Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

MünchenTyskland

Bayerns huvudstad är en modern stad med traditionell charm och allt från mysiga ölhallar och glittrande palats till vidsträckta trädgårdar och toppmoderna museer.

München är känt för att vara en av världens bästa städer att bo i. Stadens starka ekonomi attraherar många företag och den vackra arkitekturen, de gammaldags traditionerna och närheten till bayerska Alperna lockar miljontals besökare till resor till München varje år.

Reser du hit under en weekend ska du passa på att gå en rundtur i innerstan och titta på de många olika arkitekturstilarna, från gotiska St. Peterskyrkan till rockokocharmen i Asamkirche. München skadades svårt under andra världskriget, men många byggnader har uppförts igen i syfte att återställa den ursprungliga stilen. Du kan även titta på den mer moderna sidan av staden under din resa till München, till exempel Olympiatornet och konstmuseet Pinakothek der Moderne.

München är också känt för att arrangera världens största ölfestival, Oktoberfest, och här finns några av världens mest välansedda bryggerier och en passionerad ölkultur. Ölälskare kommer hit från hela världen för att prova på Münchens sex stora bryggerier. Det är bland annat Hofbräuhaus, som grundades av kungligheter och världsberömda Löwenbräu. Besök någon av ölträdgårdarna på sommaren så stöter du säkert på några lokalinvånare som smuttar på en öl under kastanjeträden, precis som man har gjort i München i flera hundra år.

I staden finns också flera viktiga multinationella företag. Tyska BMW har sitt huvudkontor i München och här finns även BMW World, en fascinerande anläggning där du får en inblick i tysk ingenjörskonst och dess historia, nutid och framtid.

Du kan inte resa till München utan att promenera genom Englisher Garten, den engelska parken. Denna oas nära stadskärnan har fridfulla skogsområden och vidsträckta ängar och här flyter floden Isar förbi.

Hoppa på någon av sightseeingbussarna som avgår från Münchens centralstation. Under dessa rundturer får du en bra översikt av staden, praktiskt för dem som åker hit på weekendresor med särskilda weekendpaket. Du kan även hyra en cykel och trampa längs cykelbanorna som går längs huvudgatorna och parkerna. Det finns även ett renligt och effektivt kollektivtrafiksystem som tar dig till de flesta delarna av München. Hur du än tar dig runt i stan kommer du säkert att falla för den mångsidiga charmen i denna världsstad med stolta lokala traditioner.

Var ska man bo i München?

Englischer Garten som visar en trädgård och en å eller flod

Centrum

De trevliga bryggerierna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrum. Besök berömda sevärdheter som Marienplatz och Viktualienmarkt, och hoppa på tunnelbanan på Lenbachplatz spårvagnshållplats eller Karlsplatz (Stachus) station om du vill se mer av staden.

Centrum
Schwabing, München, Bayern, Tyskland

Schwabing

4.5/5Wonderful!(3 områdesrecensioner)

Sätt av lite tid för att kolla in de pittoreska trädgårdarna i Schwabing. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Englischer Garten, och kliv på tunnelbanan på Münchner Freiheit U-Bahnstation eller Bonner Platz U-Bahnstation om du vill se mer av området.

Schwabing
München, Bayern, Tyskland

München

2.5/5(2 områdesrecensioner)

Om du tillbringar lite tid i München, kolla in sevärdheter som Bavaria Filmstadt eller Slottet Schleissheim. Om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på Unterhaching S-Bahn eller Fasanenpark S-Bahnstation.

München
Löwenbräu presenterar en bar och drycker

Maxvorstadt

4/5Very Good!(7 områdesrecensioner)

Maxvorstadt är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Königsplatz och Glyptoteket. Hoppa på tunnelbanan på Königsplatz U-Bahnstation eller Theresienstrasse U-Bahnstation om du vill se mer av München.

Maxvorstadt
Altstadt, München, Bayern, Tyskland

Altstadt

Altstadt är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Hofbrauhaus och Marienplatz. Hoppa på tunnelbanan på Lehel U-Bahnstation eller Odeonsplatz U-Bahnstation om du vill se mer av München.

Altstadt
Olympiastadion presenterar modern arkitektur

Gern

Ägna en stund åt att besöka platser som Olympiastadion när du lär känna Gern, och missa inte det stora restaurangutbudet. Du kan hoppa på tunnelbanan på Gern U-Bahnstation eller Westfriedhof U-Bahn om du vill se mer av området.

Gern

Topphotell i München

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
NH Collection München Bavaria
NH Collection München Bavaria
4 out of 5
Arnulfstrasse 2, München, BY
Priset är 1 240 kr per natt

Detta hotell i Centrum ligger 15 minuters promenad från Karlsplatz - Stachus och Tekniska universitet. Marienplatz och Theresienwiese ligger också 2 km härifrån. ...

4.4/5Wonderful! (205 recensioner)

"Lived at NH Collection München Bavaria during the October Fest. Just over a road from München’s main central station, and some minutes walk to Theresienwiesen. Breakfast was one of the best an own ”egg chef”, fresh honey and lot of diffrent things to choose, even sparkling wine."…"

Recension från 9 mars 2020

NH Collection München Bavaria
MEININGER Hotel München Olympiapark
MEININGER Hotel München Olympiapark
3.5 out of 5
Landshuter Allee 174, München, Bayern
Priset är 545 kr per natt

Detta hotell i Gern ligger mindre än 3 km från Olympiaparken, Olympiastadion och BMW World. Theresienwiese och Marienplatz ligger också 5 km härifrån. Gern U-Bahnstation ...

3.9/5Very Good! (205 recensioner)
Okej

"Billigt"…"

Recension från 27 juli 2019

MEININGER Hotel München Olympiapark
25hours Hotel The Royal Bavarian
25hours Hotel The Royal Bavarian
4 out of 5
Bahnhofplatz 1, München, Bayern
Priset är 1 237 kr per natt

Detta hotell ligger i Centrum, mindre än 2 km från Marienplatz, Viktualienmarkt och Pinakothek der Moderne. Residenz och Hofbrauhaus ligger dessutom 2 km härifrån. ...

4.5/5Wonderful! (632 recensioner)
Cool, hip with flaws...

"Cool, hip and brand new. Nice reception at arrival, we got to choose between rooms. Room really nice, high bed and nice design with marble, wood, velvet and cool color combinations. Slept well. Flaws: the gym is a joke on 5 m2. The area is not so nice with druggies and drunks around. Asked for hair ..."…"

Recension från 19 aug. 2018

25hours Hotel The Royal Bavarian

Populära sevärdheter i München

Marienplatz
Bild av Marienplatz

Marienplatz

4.5/5(16 recensioner)

Ta reda på mer om områdets historia genom att besöka Marienplatz, ett av de viktigaste monumenten i München. Detta område är känt för sina bryggerier, och kanske lika njutbar är museerna.

Allianz Arena
Bild av Allianz Arena

Allianz Arena

4/5(1 recension)

Se något evenemang på Allianz Arena medan du är i München. Njut av museerna och konsten i området.

Therme Erding-spa
Bild av Therme Erding-spa

Therme Erding-spa

5/5(1 recension)

Besök Therme Erding-spa, som är en berömd sevärdhet i Erding. Detta avslappnade område är berömt för sina barer och sina restauranger.

Hofbrauhaus
Bild av Hofbrauhaus

Hofbrauhaus

4.5/5(10 recensioner)

Världens mest berömda ölstuga är inte bara en destination för ölälskare. Besökarna kan också få njuta av traditionell bayersk musik, dans och kokkonst.

Olympiaparken
Bild av Olympiaparken

Olympiaparken

4.5/5(5 recensioner)

Olympiaparken är ett populärt friluftsområde i München. Detta område är känt för sina bryggerier, och kanske lika njutbar är festivalerna.

BMW World
Bild av BMW World

BMW World

4/5(2 recensioner)

Få en inblick i hur Tyskland blev en av de globala ledarna inom bilindustrin genom att lära dig om ett typiskt bayerskt varumärke på denna högteknologiska utställning.

Toppaktiviteter i München

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof
Bild av Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

591 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Heldagstur med Neuschwanstein
Bild av Heldagstur med Neuschwanstein

Heldagstur med Neuschwanstein

570 kr
Per vuxen
94 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Stadstur med hop-on/hop-off
Bild av Stadstur med hop-on/hop-off

Stadstur med hop-on/hop-off

200 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau
Bild av Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

274 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Turen Tracing the Third Reich
Bild av Turen Tracing the Third Reich

Turen Tracing the Third Reich

155 kr
Per vuxen
92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur
Bild av Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

567 kr
Per vuxen
86 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Recensioner av München

4.4

Toppdestination

5 - Fantastiskt
19
5 - Fantastiskt 54.285714285714285%
4 - Bra
12
4 - Bra 34.285714285714285%
3 - Okej
3
3 - Okej 8.571428571428571%
2 - Under förväntan
1
2 - Under förväntan 2.857142857142857%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

19 nov. 2019

Mycket trevlig stad perfekt stad att promenera i mycket att se och uppleva

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

30 sep. 2019

Oktoberfest säger väl allt.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

18 sep. 2019

En stad att återvända till.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

26 maj 2019

Härlig storstad med puls!!

Städer nära München

Andra platser som München