Ibirapuera-parken

Ibirapuera-parken som visar interiörer
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Ta en kvällspromenad och se hur stadens ljus reflekteras i parkens stora sjöar eller tillbringa en dag med att besöka kulturanläggningarna i den vidsträckta parken.

Dra dig tillbaka från farten och fläkten på São Paulos gator i Parque Ibirapuera och utforska de skuggiga träddungarna och de många olika kulturaktiviteterna. Stadens största park är en lokal favorit och har flera stora sjöar, viktiga gallerier och museer samt ett nätverk av cykelvägar. Hitta en plats under träden vid kanten av en sjö och vila lite efter en hel dags sightseeing. Denna park har kallats ”São Paulos Central Park” eftersom den är så integrerad i den livliga staden.

Besök parken på ett veckoslut och gör som lokalbefolkningen: jogga, cykla eller promenera längs lederna som går kors och tvärs över det stora området. Hyr en cykel i ett av stånden och känn hur det fläktar när du cyklar, en välkommen svalka i stadens hetta. Följ skyltarna till parkens sevärdheter. Här kan du få se verk av Brasiliens mest hyllande konstnärer, till exempel Anita Malfatti och Aldo Bonadei, på Moderna museet, Museu de Arte Moderna. På det närliggande afrobrasilianska museet, Museu Afro Brasil, får du lära dig mer om den afrobrasilianska befolkningen, dess historia och arv.

Dansa till rytmen av afrobrasilianska band på gräsmattan utanför Auditório Ibirapuera. Detta konserthus, som skapats av Oscar Niemeyer, är lika mycket en skulptur som en byggnad och gör sig mycket bra på bild. På sommaren öppnar man den bakre scenväggen ut mot parken och publiken kan sitta och lyssna under stjärnorna. Om du vill gå på ett mer avslappnat musikevenemang ska du komma till parken på en söndagsförmiddag för att njuta av en gratis friluftskonsert på Praça da Paz. Efteråt kan du låna en bok på engelska eller portugisiska från utomhusbiblioteket Bosque de Leitura och tillbringa en lugn eftermiddag i skuggan. Böckerna måste lämnas tillbaka i slutet av dagen.

Parque Ibirapuera ligger väster om centrala São Paulo och hit kommer du med buss och tunnelbana eller till fots från många platser i staden. Om du har ett Zona Azul-kort finns det möjlighet att parkera inne i parken. Det finns även en avgiftsbelagd parkering strax utanför parkens gränser. Parken är öppen varje dag. Inträdet till parken är gratis.

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Ibirapuera-parken

Grand Mercure SP Itaim Bibi
Grand Mercure SP Itaim Bibi
4 out of 5
Rua Tenente Negrao 200, Itaim Bibi, São Paulo, SP
Grand Mercure SP Itaim Bibi
ibis budget Sao Paulo Jardins
ibis budget Sao Paulo Jardins
2.5 out of 5
Avenida Nove de Julho 3597, São Paulo
ibis budget Sao Paulo Jardins
Bourbon São Paulo Ibirapuera Convention Hotel
Bourbon São Paulo Ibirapuera Convention Hotel
3.5 out of 5
Av. Ibirapuera 2927, Moema, São Paulo, SP
Bourbon São Paulo Ibirapuera Convention Hotel
Hotel Unique
Hotel Unique
5 out of 5
Avenida Brigadeiro Luis Antônio, 4700, São Paulo, SP
Hotel Unique
Pullman Sao Paulo Ibirapuera
Pullman Sao Paulo Ibirapuera
4.5 out of 5
Rua Joinville 515 Vila Mariana, São Paulo, SP
Pullman Sao Paulo Ibirapuera
Green Place Flat Ibirapuera
Green Place Flat Ibirapuera
3 out of 5
Rua Doutor Diogo Faria 1201, Vila Mariana, São Paulo, SP
Green Place Flat Ibirapuera
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.