São Paulo

Reseguide
Edificio Italia presenterar en stad och skyline

Videoreseguide till São Paulo

Upplev denna enorma och mångkulturella stad, besök religiösa byggnader eller träna på din portugisiska med lokalbefolkningen på nattklubbar eller i skuggiga parker.

Brasiliens största stad São Paulo ses oftast bara som ett affärscentrum, men på senare år har kulturen i denna stad blomstrat upp igen och lockar nu besökare med museer och gallerier och även ett pulserande nattliv. Den tätbebyggda staden har en mycket dramatisk silhuett. Vid foten av de höga skyskraporna hittar du många historiska platser.

Det finns mycket att hitta på även utanför stadskärnan: São Paulos parker och trädgårdar är populära mötesplatser på helgerna. Med några ord på portugisiska kommer du långt under resor till São Paulo. Vid de flesta sevärdheterna talar man även engelska och spanska.

Besök det stora och populära grönområdet Parque Ibirapuera. De trädkantade stränderna längs sjöarna i parken är perfekta om du vill slappna av lite och du kan tillbringa en trevlig eftermiddag på någon av de många kulturinstitutionerna i området under din resa till São Paulo. På Auditório Ibirapuera kan du lyssna till en utomhuskonsert. Titta närmare på natthimlen på planetariet Planetário Professor Aristóteles Orsini. Stanna till vid moderna museet, Museu de Arte Moderna, om du vill se verk av Pablo Picasso och många brasilianska konstnärer.

Det finns flera kulturella höjdpunkter i den centrala delen av staden, till exempel kulturcentret Centro Cultural Banco do Brasil och museet över det portugisiska språket, Museu da Lingua Portuguesa. Det enklaste sättet att ta sig runt är med tunnelbanan. Åk gärna till São Paulos livliga boulevard Avenida Paulista. Besök museer, shoppinggallerior och ett populärt torg där du kan smaka på det lokala köket. Prova en pastel, en sorts smakrik pirog fylld med kött eller grönsaker, medan du vandrar längs gatorna.

Lär dig mer om São Paulos historia genom att besöka några av stadens äldsta sevärdheter. I den ikoniska klosterkyrkan Mosteiro de São Bento hålls en mässa med gregoriansk sång på söndagar, medan närliggande Catedral Metropolitana de São Paulo är en av stadens mest fotograferade byggnader.

Håll uppsikt över dina tillhörigheter när du besöker de stora sevärdheterna. Var allmänt försiktig, denna stad anses nämligen som ”kritisk” vad gäller brottslighet av USA:s utrikesdepartement.

Landa på São Paulo-Guarulhos internationella flygplats och hoppa sedan in i en taxi för att ta dig till den spännande stadskärnan.

Var kan jag bo i São Paulo?

Paulista Avenue presenterar en stad och modern arkitektur

Jardins

Museerna, shoppingen och kaféerna är bara några exempel på vad resenärer uppskattar mest med Jardins. Kolla in Paulista Avenue eller Ibirapuera-parken när du ändå utforskar området.

Jardins
São Paulos stadshus som visar en stad och gatuliv

Itaim Bibi

Om du tillbringar lite tid i Itaim Bibi kan det hända att du uppskattar sevärdheter som Parque do Povo och Shopping JK Iguatemi. Passa även på att uppleva det stora restaurangutbudet i området, innan du hoppar på tunnelbanan på Campo Belo Station för att se mer av staden.

Itaim Bibi
Ibirapuera-parken presenterar nattliv och utomhuskonst såväl som en man

Moema

Krogarna och livemusiken är bara några exempel på vad de som besöker Moema brukar tycka om. Kolla in Ibirapuera-parken och Ibirapuera shoppingcenter – du kan hoppa på tunnelbanan på Eucaliptos tunnelbanestation eller Moema station för att ta dig runt i närområdet.

Moema
Default Image

Pinheiros