Malmö

Reseguide
Malmö presenterar bad, en kuststad och klippig kustlinje

Malmö är även känt som Parkernas stad och är välkänt för sin 1700-talsarkitektur, sina konstmuseer och sina många gratiskonserter som tar plats runtom i staden under sommaren.

Besök Malmös slott och museer, sommarfestivaler, parker och stränder. Sveriges tredje största stad ligger i Skåne och kallas även Parkernas stad. Malmö etablerades under 1200-talet, under danskt styre, men har varit svenskt sedan 1658.

Stadens gator lämpar sig alldeles utmärkt för att ta sig runt till fots. Besökare kan även passa på att hyra en cykel och utforska staden längs med 470 kilometer cykelväg. Huvudattraktionerna ligger på gångavstånd från Gamla staden. Ta dig till Stortorget, stadens äldsta offentliga torg, och beundra Rådhuset från 1500-talet. Du hittar ännu mer historisk arkitektur vid Gustav Adolfs torg. Vid Lilla Torg kan du sitta på en uteservering och imponeras av korsvirkeshusen som byggdes under 1600-talet.

Parkerna bidrar stort till atmosfären i Malmö. Under de varma sommarmånaderna vaknar de lummiga grönområdena till liv. Ta en stillsam promenad eller njut av en picknick i trädgårdarna i centralt belägna Kungsparken och Slottsparken. Se gratiskonserter och besök ett hundraårigt vattentorn i Pildammsparken. För yngre besökare finns en djurpark och en nöjespark vid Folkets Park. När sommarsolen tittar fram vallfärdar såväl lokalbefolkning som turister till Ribersborgsstranden. Den 2,4 kolometer långa stranden ligger endast 25 minuters promenad från centrum.

Malmö lägger stor vikt vid kulturevenemang, som ofta är gratis; nästan 500 utomhuskonserter och uppträdanden tar plats i parker, på torg och längs med vattnet varje år. Missa inte Sommarscen och Malmöfestivalen, stadens två största sommarfestivaler.

När du besöker Malmö kan du passa på att göra en dagsutflykt till Lund. Endast 20 minuters bilfärd från Malmö ligger lummiga Lund med Nordens äldsta läroanstalt, Lund Katedralskola, som etablerades 1095. Från Malmö kan du även ta tåget till Köpenhamn på den 16 kilometer långa Öresundsbron.

Det finns massor av utomhusaktiviteter i Malmö, men under de kallare vintermånaderna kan du även roa dig med underhållning inomhus. Besök Malmöhus slott, en 1400-talsfästning där du även hittar Malmö Museum.

Var kan jag bo i Malmö?

Comfort Hotel Malmö
Comfort Hotel Malmö
3.5 out of 5
Carlsgatan 10, Malmo, 211 20
Priset är 911 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,1/5 Very Good! (1 151 recensioner)
"Personalen och frukosten"

Recension från 20 mars 2022

Comfort Hotel Malmö
Elite Hotel Savoy
Elite Hotel Savoy
4 out of 5
Norra Vallgatan 62, Malmo, 211 22
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 931 kr per natt mellan 24 juni och 25 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
4,2/5 Excellent! (956 recensioner)
Elegant klasshotell
"Ärevördigt hotell med klass och elegans. Listan i lobbyn med celebra gäster var lång och imponerande. Sviten vacker och generös men lite kylslagen och med rent dålig belysning. Sängen magnifik! Restaurangen stängd bortsett från frukosten, som var mera pliktskyldig än bra. Totalt sett ändå ett gediget ..."

Recension från 18 jan. 2022

Elite Hotel Savoy
Quality Hotel View
Quality Hotel View
3 out of 5
Hyllie Stationstorg 29, Malmo, 215 32
Priset är 916 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (990 recensioner)
"Vet ej"

Recension från 15 maj 2022

Quality Hotel View
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The More Hotel
The More Hotel
3 out of 5
Norra Skolgatan 24, Malmo, 214 22
Priset är 1 293 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. Våra gäster ...
4,4/5 Wonderful! (1 282 recensioner)
Familj
"Tillmötesgående personal, trevligt och gemytligt som vanligt."

Recension från 21 feb. 2022

The More Hotel
The More Hotel Västra Hamnen
The More Hotel Västra Hamnen
3.5 out of 5
26 Lilla Varvsgatan, Malmo, Skåne län, 211 19
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och terrass. De populära sevärdheterna HSB Turning ...
The More Hotel Västra Hamnen
Ohboy Hotell
Ohboy Hotell
2.5 out of 5
Lilla Varvsgatan 24, Malmo, 21175
Priset är 1 439 kr per natt mellan 31 maj och 1 juni
Denna lägenhet för affärsresenären ligger i Malmö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, gratis cyklar på plats och terrass. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,3/5 Excellent! (169 recensioner)
"Fantastiskt läge i Västra hamnen med närhet till bad, restauranger, Sats-gym, Ica Maxi. Extra plus för närhet till Skateparken!! Liten liten lägenhet som är perfekt planerad."

Recension från 11 sep. 2021

Ohboy Hotell
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Malmö

Toppaktiviteter i Malmö

Städer nära Malmö