Tällberg

Reseguide
Tällberg
Boka en weekendresa till Tällberg och upplev ett traditionellt midsommarfirande, bad- och båtliv i Siljan och friluftsliv i underskön natur.

Tällberg är en mycket speciell plats i Dalarna i kommunen Leksands norra del. I denna by bestående av trähus bor runt 200 personer året runt, men trots detta finns det hela åtta hotell här. Det är helt klart något som lockar besökare hit år efter år. Det finns flera anledningar till att så många både svenskar och utlänningar bokar resor till Tällberg.En del av förklaringen är naturligtvis det vackra läget. Tällberg ligger nämligen direkt vid sjön Siljan, på dess sydöstra strand. Förutom en underbar utsikt från Tällbergs brygga kan besökare lägga till vid hamnplatserna som ordnas av Tällbergs Båtklubb. Vid Tällbergsstranden kan du naturligtvis bada under sommaren och resten av året erbjuder hotellen varma bad inomhus.Vid Tällbergsstranden finns också ännu en av byns lockelser i form av dansbanan, där människor samlas för att dansa till den traditionella folkmusiken under sommarkvällarna. Särskilt många samlas här under midsommarafton som nästan kan sägas vara byns specialitet. Vill du uppleva ett traditionsenligt midsommarfirande med blomkransar, dans och resning av majstångar är detta den rätta platsen.Weekendresor till Tällberg kan dock ändå med fördel göras även under resten av året. Vintertid finns det möjligheter till skidåkning och då Siljan är frusen kan du ge dig ut på isen med skridskor. Flera av byns butiker har dessutom öppet året runt. Du kan köpa hantverk och prydnads- och bruksföremål på exempelvis Tällbergs Hemslöjd, Tällbergs Keramik och Klockargårdens hantverksgård, för att bara nämna några.Ett stenkast från stationen ligger Tällbergsbyarnas Golfklubb som är en niohålsbana. Tällbergs Halvmaraton arrangeras årligen, men om du inte vill springa fullt så långt finns det kortare distanser att välja. Många av byns hotell erbjuder spabehandlingar, vilket nog kan vara en skön belöning efter loppet.Reser du med flyg landar du på flygplatsen Mora-Siljan, som ligger ungefär sju mil därifrån. Tåg går flera gånger om dagen till Tällbergs järnvägsstation. En bilresa från Mora eller Falun till byn tar 45-60 minuter. Kör du bil kan du också passa på att resa runt Siljan och besöka platserna omkring – här finns mycket att upptäcka.

Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
4 out of 5
Tällgårdsgattu 21, Tallberg, Dalarna
Priset är 1 214 kr per natt mellan 6 aug. och 7 aug.
1 214 kr
per natt
6 aug. - 7 aug.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Tällberg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
8,4/10 Very Good! (1 015 recensioner)
"Bra och trevlig Service . Jättegod frukost - mkt att välja på . Bodde i annexet som var väldigt lyhört tyvärr . Men förutom det jättehärligt ställe med magisk utsikt !"

Recension från 14 juli 2024

Dalecarlia Hotel & Spa, BW Premier Collection
Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
4 out of 5