Sydkorea

Reseguide
Seoul som inkluderar en å eller flod, en stad och ett höghus
Se dig omkring i detta land som lockar med kultur, historia och mångsidig natur. Besök gamla tempel, utforska täta regnskogar och koppla av på fridfulla stränder.

Med skogsbeklädda berg, gamla tempel, traditionella byar och stora moderna städer fascinerar Sydkorea besökare med sin mångsidighet. Shoppa i designerbutiker, gå genom underjordiska grottor, drick te med lokalinvånarna och ge dig ut på vandring i bergen.

Seoul ligger vid Hanfloden och omges av berg. Landets affärs-, kultur- och ekonomicentrum har varit Sydkoreas huvudstad i över 600 år. Här står välbevarade gamla palats, tempel, helgedomar och monument sida vid sida med moderna skyskrapor, enorma shoppinggallerior och nöjeskomplex.

Utforska de många historiska platserna i denna moderna stad. Gå på en rundtur på 1300-talspalatsen Gyeongbokgungoch Changdeokgung. Stora södra porten är en av huvudportarna i den gamla staden. Handla handgjorda souvenirer och antikviteter längs gatorna i stadsdelen Insa-dong. Njut av en mugg med rykande koreanskt te, omija cha, på någon av de traditionella tesalongerna i stadsdelen. Se dig omkring i de exklusiva boutiquerna i Gangnam, den stadsdel som blivit känd världen över tack vare den internationella hitlåten Gangnam Style. Ät på kaféer i europeisk stil och på restauranger som serverar asiatisk mat i stadsdelen Samcheong-dong.

Seorak-san nationalpark är ett stort, skyddat område med berg, skogar, stränder och tempel som ligger tre timmar med bil från Seoul. Här kan du vandra längs leder som tar allt från en timme till tre dagar att slutföra. Håll utkik efter de vilda djuren i parken, till exempel långsvansad goral och myskhjort. Koppla av i det terapeutiska vattnet i Osaeks varma källor.

Besök Busan, Sydkoreas näst största stad, och sola och bada längs dess stränder. Åk på en guidad rundtur i den demilitariserade zonen, buffertområdet på gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Vandra genom lavaformationer på den vulkaniska ön Jeju Island som skapats av flytande lava.

Flera av Sydkoreas städer har flygplatser, men de flesta internationella flyg landar på Inchons internationella flygplats vid Seoul. Använd det effektiva och omfattande buss- och tågnätverket för att ta dig mellan olika städer. Några av de större städerna har tunnelbana och snabbspårväg. Du kan även hyra bil.

Med ett mycket varierande landskap, moderna städer, rik kultur och historia är det bara för besökare i Sydkorea att välja och vraka.

Populära städer i Sydkorea

Seoul som inkluderar en å eller flod, en stad och ett höghus
Seoul
Shopping, Slott och Kultur
I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Saker att besöka

  • Lotte World Tower
  • Hongik universitet
  • Guro Digital Complex
Dongpirang-byn som inkluderar en hamn eller havsbukt, ett hus och kustutsikter
Pusan
Stränder, Shopping och Fisk och skaldjur
Pusan väntar: stränder, tempel, sightseeing och mycket mer!

Saker att besöka

  • Lotte Department Store, Busans huvudcenter
  • Gwangalli Beach
  • Beomeosa
Incheon presenterar en solnedgång, en stad och en skyskrapa
Incheon
Restauranger, Shopping och Budget
Sydkoreas tredje största stad är en fascinerande blandning av politisk historia, moderna shoppinggallerior, nöjesdistrikt och avlägsna öar.

Saker att besöka

  • Songdo Central Park
  • Inchons universitet