Reseinformation

Uppmärksamma existerande reseråd om coronaviruset (covid-19) och kontrollera uppdateringar från Världshälsoorganisationen (WHO). På grund av det stora antalet störningar i resetrafiken kan det ta upp till 30 dagar att hantera återbetalningar.

KristianstadSverige

Boka en resa till Kristianstad och upplev stadens historia och kulturutbud, allt med närhet till den vattenrika naturen.

Kristianstad ligger i Skåne, och är centralorten för Kristianstad kommun. Staden ligger cirka 9,6 mil nordöst om Malmö, och 12,5 mil söder om Växjö. Kristianstad grundades 1614 av den danske kungen Kristian IV, och det är efter honom staden fick sitt namn.

Historieintresserade har en mängd platser att besöka under en weekend i Kristianstad. Från 1100-talet finns slottsruinen Aosehus, och många besökare imponeras av den väldiga Heliga Trefaldighetskyrkan, som uppfördes på 1600-talet av Kristian IV, och där orgeln i barockstil från 1630 ännu används. För senare historia rekommenderas Artillerimuseet som bland annat visar upp militära fordon och artilleripjäser, samt håller militärhistoriska utställningar och föreläsningar.

I Kristianstad ligger Vattenriket, ett ekomuseum och skyddat våtmarksområde, på promenadavstånd från tågstationen och centrum. Vid ett besök kan du från Naturum få information om vilka arter som lever här (t.ex. örn), du kan åka på en guidad båttur eller ta dig fram på egen hand med kanot längs Helge å. En annan typ vattenupplevelse får du på Tivolibadet i centrum, som har bad för både stora och små.

Kulturkvarteret Kristianstad är en samlingsplats för kultur i olika former. Här hålls konserter, teaterföreställningar, revyer, stand up-shower, litteraturmöten, föreläsningar och andra evenemang. Kulturevenemang kan också hållas på Kristianstads Teater, eller på Kristianstad Arena, där den senare platsen även är en sportarena, där du bland annat kan se handbollsmatcher.

En halvtimmes resa västerut från Kristianstad ligger Tykarpsgrottan, där du på en guidad visning går ner tolv meter under jord. Efter att du gått runt i de väldiga pelarsalarna och gångarna, kan du gå upp igen och fika på caféet, eller stanna nere på en middag med levande ljus i gruvans Stora Sal. Hit tar du dig med bil, men i själva Kristianstad går det bussar och tåg.

Resor till Kristianstad med flyg går till Kristianstad Österlen Airport, och därifrån kan du köra bil längs E22, eller åka kollektivt in till staden.

Boka ett weekendpaket till Kristianstad med ett boende som kan vara nära både stad och natur. Förslagen här ovan är bara några exempel på allt som väntar dig!

Topphotell i Kristianstad

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Quality Hotel Grand, Kristianstad
Quality Hotel Grand, Kristianstad
3 out of 5
V. Storgatan 15, Kristianstad
990 kr
per natt
3 apr. - 4 apr.

Detta hotell i centrala Kristianstad ligger nära Heliga Trefaldighetskyrkan och Stora Torg. Tivoliparken och Silversmedjan ligger också en kvarts promenad härifrån. ...

3.8/5Good! (326 recensioner)

"Hotell frukosten var bra, städningen var utmärkt. Det som störde mig sista natten 25-26 december var ljudet från gatan. Annars var personalen vänliga, trvliga mm"…"

Recension från 30 dec. 2019

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Hotel Duxiana Kristianstad
Hotel Duxiana Kristianstad
3 out of 5
Vaestra Boulevarden 35, Kristianstad
838 kr
per natt
29 mars - 30 mars

Detta hotell i centrala Kristianstad ligger nära Stora Torg och Heliga Trefaldighetskyrkan. Kristianstad arena och Högskolan Kristianstad ligger endast 3 km ...

4/5Very Good! (333 recensioner)

"jättsköna sängar nära till allt trevlig personal kommer bo där fler gånger"…"

Recension från 27 jan. 2020

Hotel Duxiana Kristianstad
Hotell Briggen i Åhus
Hotell Briggen i Åhus
3 out of 5
Lotsgatan 46, Åhus
1 000 kr
per natt
29 mars - 30 mars

Detta hotell vid stranden i centrala Åhus ligger tio minuters promenad från Aosehus borgruin och Absolut Vodkas fabrik. Åhus Museum och Täppet havsbad ligger ...

4.2/5Excellent! (60 recensioner)
Väl värt pengarna

"Trevligt litet hotell/bed and breakfast, väl värt pengarna, trevlig personal"…"

Recension från 6 aug. 2019

Hotell Briggen i Åhus

Populära sevärdheter i Kristianstad

Täppet havsbad
Bild av Täppet havsbad

Täppet havsbad

4.5/5(4 recensioner)

Slappa på stranden Täppet havsbad om du mest känner för att lata dig på din resa till Åhus. Njut av museerna under din tid i området.

Recensioner av Kristianstad

4.2

Toppdestination

5 - Fantastiskt
7
5 - Fantastiskt 50%
4 - Bra
3
4 - Bra 21.428571428571427%
3 - Okej
4
3 - Okej 28.571428571428573%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

31 mars 2019

Kristianstad har utvecklats till en mycket trevlig stad att besöka. Vackra bevarade hus,fina promenadstråk, rikt shopping- och restaurangutbud.

Städer som liknar Kristianstad