München

Reseguide
Englischer Garten som inkluderar fåglar och en damm
Bayerns huvudstad är en modern stad med traditionell charm och allt från mysiga ölhallar och glittrande palats till vidsträckta trädgårdar och toppmoderna museer.

München är känt för att vara en av världens bästa städer att bo i. Stadens starka ekonomi attraherar många företag och den vackra arkitekturen, de gammaldags traditionerna och närheten till bayerska Alperna lockar miljontals besökare till resor till München varje år. Reser du hit under en weekend ska du passa på att gå en rundtur i innerstan och titta på de många olika arkitekturstilarna, från gotiska St. Peterskyrkan till rockokocharmen i Asamkirche. München skadades svårt under andra världskriget, men många byggnader har uppförts igen i syfte att återställa den ursprungliga stilen. Du kan även titta på den mer moderna sidan av staden under din resa till München, till exempel Olympiatornet och konstmuseet Pinakothek der Moderne.München är också känt för att arrangera världens största ölfestival, Oktoberfest, och här finns några av världens mest välansedda bryggerier och en passionerad ölkultur. Ölälskare kommer hit från hela världen för att prova på Münchens sex stora bryggerier. Det är bland annat Hofbräuhaus, som grundades av kungligheter och världsberömda Löwenbräu. Besök någon av ölträdgårdarna på sommaren så stöter du säkert på några lokalinvånare som smuttar på en öl under kastanjeträden, precis som man har gjort i München i flera hundra år. I staden finns också flera viktiga multinationella företag. Tyska BMW har sitt huvudkontor i München och här finns även BMW World, en fascinerande anläggning där du får en inblick i tysk ingenjörskonst och dess historia, nutid och framtid. Du kan inte resa till München utan att promenera genom Englisher Garten, den engelska parken. Denna oas nära stadskärnan har fridfulla skogsområden och vidsträckta ängar och här flyter floden Isar förbi.Hoppa på någon av sightseeingbussarna som avgår från Münchens centralstation. Under dessa rundturer får du en bra översikt av staden, praktiskt för dem som åker hit på weekendresor med särskilda weekendpaket. Du kan även hyra en cykel och trampa längs cykelbanorna som går längs huvudgatorna och parkerna. Det finns även ett renligt och effektivt kollektivtrafiksystem som tar dig till de flesta delarna av München. Hur du än tar dig runt i stan kommer du säkert att falla för den mångsidiga charmen i denna världsstad med stolta lokala traditioner.

Var kan jag bo i München?

Englischer Garten som visar en trädgård och en å eller flod

Centrum

De trevliga bryggerierna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrum. Besök berömda sevärdheter som Marienplatz och Theresienwiese, och hoppa på tunnelbanan på Lenbachplatz spårvagnshållplats eller Karlsplatz (Stachus) station om du vill se mer av staden.

Centrum
Default Image

Altstadt

Altstadt är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Marienplatz och Frauenkirche. Hoppa på tunnelbanan på Lenbachplatz spårvagnshållplats eller Karlsplatz (Stachus) station om du vill se mer av München.

Altstadt
Default Image

Haidhausen

4,5/5(3 områdesrecensioner)