Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i München

Se alla 9 saker att göra i München

München – saker att göra i en kulturstad

För konstintresserade besökare är det perfekt att boka flyg till München. Den här kulturella skattgömman är full av smultronställen för dig som vill gå på konsert teater eller museum. Dessutom finns många vackra gamla byggnader trots att staden blev svårt bombskadad under andra världskriget. Återuppbyggnaden bevarade det mysiga gamla gatunätet där du ännu kan känna historiens vingslag. De flesta känner redan till staden arrangerar Oktoberfest på hösten varje år. Älskar du öl är det roligt att komma hit under festligheterna som varar i två veckor. Läs vidare så får du veta mer om vad som finns att göra i München.

Sevärdheter och upplevelser i München

Mitt i staden ligger Marienplatz som under medeltiden var ett handelstorg. Nu är det en charmig mötesplats där du kan se Bayerns skyddshelgon Patrona Bavariae

en guldfigur högst upp på en imponerande pelare. Nymphenburg slott är ett trevligt besöksmål om du kommer hit på sommaren. Då kan du strosa omkring i slottsträdgården och beundra den vackra byggnaden kanalerna och parkerna. Ett annat utflyktsmål för dig som vill vistas utomhus är grönområdet Englischer Garten. Här kan du dricka öl på någon av de många uteserveringarna. Är du intresserad av idrottshistoria får du inte missa Münchens olympiapark där du kan se landmärket Olympiatornet. Området byggdes upp inför till de olympiska spelen 1972 och här ligger bland annat Olympiastadion och den olympiska simhallen. Du som inte kommer hit under ölfestivalernas ölfestival (Oktoberfest) kan gå på rundtur med ölprovning som erbjuds på flera håll i staden.

Att göra – München för kulturfolk

Är du storkonsument av kultur har du hamnat rätt i München. Att göra-listan kan lätt bli lång så det gäller att prioritera rätt. Bland stadens finaste institutioner hittar du Alte Pinakothek ett konstmuseum i klass med Prado och Louvren. Här hittar du mästerverk från många europeiska länder och kan tillbringa timmar i den sagolika byggnaden. Det stora tekniska museet heter Deutsches Museum och är fascinerande för både vuxna och barn. Vill du gå på teater är Altes Residenztheater ett utmärkt alternativ eller så kan du se en föreställning på Neues Residenztheater. Operahuset Bayerische Staatsoper är oslagbart och spelar upp tidlösa klassiker i München. Aktiviteter för musikintresserade turister är många. Bland annat finns många fantastiska orkestrar här i staden men du hittar även konsertlokaler för pop- och rockmusik exempelvis Olympiapark och Zenith.

Så tar du dig runt

Det finns ett otal spännande saker att göra i München och som tur är går det snabbt att ta sig runt i staden. Du kan välja mellan att åka med de trevliga spårvagnarna (Tram) ta tunnelbanan (U-Bahn) eller åka pendeltåg (S-Bahn). Självklart går det bra att förboka en hyrbil i München och kanske hämta upp den redan på flygplatsen. På så sätt kan du upptäcka staden i din egen takt eller åka på utflykter längre bort exempelvis till Linderhof och slottet Neuschwanstein som ligger utanför Füssen i bayerska alperna. Glöm inte att leta upp boende i München i god tid. Det finns något för alla plånböcker och smaker.

Karta

Var kan jag bo i München?

Centrum

De trevliga bryggerierna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrum. Besök berömda sevärdheter som Marienplatz och Viktualienmarkt, och hoppa på tunnelbanan på Lenbachplatz spårvagnshållplats eller Sendlinger Tor U-Bahnstation om du vill se mer av staden.

ÖlMuseumArkitektur

Erding

Åk på en weekend i Erding, drygt 3,5 mil från München i Oberbayern och låt dig förtrollas av en vacker gammal stad fylld av spännande saker att göra.

ÖlTurRestauranger

Dachau

Du kommer uppskatta museerna och trädgårdarna i Dachau. Avsätt lite tid för att besöka Minnesplats över Dachaus koncentrationsläger eller Dachau palatset.

CampingSlottUtsikt

Schwabing

Sätt av lite tid för att kolla in de pittoreska trädgårdarna i Schwabing. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Englischer Garten, och kliv på tunnelbanan på Münchner Freiheit U-Bahnstation eller Bonner Platz U-Bahnstation om du vill se mer av området.

MuseumTrädgårdArkitektur

Freising

Gör en resa till Freising, en traditionsrik universitets- och stiftsstad 30 km norr om München vid floden Isar.

KatedralAffärsresorÖl

Altstadt

Altstadt är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Hofbrauhaus och Marienplatz. Hoppa på tunnelbanan på Lehel U-Bahnstation eller Isartor station om du vill se mer av München.

MuseumShoppingÖl