Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Florida är ett uppskattat resmål, inte minst för den bekväma havstemperaturen året runt och de många vackra städerna och sevärdheterna som vi känner till från film och TV. Med hyrbil i Florida kan du se allt: återupplev Miami Vice, besök Walt Disney World utanför Orlando och se äkta NHL-ishockey i Tampa.

Floridas sevärdheter är ofta utspridda runt de största städerna, så för att få ut så mycket som möjligt av sin semester i Florida lönar det sig att hyra en bil. När du hyr bil i Florida tar du dig lätt från Miami till Miami Beach, och du ser inte bara centrala Tampa, utan hela Tampa Bay.

I Florida finns det billiga hyrbilsalternativ oavsett om du reser i tjänsten, ensam i en lättparkerad liten stadsbil, med familjen och packningen i en kombi eller med hela kompisgänget i en rymlig och typiskt amerikansk stadsjeep. Bland de billigaste alternativen finner du oftast en nätt tredörrars kupé med klimatkontroll och automatlåda.

Får du hyra bil i Florida?

För att hyra bil i Florida måste du naturligtvis ha körkort. Du måste dessutom ha ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt körkort. I Sverige kan ett internationellt körkort utfärdas av bland annat Motormännens Riksförbund och Kungliga Automobilklubben.

Du hyr bil i Florida

När du bokar flygbiljett kan du enkelt boka din hyrbil samtidigt. På så sätt försäkrar du dig om att en bil finns tillgänglig och att du kan hämta din bil direkt på flygplatsen. Om du föredrar att först besöka ditt hotell och hämta din bil en annan dag finns det naturligtvis biluthyrning även i de större städerna. När du bokar en hyrbil via en av våra partner både hämtar och lämnar du din bil med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Amerikanska bilar har vanligtvis automatlåda, så kom ihåg att bristen på kopplingspedal innebär att du endast använder höger fot när du kör. Eftersom amerikanska bilar ofta har många fler kontroller runt ratten än europeiska bilar är det lätt att råka höja volymen på stereon när man egentligen ville starta vindrutetorkaren, så titta gärna närmre på kontrollerna innan du kör. Många hyrbilar i Florida har en dold GPS-sändare i bilen så att hyrbilsbolaget alltid vet var du är. Kör därför inte bilen över delstatsgränsen om detta inte är tillåtet enligt avtalet.

Köra bil i Florida

I Florida måste alla barn under sex år använda en federalt godkänd bilstol. Dessutom är det obligatoriskt med bilbälte upp till och med 17 års ålder. Även myndiga passagerare måste använda bilbälte när de sitter i framsätet. I Florida är det tillåtet att svänga höger vid ett rödljus utan att vänta på grönt, såvida det inte finns en förbudsskylt, men du måste naturligtvis lämna företräde. Om en fil är märkt med en romb är det endast tillåtet att köra i den om du uppfyller de anvisade kraven, exempelvis ett visst antal passagerare. När skolbussar står stilla och fäller ut en skylt eller blinkar med lyktorna är det förbjudet att passera dem, även för mötande trafik. Notera att Florida har automatiska betalvägar som läser av din bils registreringsnummer. Om du kör på dessa betalas denna avgift oftast via faktura från ditt hyrbilsbolag.