Neapel

Reseguide
Galleria Umberto presenterar interiörer såväl som en stor grupp av människor
Klassisk arkitektur, en rik historia, traditionell pizza och underjordiska grottor gör denna italienska stad till ett fascinerande resmål.

Neapel är en modern italiensk stad med rik historia. Åk gärna hit under en weekend, varför inte med ett särskilt weekendpaket? Staden grundades av grekerna på 500-talet före Kristus och här fins nu gamla kungliga palats, jugendarkitektur och kyrkor fulla med religiös konst. Längs kullerstensgatorna, som ofta kantas av små pizzerior och kaféer och är fyllda av mopeder och fotgängare, får du en smak av det moderna Italien.

Många besökare kommer hit på weekendresor. Börja gärna din resa till Neapel i Centro Storico, stadens historiska centrum. I Centro Storico är särskilda gator avsedda för att sälja vissa produkter, till exempel musikinstrument eller antika böcker.

Utforska stadens nätverk av grottor från den grekiska och romerska tiden, de ligger omkring 30 meter under gatorna. När du kommer upp på marknivå igen ska du besöka närliggande Cappella Sansevero. Detta idylliska kapell byggdes år 1600 och uppvisar många exempel på italiensk religiös konst. Kyrkan Gesu Nuovo innehåller även den religiös konst, bland annat reliefer och fresker.

Palazzo Reale, det kungliga palatset, är en av Neapels allra vackraste byggnader. På insidan hittar du mycket välbevarade kungliga möbler och Nationalbiblioteket. Gå runt på Castel dell’Ovo, på ön Megaride strax utanför Neapel. Från detta 1400-talsslott får du en fantastisk utsikt tillbaka mot Neapel och över vattnet mot berget Vesuvius.

Passa också på att åka till Vesuvius, 40 minuter med bil österut från Neapel. Den 1200 meter höga vulkanen är en av Europas mest aktiva i sitt slag. År 79 hade vulkanen ett utbrott och förstörde då städerna Pompeji och Herkulaneum och dödade tusentals människor. Idag kan du gå upp till toppen av kratern för att få en oslagbar utsikt längs med kusten mot Neapel. Längre ner kan du utforska ruinerna efter staden Pompeji.

Se också till att utforska det lokala köket, särskilt pizzan som uppfunnits i staden. Gör som lokalinvånarna och ät den med bara tomat och ett fåtal olika fyllningar.

Neapel är en livlig, vacker italiensk kuststad. Sommaren är en populär tid för resor till Neapel. Dagstemperaturen i juli är i genomsnitt 30°C.

Var kan jag bo i Neapel?

San Lorenzo Maggiore som inkluderar en stad och ett hus

Neapels stadskärna

3/5(4 områdesrecensioner)

Det stora restaurangutbudet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Neapels stadskärna. Du kan besöka berömda sevärdheter som Neapels hamn och Molo Beverello hamn, och hoppa på tunnelbanan på Garibaldi Tram Stop eller EAV - Capolinea Porta Nolana Tram Stop om du vill se mer av staden.

Neapels stadskärna
Default Image

Historiska centrum

4/5(22 områdesrecensioner)

Historiska centrum är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Molo Beverello hamn och Neapels hamn. Hoppa på tunnelbanan på Toledo tågstation eller Municipio Station om du vill se mer av Neapel.

Historiska centrum
Default Image

Chiaia

2/5(1 områdesrecension)

Överväg att besöka Via Caracciolo e Lungomare di Napoli och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Chiaia. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Arco Mirelli - Repubblica Station eller Neapel Piazza Amedeo station.

Chiaia
San Lorenzo Maggiore som inkluderar interiörer

Decumani

När du ändå är i Decumani kan du besöka några viktiga sevärdheter, som till exempel Via San Gregorio Armeno, och du kan hoppa på tunnelbanan på Dante tågstation om du vill se mer av staden.

Decuma