SeoulSydkorea

I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Seoul sjuder av ungdomligt liv. Du hittar konstgallerier, biografer, barer och boutiquer över hela staden. Seoulborna har ofta nära kontakt med sin kultur och sitt förflutna och du får se många exempel på traditionell koreansk kultur på olika palats och teatrar under din resa till Seoul.

Korea har genomlidit många konflikter och flera tecken på detta finns kvar i Seoul. Staden har fem kejserliga palats som alla har förstörts eller skadats svårt. Idag har de till stor del återställts till sin forna glans med traditionell arkitektur och hyser nu nationella skatter och konst. Särskilt fina är palatsen Gyeongbokgung, Deoksugung och Changgyeonggung, som du inte får missa under resor till Seoul.

Lokalinvånarna är mycket vänliga och har en optimistisk läggning. Unga seoulbor vill gärna använda sina språkkunskaper för att hjälpa dig och även äldre invånare är mycket hjärtliga, även om deras kunskaper i engelska är mer begränsade.

Det finns inga gränser vad gäller shopping i Seoul. Du kan välja mellan designerbutiker i Myeongdong, butiker med traditionellt hantverk i stadsdelen Insadong och billiga gallerior i det enorma shoppingdistriktet Dongdaemun Market. Sätt på dig dina nyinköpta kläder och ge dig ut för att prova på stadens nattliv. På gatan Hongdae Young Street finns en salig blandning av barer, klubbar, livemusik och biografer som visar independentfilmer.

Klassisk koreansk kultur kan du exempelvis insupa på Chongdongteatern. Här får du uppleva fantastiska uppträdanden med traditionell musik, dans och vackra kostymer. Prova på det lokala köket på prisvärda matställen och restauranger som serverar klassiska koreanska rätter som kalguksu (”knivnudlar”) eller donkas (friterade fläskkotletter). Matfantaster vill säkert också smaka på den koreanska nationalrätten, kimchi, på Pulmuone Kimchi Museum. Kimchi är en fermenterad grönsaksrätt baserad på kål, rädisa eller gurka som smaksätts med olika kryddor. Avsluta din matupplevelse med ett besök på ett av Seouls utmärkta tehus.

När du vill ta en paus från stadens fart och fläkt ska du bege dig till något av Seouls ombyggda och uppfräschade områden, till exempel rekreationsområdet Cheonggyecheon. Vid detta vattendrag mitt i staden hittar du grönområden, djur, natur och lokal konst. Det är ett bra exempel på Seouls förmåga till nyskapande, som kombineras med utbildning och underhållning.

Seoul har heta somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att resa hit är från mars till och med maj (vår), eller från september till och med november (höst) . Du tar dig runt i staden med hjälp av det prisvärda och effektiva tunnelbanesystemet som anses vara ett av världens bästa.

Var ska man bo i Seoul?

Myeongdong presenterar en stad, shopping och gatuliv

Myeongdong

Myeongdong är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Myeongdong Street och Seouls stadshus. Hoppa på tunnelbanan på Euljiro 1-ga station eller Myeong-dong station om du vill se mer av Seoul.

Myeongdong
Gangnam, Seoul, Sydkorea

Gangnam

5/5Exceptional!(2 områdesrecensioner)

Upplev de populära butikerna i Gangnam. COEX Convention and Exhibition Center är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Guryong station eller Gaepo-dong station om du vill se mer av Seoul.

Gangnam
Mapo, Seoul, Sydkorea

Mapo

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

Överväg att utforska det stora restaurangutbudet i Mapo (stadsdel). Om du har tänkt ge dig ut på sightseeing är YG Entertainment Building en av de främsta sevärdheterna. Hoppa på tunnelbanan på Mangwon station eller Hapjeong station om du vill se mer av området.

Mapo
Dongdaemun, Seoul, Sydkorea

Dongdaemun

Dongdaemun är ett resmål som brukar uppskattas för shoppingen, och du kan hoppa på tunnelbanan på Cheongnyangni station eller Hoegi station för att utforska sevärdheter som Cheonggyecheon.

Dongdaemun
Koreas krigsmonument som visar modern arkitektur och skyltar såväl som en stor grupp av människor

Yongsan-gu

4.5/5Wonderful!(3 områdesrecensioner)

Sätt av lite tid för att kolla in det stora restaurangutbudet i Yongsan-gu. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som N Seoul Tower, och kliv på tunnelbanan på Samgakji station eller Noksapyeong station om du vill se mer av området.

Yongsan-gu
Shinchon, Seoul, Sydkorea

Shinchon

Sätt av lite tid för att kolla in det stora restaurangutbudet i Shinchon. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Ewha Womans University Museum, och kliv på tunnelbanan på Sinchon station eller Ewha Woman's University station om du vill se mer av området.

Shinchon

Topphotell i Seoul

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
SIGNIEL SEOUL
SIGNIEL SEOUL
5 out of 5
Lotte World Tower 76F-101F, 300 Olympic-ro, Songpa-gu, Seoul
Priset är 3 511 kr per natt

Detta hotell i lyxstil ligger i Songpa-gu, tio minuters promenad från Lotte World Tower, Lotte World och Lotte World Mall. Olympic Park och COEX Convention and ...

4.7/5Exceptional! (850 recensioner)
Lyx med avkoppling

"Den här andra vistelse på Signiel, det har varit underbart. Underbart hotell med bra service. De har club lounge som bjuder på lätt frukost, afternoon- Tea, eller kvälls drink champagne eller andra dricka. Och har en härlig Spa avdelning och gym. Rek varmt!"…"

Recension från 21 apr. 2018

SIGNIEL SEOUL
The Shilla Seoul
The Shilla Seoul
5 out of 5
249, Dongho-ro, Jung-gu, Seoul, Seoul
Priset är 2 587 kr per natt

Detta hotell i lyxstil i Jung ligger 15 minuters promenad från Namsan Park, Koreanska huset (restaurang) och Dongdaemuns designtorg. Dongdaemuns historie- och ...

4.6/5Exceptional! (1,013 recensioner)
Fancy in Seoul

"Grand hotel with international ambience. Dreamingly comfortable beds. Dont miss the absolutely fantastic breakfast. Great indoor pool. Subway nearbye. Go to Insadong!"…"

Recension från 10 jan. 2018

The Shilla Seoul
L7 Gangnam by LOTTE
L7 Gangnam by LOTTE
4 out of 5
415, Teheran-ro, Gangnam-gu, Seoul, Gangnam
Priset är 756 kr per natt

Detta hotell i Gangnam ligger 1,5 km från COEX Convention and Exhibition Center och mindre än en mil från Namsan Park och National Museum of Korea. Mindre än ...

4.5/5Wonderful! (1,621 recensioner)
Rekommenderar

"Hotellet var i toppskick med alla bekvämligheter och bra service. Jag valde att boka utan frukost men testade den en dag och det var en superbra, prisvärd buffé. Enda (lilla) minuset var själva platsen. I och för sig nära till kommunikationer (tunnelbana) och promenadavstånd till shopping, men lite ..."…"

Recension från 23 dec. 2019

L7 Gangnam by LOTTE

Populära sevärdheter i Seoul

Lotte World
Bild av Lotte World

Lotte World

4.5/5(6 recensioner)

Roa dig hela dagen på Lotte World - en omtyckt temapark i Jamsil 3-dong. Se till att besöka butikerna i detta kulturella område som också är känt för sina restauranger.

N Seoul Tower
Bild av N Seoul Tower

N Seoul Tower

4.5/5(5 recensioner)

Detta landmärke i Seoul syns på flera kilometers avstånd och härifrån får du den bästa panoramavyn över staden.

Gyeongbok-palatset
Bild av Gyeongbok-palatset

Gyeongbok-palatset

5/5(5 recensioner)

Detta kejserliga palats har förstörts mer än en gång, men idag är det ett av Seouls finaste exempel på klassisk koreansk arkitektur.

Dongdaemuns historie- och kulturpark
Bild av Dongdaemuns historie- och kulturpark

Dongdaemuns historie- och kulturpark

4.5/5(3 recensioner)

I detta stora shoppingdistrikt finns ett överväldigande antal shoppinggallerior, specialbutiker och traditionella koreanska marknader.

Myeongdong-katedralen
Bild av Myeongdong-katedralen

Myeongdong-katedralen

4/5(3 recensioner)

Seoul har en intressant historia som du kan upptäcka mer om på platser som Myeongdong-katedralen. Se till att besöka butikerna i detta livliga område som också är känt för sina restauranger.

Namdaemun-marknaden
Bild av Namdaemun-marknaden

Namdaemun-marknaden

4.5/5(4 recensioner)

Traditionella Namdaemun Market är den största och äldsta marknaden i Seoul och här hittar du alla typer av kläder och mat till mycket bra priser.

Toppaktiviteter i Seoul

N Seoul Tower, byn Hanok och Korean War Memorial
Bild av N Seoul Tower, byn Hanok och Korean War Memorial

N Seoul Tower, byn Hanok och Korean War Memorial

392 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Biljetter till Lotte World temapark
Bild av Biljetter till Lotte World temapark

Biljetter till Lotte World temapark

610 kr
Per vuxen
78 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Running Man Thematic Experience Center biljetter
Bild av Running Man Thematic Experience Center biljetter

Running Man Thematic Experience Center biljetter

104 kr
Per vuxen
100 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Den rytmiska komediföreställningen NANTA med transfer
Bild av Den rytmiska komediföreställningen NANTA med transfer

Den rytmiska komediföreställningen NANTA med transfer

615 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Biljetter till utsiktsplattformen i N Seoul Tower
Bild av Biljetter till utsiktsplattformen i N Seoul Tower

Biljetter till utsiktsplattformen i N Seoul Tower

83 kr
Per vuxen
Traditionell middag och föreställning på Korea House med transfer
Bild av Traditionell middag och föreställning på Korea House med transfer

Traditionell middag och föreställning på Korea House med transfer

1 376 kr
Per vuxen
92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Recensioner av Seoul

4.8

Toppdestination

5 - Fantastiskt
9
5 - Fantastiskt 90%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - Okej
1
3 - Okej 10%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

24 jan. 2020

Fantastisk stad vol värt ett besök.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

24 jan. 2020

Fantastisk stad valentines värt ett besök.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

6 sep. 2019

Fantastisk mat, massor att se, väldigt mycket intressant shopping. Skulle rekommendera Seoul till de allra flesta, det finns någonting där för alla. Vi kombinerade med en vecka i Jeju i södra Sydkorea för att få lite extra värme, sol och natur.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

29 juni 2019

Härlig stad, bra att ta sig runt med Metro, massor av god mat och trevliga och hjälpsamma människor! Bra shopping och spännande miljöer, skulle vilja komma tillbaka!

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

11 juni 2019

Älskar denna stad! Här finns allt!

5/5 - Fantastiskt

Tomas

22 mars 2019

Seoul is a very nice city! Nice food, easy access to everything through subway and bus, friendly and helpful people, lots and lots of things to do and see; mountain hiking, palaces, museums, historical buildings, parks, city walks, shopping...

Andra platser som Seoul