Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Orlando

Hyra bil i Orlando

Orlando ligger mitt i den soliga amerikanska delstaten Florida. Här är klimatet underbart året om och det finns massor att hitta på för hela familjen. För att du snabbt och lätt ska kunna ta dig dit du vill är det praktiskt att hyra en bil. Då slipper du också vänta på bussar och tåg utan kan bara sätta dig bakom ratten och åka iväg. Om du kommer med flyg till Orlando Int flygplats så hittar du alla biluthyrningsfirmor på själva flygplatsen.

Med hjälp av Expedia hittar du lätt en hyrbil som passar just dig och dina behov – oavsett om du vill ha en stor bil för hela familjen eller en lite mindre. Tänk på att du kan välja att hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat.

Köra bil i Orlando

Att köra bil i Orlando är enkelt och smidigt och USA är verkligen bilismens förlovade land. Vägarna är underbara och medtrafikanterna ofta väldigt hjälpsamma. En god idé är att skaffa ett internationellt körkort innan du åker, så blir det mindre risk för problem vid en eventuell poliskontroll. Dessutom kräver en del biluthyrare internationellt körkort. Glöm dock inte att även ta med det vanliga körkortet och passet.

Det som kanske känns lite ovant för en svensk bilist är de många filerna, ibland upp till sex filer i varje riktning, men tar man det lugnt och planerar sin körning brukar det inte vara några problem. En annan sak man bör tänka på är att det i Florida, liksom i stora delar av USA, är tillåtet att göra högersväng även vid rött ljus om man stannar bilen först och lämnar företräde. Undantaget är om det finns en skylt med texten ”No Turn On Red” eller liknande.

Själva staden Orlando har ungefär samma storlek som Malmö och är trevlig att köra bil i. En god idé är att ladda ned en gratis parkeringsapp som heter Orlando parkIN som hjälper dig att hitta bra parkeringsplatser i närheten. Tänk även på att vissa motorvägar i Orlando har vägtullar.

Det finns massor av trevliga hotell i Orlando, och med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga alternativ. Tänker du resa med flyg till Orlando International Airport kan det vara en god idé att boka en paketresa till Orlando som innehåller både flygbiljetter och hotell.

Mycket att uppleva med hyrbil i Orlando

Ett av de allra största turistmålen i närheten av Orlando är utan tvekan Walt Disney World Resort – eller bara Disney World som det brukar kallas – som ligger ungefär 30 km sydväst om Orlando. Nöjesparken ska inte förväxlas med Disneyland i Kalifornien, utan är en mycket större anläggning med fyra stora parker – Magic Kingdom (som är den mest besökta temaparken i världen), Epcot (ett Science Center), Disney’s Hollywood Studios (om filminspelning och show business) och Disney’s Animal Kingdom (om djur och natur). Här kan hela familjen roa sig nästan hur länge som helst och det finns gott om parkeringsplatser.

Ett annat givet resmål är SeaWorld Orlando som ligger strax sydväst om centrala Orlando. Här får hela familjen uppleva fantastiska shower med delfiner, sjölejon, späckhuggare och många andra vattendjur. Det finns även flera berg- och dalbanor och andra åkattraktioner.

Upptäck Orlando

Utforska Orlando med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!