Saker att göra i Malmö

Aktiviteter, attraktioner och turer
Gustav Adolfs torg som inkluderar en trädgård såväl som ett par

Malmö – att göra i en glödhet stad

För dig som vill unna dig en ”hemester” eller ”svemester” finns mycket att göra i Malmö. Kanske försöker du hålla hårt i semesterbudgeten, eller så är du miljömedveten och vill inte resa till fjärran länder för en kortare vistelse. Oavsett vilket kommer du att trivas här. Vi har väl alla hört talas om hur ”hippt det är på Möllan” och hur ”trendigt det är i vår tredje största stad”? Faktum är att alla dessa saker stämmer! Samtidigt en det familjevänlig studentstad, full av kulturupplevelser och spännande saker att göra. Malmö är ett utmärkt resmål vare sig du vill festa loss, gå på museer eller åka på dagsutflykter till Köpenhamn. Läs vidare om du vill veta mer om vad du som bokar flyg till Malmö kan se fram emot.

Mysiga Malmö - aktiviteter för barnfamiljer

Se till att hitta ett centralt beläget hotell i Malmö, så går det snabbt att åka till stadens alla smultronställen. Det finns ett omkring 20 temalekplatser i Malmö. Dessa är ofta gratis och går att nå med kommunala transportmedel. Vill du göra det bekvämt för dig ska du hyra bil i Malmö och susa raka vägen till Rymdlekplatsen, Cirkuslekplatsen, Musiklekplatsen eller Tillgänglighetslekplatsen. Aktiviteter i Malmö är trevliga för både stora och små barn. Eftersom det är en ovanligt grön stad är ett gratisnöje att äta picknick i någon lummig park. På så sätt kan yngre besökare springa av sig, medan vuxna kopplar av med några delikatesser som inhandlats i salustånden på Möllevångstorget, eller ”Möllan”. Kasta ett öga på statyn på torget, den hyllar områdets arbetarhistoria.

Saker att göra i Malmö – åk till Köpenhamn!

Särskilt minnesvärd blir semestern i södra Sverige om den kombineras med en tur till Danmark. Det vore nästan fånigt att vistas i Malmö utan att göra åtminstone en dagsresa till huvudstaden i vårt grannland. Du som tar reser iväg till Köpenhamn kan maximera dina upplevelser genom att boka in dig på sightseeing med hop on/hop off, gå på stadstur med panoramautsikt, eller ta en rundtur på slotten Frederiksborg och Kronborg. Självklart är det minst lika trevligt att bara luta dig tillbaka och insupa atmosfären på någon charmig uteservering, eller inhandla några fina designprylar. Förnöjsamhet och begreppet ”hygge” är vardagsmat här i Danmark och du kommer få trevligt lite vad du än tar dig för. Varför inte hyra cykel på dagen, gå på ölprovning i Vesterbro och sedan äta middag på Hard Rock Café?

Kulturella aktiviteter – Malmö med fokus på konst

Väl tillbaka i Malmö finns ett otal besöksvärda museer, men Moderna Museet, Malmö konsthall och Form/Design Center bör stå mycket högt på listan. Kulturutbudet skryter med något för alla intressen, inte minst fantastisk formgivning, målade mästerverk och häftiga skulpturer. Här kan du även på nära håll utforska nordens äldsta renässansslott, det vill säga Malmöhus slott, en unik byggnad som även hyser ett museum. Unna dig en heldagsutflykt i liten grupp om du vill ta en ordentlig stadsvandring med en kunnig guide.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter att besöka