Tällberg

Reseguide
Tällberg

Boka en weekendresa till Tällberg och upplev ett traditionellt midsommarfirande, bad- och båtliv i Siljan och friluftsliv i underskön natur.

Tällberg är en mycket speciell plats i Dalarna i kommunen Leksands norra del. I denna by bestående av trähus bor runt 200 personer året runt, men trots detta finns det hela åtta hotell här. Det är helt klart något som lockar besökare hit år efter år. Det finns flera anledningar till att så många både svenskar och utlänningar bokar resor till Tällberg.

En del av förklaringen är naturligtvis det vackra läget. Tällberg ligger nämligen direkt vid sjön Siljan, på dess sydöstra strand. Förutom en underbar utsikt från Tällbergs brygga kan besökare lägga till vid hamnplatserna som ordnas av Tällbergs Båtklubb. Vid Tällbergsstranden kan du naturligtvis bada under sommaren och resten av året erbjuder hotellen varma bad inomhus.

Vid Tällbergsstranden finns också ännu en av byns lockelser i form av dansbanan, där människor samlas för att dansa till den traditionella folkmusiken under sommarkvällarna. Särskilt många samlas här under midsommarafton som nästan kan sägas vara byns specialitet. Vill du uppleva ett traditionsenligt midsommarfirande med blomkransar, dans och resning av majstångar är detta den rätta platsen.

Weekendresor till Tällberg kan dock ändå med fördel göras även under resten av året. Vintertid finns det möjligheter till skidåkning och då Siljan är frusen kan du ge dig ut på isen med skridskor. Flera av byns butiker har dessutom öppet året runt. Du kan köpa hantverk och prydnads- och bruksföremål på exempelvis Tällbergs Hemslöjd, Tällbergs Keramik och Klockargårdens hantverksgård, för att bara nämna några.

Ett stenkast från stationen ligger Tällbergsbyarnas Golfklubb som är en niohålsbana. Tällbergs Halvmaraton arrangeras årligen, men om du inte vill springa fullt så långt finns det kortare distanser att välja. Många av byns hotell erbjuder spabehandlingar, vilket nog kan vara en skön belöning efter loppet.

Reser du med flyg landar du på flygplatsen Mora-Siljan, som ligger ungefär sju mil därifrån. Tåg går flera gånger om dagen till Tällbergs järnvägsstation. En bilresa från Mora eller Falun till byn tar 45-60 minuter. Kör du bil kan du också passa på att resa runt Siljan och besöka platserna omkring – här finns mycket att upptäcka.

Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
4 out of 5
Tällgårdsgattu 21, Tallberg, Dalarna, 793 70
Priset är 1 152 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Tällberg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
4,2/5 Very Good! (828 recensioner)
"Rummet i minsta laget."

Recension från 13 mars 2022

Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
4 out of 5
Sjögattu 2, Tallberg, 793 70
Priset är 1 395 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Tällberg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (854 recensioner)
Lite Ris men mest Ros
"Fantastisk miljö och underbar personal. God mat och härlig stor frukost. Fallerar på några saker. Missade städning trots att vi sagt till. En "Do not disturb" skylt på dörren kl 9.30 betyder inte att man inte vill ha städat på hela dagen. I rum 15 stördes vi varje kväll till efter midnatt och från ..."

Recension från 23 jan. 2022

Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
Gyllene Hornet
Gyllene Hornet
3.5 out of 5
Taellbergsvaegen 28, Tallberg, 79370
Priset är 1 341 kr per natt mellan 9 juni och 10 juni
Detta hotell med golfbana har 3,5 stjärnor och ligger i Tällberg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, barnpool och bastu. Våra gäster brukar tala väl om den ...
4/5 Very Good! (159 recensioner)
Mysigt med fin utsikt
"Vi hade en bra vistelse med mkt personlig service. Mysigt med dopp i poolen innan frukosten!!"

Recension från 7 feb. 2022

Gyllene Hornet
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Tollagården
Tollagården
2.5 out of 5
Langtoravägen 3, Sollerön, Dalarna County, 79290
Priset är 675 kr per natt mellan 20 maj och 21 maj
Denna stuga ligger i Sollerön. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, bastu och trädgård. Den populära sevärdheten Gesundabergets skidanläggning finns ...
4,5/5 Wonderful! (126 recensioner)
"Fantastisk natur, bra stuga hög mysfaktor. Ngt gammalt pentry men funka."

Recension från 10 jan. 2022

Tollagården
Siljansborgs Stugby
Siljansborgs Stugby
3 out of 5
Siljansborgsvägen, Sjurberg, Rattvik, 79532
Denna stuga har 3 stjärnor och ligger i Rättvik. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, terrass och lekplats. De populära sevärdheterna Rättviks kyrka ...
4,5/5 Wonderful! (35 recensioner)
"Husen är funkar bra. Men lite gamla möbler."

Recension från 4 okt. 2021

Siljansborgs Stugby
Gesunda Gården
Gesunda Gården
2.5 out of 5
Söderängsvägen 6 - 8, Gesunda, Sollerön, Dalarna, 79290
Denna stuga ligger i Sollerön. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, terrass och trädgård. Den populära sevärdheten Gesundabergets skidanläggning finns ...
4,7/5 Exceptional! (11 recensioner)
Super nöjd!
"Jätte mysig stuga med allt man behöver. Bra baksida som barnen kunde leka på som man såg genom fönstret i stugan."

Recension från 12 dec. 2021

Gesunda Gården
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Tällberg

Städer nära Tällberg