Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Neapel

Se alla hyrbilar i Neapel

Biluthyrning i Neapel

Vackra Neapel är hem till pizzan, ett av Italiens ståtligaste operahus, imponerade kyrkobyggnader och offentlig konst av renässansmästare som Caravaggio. Allt detta är lätt att upptäcka till fots. Vill du däremot se mer av de magnifika vyerna och den romerska historian i Kampanien bör du hyra bil i Neapel.

Endast två mil från Neapel väntar ett av Europas mest spännande världsarv, Pompeji, den romerska staden som låg helt begravd under vulkanen Vesuvius aska från 79 e.Kr. till mitten på 1800-talet. Ännu närmre än så kan du besöka Herculaneum, en lite mindre känd romersk stad som begravdes i samma vulkanutbrott.

För en magnifik utsikt packar du en matsäck och kör ut för att vandra i Appeninerna, eller styr bilen mot Amalfikusten, Italiens motsvarighet till Franska rivieran. Den mysiga ön Capri är en utmärkt dagsutflykt och likaså är den återkommande turistfavoriten Sorrento, med sina härliga gågator och sitt vackra läge vid havet.

Du hyr bil i Neapel

För att hyra bil i Neapel måste du vara minst 18 år gammal och ha ett giltigt körkort. Förare vars körkort är utfärdat inom Europeiska ekonomiska gemenskapen – det vill säga i ett EU-land, Norge, Lichtenstein eller Island – behöver inte någon översättning av sitt körkort. Om ditt körkort däremot utfärdades av ett annat land behöver du ett så kallat internationellt körkort.

Många som hyr bil billigt i Neapel väljer att boka sin hyrbil samtidigt som de bokar sin flygbiljett till Neapel. Då väntar din bil på flygplatsen när du landar och du kan mycket enkelt ta dig från ditt flyg till ditt hotell i Neapel och vidare ut på ditt italienska äventyr.

Utbudet hyrbilar i Neapel är mycket stort. Budgetresenären finner många billiga hyrbilsalternativ, som en nätt tredörrarskupé eller en halvkombi med fem dörrar. Det lite större sällskapet finner även rymliga stadsjeepar med plats för fem och minibussar med plats för sju eller nio personer. När du hyr bil med en av våra samarbetspartner hämtas och lämnas bilen med full bensintank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Med hyrbil i Neapel

Trafikreglerna i Italien är mycket lika de svenska. Bilbälte är obligatoriskt i både fram- och baksätena. Liksom i många europeiska länder är det också obligatoriskt att ha reflexväst på sig om man stiga ur bilen på en trafikerad väg, exempelvis för att lyfta på motorhuven eller byta däck. Din biluthyrning i Neapel bör förse dig med denna reflexväst.

Alkoholgränsen i Italien är 0,5 promille, något högre än i Sverige men lågt nog att även ett glas öl kan vara tillräckligt för att överstiga gränsen. Hastighetsgränsen vid tätbebyggelse är, om inget annat anges, 50 km/tim och 130 km/tim på motorvägar.

Det finns ofta områden där du inte får köra i italienska städer. Dessa är ofta märkta med orden zona a traffico limitato eller zona pedonale. I Italien är det vanligt att blinka med framlyktorna för att varna om att man inte tänker stanna, så om någon blinkar åt dig i en korsning eller på en parkeringsplats bör du stå stilla.

Upptäck Neapel

Utforska Neapel med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!