São Paulo

Brasilien
Torre do Castelo som inkluderar nattliv och en stad
I delstaten ligger Brasiliens största stad, och här finns även badorter, kaffeplantage, bergsbyar och vackra skogsreservat att njuta av på resor till São Paulo.

São Paulo är med sina tropiska stränder, regnskogar, berg och städer ett perfekt resmål för din Brasiliensemester. Det är landets rikaste och befolkningstätaste delstat. São Paulos städer har cirka 44miljoner invånare och sjuder av liv. Vill du ha en lugnare vistelse besöker du bara bergsbyarna. Du kan även utforska den 644kilometer långa kusten som tävlar med kusterna i Rio de Janeiro och Bahia.

Huvudstaden São Paulo är en jättestad som sträcker sig från de centrala delarna till samhällen uppe i bergen. Här finns stora grupper med italienare, japaner, libaneser och spanjorer. Den kulturella mångfalden syns i stadens omtalade matscen. Under din paketresa till São Paulo kan du se sevärdheter som områdena Bela Vista och Liberdade, Ibirapueraparken, Avenida Paulista och Museu de Arte de São Paulo.

Endast 90minuters bilresa från São Paulo ligger hamnstaden Santos, som byggdes av portugisiska nybyggare. Staden fungerar som en ingångsport till delstatens många andra orter längs kusten. Alla dessa städer har vita stränder och klarblått vatten som är perfekt för vattensporter. I närheten ligger även Guarujá och Praia Grande. Österut hittar du Maresias, Caraguatatuba och Ilhabela. Vid stränderna i Ubatuba kan du dyka, surfa och koppla av på ett hotell vid stranden.

Mongaguá och Peruíbe nära Santos är väl värda att besöka på din resa till São Paulo. Cananéia är en av Brasiliens första europeiska bosättningar. Härifrån går det båtturer där du kan se delfiner i vattnen kring Parque Estadual da Ilha do Cardoso.

Missa inte heller bergen och skogarna i delstatens inland. Vill du komma undan värmen kan du besöka det alpina området Campos do Jordão. I Paranapiacaba finns en hel del viktorianska sevärdheter att utforska. Gör en utflykt till en kaffeplantage, åk linbana genom regnskogen eller prova på forsränning i Brotas.

São Paulo-Guarulhos internationella flygplats är delstatens huvudsakliga flygplats och tar emot inrikesflyg från hela Brasilien. Väl här tar du dig enkelt runt med buss eller hyrbil. Fortsätt ditt strandäventyr på Rio de Janeiros Costa Verde.

Populära städer i São Paulo

Centro Cultural Banco do Brasi som visar gatuliv och historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
São Paulo
Museer, Konst och Kultur
Upplev denna enorma och mångkulturella stad, besök religiösa byggnader eller träna på din portugisiska med lokalbefolkningen på nattklubbar eller i skuggiga parker.

Saker att besöka

  • Rua 25 de Marco
  • Sala São Paulos konserthall
  • Praça da República
Campos do Jordão
Campos do Jordão
Ekoturism, Bergsklättring och Landsbygd
Åk till Campos do Jordão och upplev ekoturism, bergsklättring och musikaler.

Saker att besöka

  • Morro do Elefante
  • Amantikirs park
  • Ducha de Prata
Campinas som inkluderar gatuliv och historiska element såväl som en liten grupp av människor
Campinas
Kyrkor, Katedraler och Kultur
Fly undan till Campinas! Upplev kyrkor, kultur och teatrar.

Saker att besöka