Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Orlando

Hyra bil i Orlando

Orlando ligger mitt i den soliga amerikanska delstaten Florida. Här är klimatet underbart året om och det finns massor att hitta på för hela familjen. För att du snabbt och lätt ska kunna ta dig dit du vill är det praktiskt att hyra en bil. Då slipper du också vänta på bussar och tåg utan kan bara sätta dig bakom ratten och åka iväg. Om du kommer med flyg till Orlando Int flygplats så hittar du alla biluthyrningsfirmor på själva flygplatsen.

Med hjälp av Expedia hittar du lätt en hyrbil som passar just dig och dina behov – oavsett om du vill ha en stor bil för hela familjen eller en lite mindre. Tänk på att du kan välja att hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat.

Köra bil i Orlando

Att köra bil i Orlando är enkelt och smidigt och USA är verkligen bilismens förlovade land. Vägarna är underbara och medtrafikanterna ofta väldigt hjälpsamma. En god idé är att skaffa ett internationellt körkort innan du åker, så blir det mindre risk för problem vid en eventuell poliskontroll. Dessutom kräver en del biluthyrare internationellt körkort. Glöm dock inte att även ta med det vanliga körkortet och passet.

Det som kanske känns lite ovant för en svensk bilist är de många filerna, ibland upp till sex filer i varje riktning, men tar man det lugnt och planerar sin körning brukar det inte vara några problem. En annan sak man bör tänka på är att det i Florida, liksom i stora delar av USA, är tillåtet att göra högersväng även vid rött ljus om man stannar bilen först och lämnar företräde. Undantaget är om det finns en skylt med texten ”No Turn On Red” eller liknande.

Själva staden Orlando har ungefär samma storlek som Malmö och är trevlig att köra bil i. En god idé är att ladda ned en gratis parkeringsapp som heter Orlando parkIN som hjälper dig att hitta bra parkeringsplatser i närheten. Tänk även på att vissa motorvägar i Orlando har vägtullar.

Det finns massor av trevliga hotell i Orlando, och med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga alternativ. Tänker du resa med flyg till Orlando International Airport kan det vara en god idé att boka en paketresa till Orlando som innehåller både flygbiljetter och hotell.

Mycket att uppleva med hyrbil i Orlando

Ett av de allra största turistmålen i närheten av Orlando är utan tvekan Walt Disney World Resort – eller bara Disney World som det brukar kallas – som ligger ungefär 30 km sydväst om Orlando. Nöjesparken ska inte förväxlas med Disneyland i Kalifornien, utan är en mycket större anläggning med fyra stora parker – Magic Kingdom (som är den mest besökta temaparken i världen), Epcot (ett Science Center), Disney’s Hollywood Studios (om filminspelning och show business) och Disney’s Animal Kingdom (om djur och natur). Här kan hela familjen roa sig nästan hur länge som helst och det finns gott om parkeringsplatser.

Ett annat givet resmål är SeaWorld Orlando som ligger strax sydväst om centrala Orlando. Här får hela familjen uppleva fantastiska shower med delfiner, sjölejon, späckhuggare och många andra vattendjur. Det finns även flera berg- och dalbanor och andra åkattraktioner.

Vanliga frågor om biluthyrning i Orlando

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Orlando?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Orlando .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Orlando?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Orlando .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Orlando?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Orlando?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Orlando

Utforska Orlando med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!