Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i München

Se alla hyrbilar i München

Boka hyrbil med Expedia i München

Välkommen till München

München är huvudstad i delstaten Bayern i Tyskland. Staden är kanske mest känd för ölälskarnas paradis Oktoberfest, men året runt finns här massor av spännande sevärdheter. Den som ser fram emot en bilsemester kan ta färja och bila hela vägen ner till Tyskland. Vill du inte köra fullt så långt kan du ta flyget och hyra bil i München när du väl landat.

Inga dolda kostnader, med hyrbil i München kan du inte bara enkelt åka till stadens egna sevärdheter, utan du kan också göra utflykter till Tysklands andra pärlor. Här nedanför får du tips på resvägar och förslag på vad du kan göra längs vägen.

Biluthyrning i München på flygplatsen

När du reser med flyg till München kan du landa riktigt nära din slutdestination. Många resor går till Munich Airport, eller Flughafen München Franz Josef Strauss som den också kallas. Här kan du direkt hämta och lämna din hyrbil. Därifrån åker du västerut på motorvägen A92 och byter sedan till A9 för att komma fram till ditt boende i München, en resa som tar ungefär 40 minuter. Självklart finns det även massor med biluthyrningsfirmor inne i stan, så dina chanser att hitta en billig hyrbil i München är goda. Du kan boka hemifrån på en gång här på Expedia och välja vart du vill hämta och lämna bilen.

Köra bil i München – tips på utflykter

Boka en paketresa till München där flyg, boende och bil ingår och du har möjligheten att få mer pengar över till andra intressanta besöksmål i närheten. På lite mindre än två timmar når du Nürnberg via motorvägen A9. Staden har en dramatisk historia som du kan ta del av på exempelvis Germanisches Nationalmuseum, som huvudsakligen inriktar sig på tidig historia, och Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände, som visar stadens roll under andra världskriget. Från A9 kan du också göra en avstickare till Ingolstadt. Här kan du bland annat se svenske kungen Gustav II Adolfs häst på stadsmuseet, och se bilar på Audis museum. Staden har flera gotiska slott och gamla kyrkor.

Glöm inte att ha med passet i bilen! Du som inte har något emot en längre resa kan nämligen på cirka två timmar nå Innsbruck i Österrike. Du har flera vägar att välja på. Åk söderut på A8 och passera gränsen vid Kiefersfelden, eller börja på A8 och sväng av vid Holzkirchen och ta vägen längs sjön Tegernsee. Ett annat alternativ är att åka A95 och B2 och korsa gränsen strax efter Mittenwald.

Parkering i München

Som i alla större städer kan det vara knepigt att hitta en parkering som är både billig och centralt belägen. Det är inte omöjligt, men det kan vara bra att känna till att det finns många P+R-parkeringar som är relativt billiga, där du ställer bilen för att sedan istället åka med kollektivtrafiken. I centrum finns även flera parkeringshus, t.ex. i närheten av Marienplatz. En del populära besöksmål har parkering på gatorna i närheten och handikapparkering direkt intill, som exempelvis Deutsches Museum.

Vanliga frågor om biluthyrning i München

Vad är det bästa priset för en hyrbil i München?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i München 2,147 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i München?

I genomsnitt kostar en hyrbil i München 2,268 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i München?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i München?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck München

Utforska München med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!