Nordafrika. Du som vill unna dig en riktigt händelserik semester kan boka en heldagstur till Tanger i Marocko och tillsammans med en liten grupp utforska den exotiska staden. Strosa längs vindlande gator i medinan, den gamla stadsdelen, eller gå på färgsprakande marknader och känn doften av saffran och mynta. Om du vill unna dig ytterligare ett underbart äventyr kan du åka på safarikryssning med delfiner i Gibraltar, som bara ligger några timmars resa från Málaga. Ha kameran redo under detta äventyr som helt klart kommer att uppskattas om du reser med barn. Du kan få se sköldpaddor och flygfiskar innan du återvänder till ditt mysiga boende i Málaga.

Kulturstaden Málaga – saker att göra

Det är kanske inte helt oväntat att Picassos födelsestad bjuder på fina kulturella sevärdheter, däribland det raffinerade 1500-talspalatset Palacio de Buenavista som hyser Museo Picasso Málaga. Här finns en konstskatt med målningar, skulpturer och keramikföremål av den legendariske konstnären. Andra museer värda att är utforska är Museo Carmen Thyssen och det lite nyare Centre Pompidou Málaga där du lätt kan tillbringa en eftermiddag. Det finns ingen brist på kulturella saker att göra i Málaga. Vill du ta en paus från storstadens liv och rörelse under din resa kan du planera in en tur till den sagolika borgen Alcazaba och bergsfästningen Gibralfaro, båda från morisk tid. Utsikten är sagolik och det är skönt att koppla av en stund utan något särskilt att göra. Málaga är en utmärkt destination på det sättet – här finns allt du behöver för välmående och avkoppling, samtidigt som oförglömliga upplevelser och äventyr alltid väntar precis runt hörnet.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Malagas hamn

Málagas hamn är en av de äldsta i Spanien och är det första som många ser när de kommer till staden. Hamnen är viktig för transport men också en populär destination i sig själv. I hamnområdet kan du shoppa loss i eleganta köpcentrum, koppla av på stränder och besöka moderna konstgallerier.
Läs mer
Malagas hamn presenterar en stad och nattliv

2. Katedralen i Málaga

Denna fint dekorerade och ståtliga katedral är känd bland lokalinvånarna som La Manquita, eller ”Den enarmade damen”, på grund av att katedralens ensamma torn egentligen skulle vara två stycken. Det första tornet byggdes till en imponerande höjd på 84 meter, men sedan avbröts bygget på grund av att resterande pengar skickades till de amerikanska trupperna under nordamerikanska frihetskriget år 1780. Katedralen är storslagen även utan det andra tornet.
Läs mer
Malagas katedral som inkluderar historisk arkitektur, interiörer och religiösa element

3. Picasso-museet

Mitt i Gamla stan ligger Picassomuseet i Málaga, en monumental hyllning till en exceptionell lokal talang, Pablo Picasso. Titta på nästan 300 verk av den världsberömde målaren och skulptören. Se tidiga 1800-talsskisser av landskap, kubistiska tryck och moderna porträtt från 1900-talet. När du är här ska du passa på att beundra den storslagna museimiljön, det raffinerade 1500-talspalatset Palacio de Buenavista.
Läs mer
Picasso-museet presenterar interiörer och konst såväl som en kvinna

4. Alcazaba

Denna palatsliknande fästning uppfördes mellan 700- och 1000-talet och fick namnet Alcazaba, det arabiska ordet för citadell. Byggnaden uppfördes i militärisk stil och förstärktes med dubbla stenmurar och höga torn, som restes för att se när fienden närmade sig. Res bakåt i tiden och gå in genom fästningens storslagna portar för att se dig omkring i trädgården, i tornen och på terrasserna. Från Maldonadotornet kan du se ända till Afrika på dagar med klart väder.
Läs mer
Alcazaba presenterar historisk arkitektur och en staty eller skulptur

5. Castillo de Gibralfaro

Gibralfaroslottet är en ikon i Málaga och finns avbildad på stadens och provinsens flagga och sigill. Detta monument från 900-talet med robusta fortifikationer från 1300-talet ligger strax ovanför den moriska fästningen Alcazaba i bergskedjan Montes de Málaga. Längst upp kan du blicka ut över de historiska murarna, Málagas hamn och Medelhavets kustlinje.
Läs mer
Castillo de Gibralfaro som inkluderar historisk arkitektur, en kuststad och en hamn eller havsbukt

6. Plaza de la Merced

Plaza de la Merced är ett rymligt 1800-talstorg i Málagas historiska hjärta. Plaza de la Merced kantas av kaféer, barer och restauranger och här kommer stämningen igång sent på eftermiddagen, då både besökare och lokalinvånare fångar de sista solstrålarna och utbyter historier med varandra. Slå dig ner på en uteplats på den norra sidan och beställ in tapas eller kaffe. Titta på bronsstatyn av Picasso som sitter på en bänk och besök konstnärens födelseplats.
Läs mer
Njut av solskenet tillsammans med lokalbefolkningen på detta torg i Gamla stan som är fullt av storslagna monument, hyllningar till Picasso och restaurangterrasser.

7. Picassos födelseplats

Se det hus där en pojke vid namn Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso föddes år 1881. Vi känner honom som Pablo Picasso, ett namn som människor världen över förknippar med briljanta målningar.
Läs mer
Picassos födelseplats som visar interiörer och konst

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Málaga

Städer nära Málaga