Saker att göra i Neapel

Aktiviteter, attraktioner och turer
Galleria Umberto presenterar interiörer såväl som en stor grupp av människor

Neapel – aktiviteter i Kampanien

Du som bokar hotell i Neapel kan se fram emot en fascinerande semester. I Vesuvius skugga väntar en kontrastrik, gästvänlig och levande stad som gör djupt intryck. Du kan shoppa loss på den exklusiva gatan Via Chiaia, se högklassig opera på San Carlo, bada från klipporna vid Via Caracciolo, eller gå på museer med betydande konstskatter. Det är dock minst lika spännande att utforska stadens mer luggslitna kvarter – för att inte tala om ”det underjordiska Neapel”, alltså Napoli Sotterranea. Här finns mängder att göra. Neapel kan framstå som smått kaotisk för dig som aldrig varit här, men du som älskar att resa och är gatusmart kommer lätt att kunna bortse från detta och insupa charmen. Du kommer att få en fin semester i pizzans hemstad.

Undangömda aktiviteter i Neapel

Kanske känner du redan till att ett underjordiskt tunnelsystem döljer sig under stadens gator. Under din resa till Neapel gör du rätt i att bege dig till kvarteren Monte di Dio om du vill lära dig mer om Napoli Sotterranea (det underjordiska Neapel). Det var först under andra världskriget man fick reda på att staden hade två lager, varav det ena ligger 40 meter under marken. Här döljer sig det ursprungliga Neapel och du hittar det fantastiska museet Galleria Borbonica på samma plats.

Klassiska aktiviteter – Neapel för historieintresserade besökare

Från Neapel är det nära till flera spännande utflyktsmål. Varför inte åka till Pompei, Herculaneum, Vesuvius, Sorrento eller Ischia? Det är ett bra sätt att maximera upplevelserna på semestern. Vill du vara riktigt flexibel kan det passa bra att hyra bil i Neapel.

Under resan bör du absolut gå på en guidad rundtur på operahuset Teatro San Carlo, som stått där den står sedan 1735. Sedan är det trevligt att utforska den gamla stadskärnan, som 1995 upptogs på UNESCO:s världsarvslista. Du kan tillbringa flera timmar bland alla mysiga torg och gränder. Därefter passar det bra att besöka barockslottet Palazzo Reale, genom att gå upp för trappan intill havet. Precis intill ligger Piazza del Plebiscito, en viktig politisk mötesplats och en utmärkt utgångspunkt för dig som vill utforska Neapel. Saker att göra väntar bakom varje gathörn, men se till att du inte har bråttom när du är på upptäcktsfärd.

Sevärdheter och saker att göra i Neapel

Det är i detaljerna du bäst känner stämningen i Neapel. Att göra saker hela tiden betyder att du missar mänskliga möten och stadens vardagscharm. När du behöver en paus kan du slå dig ner på restaurang, förslagsvis i fiskehamnen Borgo Marinari. Neapel är pizzans födelseort och du gör rätt i att beställa en Margherita, som fått sitt namn efter Italiens första drottning som enat land.

Ta det piano i Neapel – att göra för livsnjutare

Om du vill vara med om en oemotståndlig upplevelse gör du rätt i att vakna tidigt på morgonen. Precis som så många andra myllrande städer råder en särskilt fridfull stämning just då. Promenera till närmaste mysiga kafé och beställ en cappuccino, sitt en stund och se på folk, njut av poesin i vardagen. Precis så jobbar italienarna själva.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter