Saker att göra i Orlando

Aktiviteter, attraktioner och turer
Orlando presenterar en stad, skyltar och nattliv

Orlando: Att göra i Floridas härligaste stad

Trevliga saker att göra - Orlando

Den solkyssta staden Orlando är perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska Florida. Det är ett utmärkt resmål för familjer med barn, eftersom här finns fantastiska temaparker, samt spännande natur och vetenskap. Det finns utomordentligt många saker att göra i Orlando - och det inkluderar nöjen för vuxna, så som fina restauranger, underbara golfbanor, härliga sandstränder och shoppingparadis med Florida Mall i spetsen. Miamis nattliv ligger inte heller alltför långt från Orlando. Att göra allting guideboken skriver om är inte att alternativ, men för dig som prioriterar rätt ska det dock gå att få ihop en fin resplan.

Barnvänliga nöjen i Orlando - Aktiviteter för hela familjen

Om någon pratar om Floridas främsta dragplåster lär Walt Disney World® i Orlando komma högt på listan. Du som reser hit med familjen kommer älska de fyra temaparkerna, alla klassiska karaktärer, härligt färgstarka parader och fyrverkerier. Det är bara att boka en biljett och låta sagan börja. Här i nöjesparken finns exotiska djur, äventyrsbad, filmmagi i Hollywood-anda, golfbanor och en hel massa annat. Det finns något för alla att göra i Orlando, bland sagoslott, upplevelsemiljöer och levande musik. Föredrar barnen att uppleva Universal Orlando® har du också hamnat i rätt delstat. Här väntar två magiska temaparker med nervkittlande åkattraktioner, interaktiva föreställningar, vattenpark och en hel massa älskvärda minioner. Sedan passar det utmärkt att koppla av under en dagstur till Saint Augustine. Här kan du simma med delfiner och lära dig mer om de intelligenta däggdjuren. Du får även se den mysiga stadskärnan där det är lätt att hitta trevliga aktiviteter. Orlando är staden där alla barndrömmar kan gå i uppfyllelse. Vad sägs till exempel om att äta mat med en riktig astronaut på NASA:s fascinerande anläggning Kennedy Space Center?

Orlando – saker att göra bland späckhuggare och alligatorer

Ditt besök är inte komplett förrän du utforskat träskområdet Everglades, som ingår i Unescos naturvärldsarv. Här är djurlivet rikt och det finns mississippialligatorer, spetskrokodiler, pelikaner och ibisfåglar. Träskbåtsturer i Everglades är ömsom mysiga, ömsom hårresande. Du får en guidad rundtur i Miami där du åker träskbåt, ser ormar och alligatorer på nära håll, samt shoppar loss på Bayside Marketplace, om du så önskar. Är det vackra späckhuggare du vill se kan du bege dig raka vägen till SeaWorld® Orlando där det även finns havssköldpaddor och delfiner. Välj en flerparksbiljett om många aktiviteter i Orlando lockar dig. Ett trevligt alternativ är den häftiga vattenparken Aquatica™ Orlando, där du kan roa dig i timmar bland häftiga bassänger och hisnande vattenrutschkanor. Du som är på jakt efter adrenalinkickar kan med framgång boka in dig på utfärd till Gatorland och åka zipline medan du ser alligatorer, sjöar och parkens natur ur fågelperspektiv. Sedan kan du titta på när djurskötarna brottas med enorma alligatorer. Avsluta kvällen med en oförglömlig föreställning. Blue Man Group kombinerar komedi, teater, rockkonsert och dansfest. Det är något för dig som vill ha en unik upplevelse som involverar neonljus, ultravioletta konstverk och en enorm surfplatta. Beställ en smarrig drink och lär känna några gästvänliga ortsbor. Floridas invånare är kända för att alltid ha ett leende på läpparna. Under ditt besök kommer du att förstå varför.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter


Populära sevärdheter i Orlando

Områden i Orlando

Städer nära Orlando