Kristianstad

Reseguide
Kristianstad
Boka en resa till Kristianstad och upplev stadens historia och kulturutbud, allt med närhet till den vattenrika naturen.

Kristianstad ligger i Skåne, och är centralorten för Kristianstad kommun. Staden ligger cirka 9,6 mil nordöst om Malmö, och 12,5 mil söder om Växjö. Kristianstad grundades 1614 av den danske kungen Kristian IV, och det är efter honom staden fick sitt namn.Historieintresserade har en mängd platser att besöka under en weekend i Kristianstad. Från 1100-talet finns slottsruinen Aosehus, och många besökare imponeras av den väldiga Heliga Trefaldighetskyrkan, som uppfördes på 1600-talet av Kristian IV, och där orgeln i barockstil från 1630 ännu används. För senare historia rekommenderas Artillerimuseet som bland annat visar upp militära fordon och artilleripjäser, samt håller militärhistoriska utställningar och föreläsningar.I Kristianstad ligger Vattenriket, ett ekomuseum och skyddat våtmarksområde, på promenadavstånd från tågstationen och centrum. Vid ett besök kan du från Naturum få information om vilka arter som lever här (t.ex. örn), du kan åka på en guidad båttur eller ta dig fram på egen hand med kanot längs Helge å. En annan typ vattenupplevelse får du på Tivolibadet i centrum, som har bad för både stora och små.Kulturkvarteret Kristianstad är en samlingsplats för kultur i olika former. Här hålls konserter, teaterföreställningar, revyer, stand up-shower, litteraturmöten, föreläsningar och andra evenemang. Kulturevenemang kan också hållas på Kristianstads Teater, eller på Kristianstad Arena, där den senare platsen även är en sportarena, där du bland annat kan se handbollsmatcher.En halvtimmes resa västerut från Kristianstad ligger Tykarpsgrottan, där du på en guidad visning går ner tolv meter under jord. Efter att du gått runt i de väldiga pelarsalarna och gångarna, kan du gå upp igen och fika på caféet, eller stanna nere på en middag med levande ljus i gruvans Stora Sal. Hit tar du dig med bil, men i själva Kristianstad går det bussar och tåg.Resor till Kristianstad med flyg går till Kristianstad Österlen Airport, och därifrån kan du köra bil längs E22, eller åka kollektivt in till staden.Boka ett weekendpaket till Kristianstad med ett boende som kan vara nära både stad och natur. Förslagen här ovan är bara några exempel på allt som väntar dig!

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Quality Hotel Grand, Kristianstad
3 out of 5
V. Storgatan 15, Kristianstad
Priset är 1 070 kr per natt mellan 28 juli och 29 juli
1 070 kr
per natt
28 juli - 29 juli
Detta hotell för affärsresenären ligger i Kristianstad. Här har du tillgång till gratis frukost, en nattklubb och rumsservice. De populära sevärdheterna Trefaldighetskyrkan ...