Incheon

Reseguide
Incheon presenterar en solnedgång, en stad och en skyskrapa
Sydkoreas tredje största stad är en fascinerande blandning av politisk historia, moderna shoppinggallerior, nöjesdistrikt och avlägsna öar.

Under en resa till Inchon får du se att denna hamnstad har många olika sidor. Besök den plats där general Douglas MacArthur genomförde en invasion som ändrade utgången i Koreakriget och de minnesplatser och de museer som hyllar honom. Ät färsk fisk på de lugna öarna utanför staden och njut av den fina shoppingen och det pulserande nattlivet i stadens livliga centrum.

I egenskap av Sydkoreas främsta transportnav finns här landets största flygplats, en industriell hamn och stora buss- och tågterminaler inom stadens gränser. Många som bokar resor till Inchon fortsätter direkt till Seoul, som bara ligger 3,6 mil österut, men på helgerna är det till Inchon som seoulborna åker för att koppla av, shoppa och njuta av lite frisk havsluft. 

Inchon är politiskt avskilt från huvudstaden och det var här som amerikanska styrkor landsteg år 1950. Lokalinvånarna är mycket stolta över detta och det står en minnesstaty av general Douglas MacArthur i Jayuparken. Besök gärna Incheon Landing Operation Memorial Hall, där inträdet är gratis, om du vill titta på fotografier som visar hur livet i staden var vid tidpunkten för landstigningen. Här finns även fotografier med militärt tema. Bredvid denna minnesplats ligger Incheon Metropolitan City Museum, där du kan lära dig mer om stadens historia och delta i olika evenemang, till exempel traditionella spel och hantverk. 

Om du vill shoppa designermärken, gå på fina restauranger och uppleva det pulserande nattlivet är det centrala distriktet Bupyeong rätt ställe för dig. I närheten ligger Jung-gu, med Sydkoreas enda Chinatown. Gå runt på marknaderna och ät god mat på restaurangerna. 

Åk på en tur till Inchonöarnasom ligger strax utanför kusten. Två av de populäraste är Yeongjong och Ganghwado, som har en berömd marknad där man specialiserat sig på sävmattor och ginseng. 

Ett välutvecklat tunnelbanesystem förbinder alla distrikt och större sevärdheter i Inchon. Om du inte hittar en tunnelbanestation i närheten av den plats du vill besöka finns det med största säkerhet en busshållplats istället, så du kommer inte att ha några problem med att ta dig runt i staden. Använd Sydkoreas högsta byggnad, enorma Northeast Asia Trade Tower, som riktmärke.

Var kan jag bo i Incheon?

Grand Hyatt Incheon
Grand Hyatt Incheon
5 out of 5
208, Yeongjonghaeannam-ro 321beon-gil, Jung-gu, Incheon, Incheon, 400-719
Priset är 1 817 kr per natt mellan 14 dec. och 15 dec.
1 817 kr
per natt
14 dec. - 15 dec.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 3 restauranger. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (1 041 recensioner)
"Mycket bra hotell med underbara sängar."

Recension från 1 juli 2020

Grand Hyatt Incheon
Best Western Premier Incheon Airport
Best Western Premier Incheon Airport
4 out of 5
48-27, Gonghang-ro 424beon-gil, Jung-gu, Incheon, Incheon, 400-719
Priset är 739 kr per natt mellan 6 dec. och 7 dec.
739 kr
per natt
6 dec. - 7 dec.
Detta hotell med golfbana har 4 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (1 002 recensioner)
Layover at the airport
"It was good! Just what we wanted for a night needed next to the airport."

Recension från 28 dec. 2019

Best Western Premier Incheon Airport
Paradise City
Paradise City
5 out of 5
186, Yeongjonghaeannam-ro 321beon-gil, Jung-gu, Incheon, 22382
Priset är 3 143 kr per natt mellan 14 dec. och 15 dec.
3 143 kr
per natt
14 dec. - 15 dec.
Denna resort i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och kasino. Våra gäster brukar tala väl ...
4,7/5 Exceptional! (1 003 recensioner)
"とっても素敵でした!空港からのシャトルバスもありがたいです。 また行きます!"

Recension från 1 dec. 2022

Paradise City
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Oakwood Premier Incheon
Oakwood Premier Incheon
5 out of 5
165, Convensia-daero, Incheon, Incheon, 21998
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Exceptional! (1 809 recensioner)
"Wonderful hotel with friendly service, gorgeous and well equipped room. Breakfast is excellent and view from rooftop bar is magnificent."

Recension från 9 sep. 2022

Oakwood Premier Incheon
The November Stay in Landmark
The November Stay in Landmark
3 out of 5
101, Artcenter-daero 168beon-gil, Yeonsu-gu, Incheon, 22006
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och konferenscenter. De populära sevärdheterna ...
4,3/5 Excellent! (50 recensioner)
Apartment style, very clean.
"Very clean and modern apartment style hotel. Just like living in a studio apartment with the amenities."

Recension från 12 juli 2022

The November Stay in Landmark
Celeb Stay Songdo
Celeb Stay Songdo
3 out of 5
100, Artcenter-daero 168beon-gil, Yeonsu-gu, Incheon, Incheon, 22006
Denna lägenhet med golfbana har 3 stjärnor och ligger i Incheon. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära sevärdheterna ...
4,3/5 Excellent! (16 recensioner)
"It was clean. Well maintained. However there was garbage previous client left in one side f the drawers. The map of the location of the hotel in the reservation email was completely wrong, which made me waste 1 hour after I came to the spot."

Recension från 24 okt. 2022

Celeb Stay Songdo
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Incheon