Saker att göra i Malmö

Aktiviteter, attraktioner och turer
Gustav Adolfs torg som inkluderar en trädgård såväl som ett par

Malmö – att göra i en glödhet stad

För dig som vill unna dig en ”hemester” eller ”svemester” finns mycket att göra i Malmö. Kanske försöker du hålla hårt i semesterbudgeten, eller så är du miljömedveten och vill inte resa till fjärran länder för en kortare vistelse. Oavsett vilket kommer du att trivas här. Vi har väl alla hört talas om hur ”hippt det är på Möllan” och hur ”trendigt det är i vår tredje största stad”? Faktum är att alla dessa saker stämmer! Samtidigt en det familjevänlig studentstad, full av kulturupplevelser och spännande saker att göra. Malmö är ett utmärkt resmål vare sig du vill festa loss, gå på museer eller åka på dagsutflykter till Köpenhamn. Läs vidare om du vill veta mer om vad du som bokar flyg till Malmö kan se fram emot.

Mysiga Malmö - aktiviteter för barnfamiljer

Se till att hitta ett centralt beläget hotell i Malmö, så går det snabbt att åka till stadens alla smultronställen. Det finns ett omkring 20 temalekplatser i Malmö. Dessa är ofta gratis och går att nå med kommunala transportmedel. Vill du göra det bekvämt för dig ska du hyra bil i Malmö och susa raka vägen till Rymdlekplatsen, Cirkuslekplatsen, Musiklekplatsen eller Tillgänglighetslekplatsen. Aktiviteter i Malmö är trevliga för både stora och små barn. Eftersom det är en ovanligt grön stad är ett gratisnöje att äta picknick i någon lummig park. På så sätt kan yngre besökare springa av sig, medan vuxna kopplar av med några delikatesser som inhandlats i salustånden på Möllevångstorget, eller ”Möllan”. Kasta ett öga på statyn på torget, den hyllar områdets arbetarhistoria.

Saker att göra i Malmö – åk till Köpenhamn!

Särskilt minnesvärd blir semestern i södra Sverige om den kombineras med en tur till Danmark. Det vore nästan fånigt att vistas i Malmö utan att göra åtminstone en dagsresa till huvudstaden i vårt grannland. Du som tar reser iväg till Köpenhamn kan maximera dina upplevelser genom att boka in dig på sightseeing med hop on/hop off, gå på stadstur med panoramautsikt, eller ta en rundtur på slotten Frederiksborg och Kronborg. Självklart är det minst lika trevligt att bara luta dig tillbaka och insupa atmosfären på någon charmig uteservering, eller inhandla några fina designprylar. Förnöjsamhet och begreppet ”hygge” är vardagsmat här i Danmark och du kommer få trevligt lite vad du än tar dig för. Varför inte hyra cykel på dagen, gå på ölprovning i Vesterbro och sedan äta middag på Hard Rock Café?

Kulturella aktiviteter – Malmö med fokus på konst

Väl tillbaka i Malmö finns ett otal besöksvärda museer, men Moderna Museet, Malmö konsthall och Form/Design Center bör stå mycket högt på listan. Kulturutbudet skryter med något för alla intressen, inte minst fantastisk formgivning, målade mästerverk och häftiga skulpturer. Här kan du även på nära håll utforska nordens äldsta renässansslott, det vill säga Malmöhus slott, en unik byggnad som även hyser ett museum. Unna dig en heldagsutflykt i liten grupp om du vill ta en ordentlig stadsvandring med en kunnig guide.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Rådhuset

Vid Rådhuset i Malmö kan du låta dig hänföras av de arkitektoniska stilarna som sträcker sig över tre århundraden, gå på gratiskonserter och äta middag i salar som endast adelsfolk hade tillgång till en gång i tiden. Rådhuset är en av de mest framstående byggnaderna på Stortorget, Malmös huvudtorg.
Läs mer
Rådhuset som inkluderar historisk arkitektur och en administrativ byggnad

2. Lilla Torg

Mingla med lokalbefolkningen på Lilla Torgs barer eller restauranger, gå på design- och arkitekturutställningar och lyssna på livemusik. Torget karaktäriseras av kullerstensgator och korsvirkeshus. Det är en viktig mötespunkt och mittpunkt för stadens uteliv.
Läs mer
Lilla Torg som inkluderar en stad, ett torg och caféer

3. HSB Turning Torso

Turning Torso tornar högt över Malmös parker och lummiga kustlandskap och är en av de mest iögonfallande byggnaderna i hela Europa. Den 190 meter höga byggnaden visar upp en fascinerande arkitektur, som är vriden 90 grader, vilken inspirerades av den vita marmorskulpturen "Twisting Torso".
Läs mer
Denna fascinerande bostadsskyskrapa, som byggdes av nio kuber ovanpå varandra, är en av landets tveklöst mest lättigenkännliga strukturer.

4. Folkets Park

Folkets park är en 2,4 hektar stor fritidspark. Kom hit och lyssna på livemusik på en utomhuskonsert och ha picknick i skuggan på gräset. Det finns nöjesattraktioner, minibondgård och en plaskdamm för familjer.
Läs mer
Folkets Park som visar en park och en fontän

5. Gustav Adolfs torg

På Gustav Adolfs torg kan du beundra arkitektur från 1800-talet och 1900-talet, ta del av en av Malmös största sommarfestivaler och köpa fairtrade-souvenirer på en julmarknad. Torget färdigställdes 1804 och uppkallades efter kung Gustav IV Adolf. När kungen beslutade att riva den gamla stadsmuren och skapa en ny stadsdel blev torget dess mittpunkt.
Läs mer
Gustav Adolfs torg som inkluderar en trädgård såväl som ett par

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Malmö

Städer nära Malmö