Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

Kungshamn

I Kungshamn är havet alltid nära inpå. Staden har mycket att bjuda på – fyll dina dagar med stillsam avslappning eller fartfyllda aktiviteter.

Tillbringa en weekend i Kungshamn och upptäck en västkuststad med historia. Kungshamn ligger på en halvö strax norr om Lysekil, i norra Bohuslän. Här har de flesta aktiviteter en koppling till havet, och den härliga strandpromenaden Sjögången tar dig förbi många av stadens bästa butiker och restauranger. Efter en dag fylld av bohuslänska naturupplevelser och oförglömliga vyer kan du slå dig ner där och njuta av nyfångad fisk och skaldjur – även det med havsutsikt om du vill.

I Kungshamnsområdet växte det först fram bosättningar på 1500-talet, under en av Bohusläns sillfiskeperioder, och fiske har alltid varit en viktig del av stadens identitet. Vill du veta mer om stadens historia arrangerar Kungshamns hembygdsförening uppskattade vandringar, och på Kungshamn bildarkiv kan du se hur staden har förändrats över tid. Tätt liggande trähus och sjöbodar är typiska för västkustsamhällen, och i Kungshamn finns välbevarade exempel på den typen av gammal bebyggelse i stadsdelen Fisketången.

Under resor till Kungshamn kan du passa på att vandra bland de bohuslänska granitklipporna, den 70 kilometer långa Soteleden passerar genom Kungshamns vackra kustmiljö. Ta båten ut till Hållö där inlandsisen satt tydliga spår i graniten. Utforska ön Smögen, som lockar besökare från när och fjärran. Smögenbron förbinder Kungshamn med ön, men om sommaren trafikeras även den korta sträckan av täta båtturer.

Har du egen båt kan du lägga till i den populära gästhamnen, och har du inte det men ändå vill komma ut på vågorna är valmöjlighet många. Ta en skärgårdstur, åk på fisketur eller hyr en kajak. Är du ute efter något annorlunda kanske hummer- eller sälsafari lockar, eller varför inte besöka dykcentret för att uppleva havet underifrån? Vill du bada kan du välja mellan sandstrand, bryggbad och klippbad.

I närheten av Kungshamn ligger även Nordens Ark, en djurpark där du kan se utrotningshotade djurarter som amurtiger och pallaskatt. Detta är ett utflyktsmål som garanterat uppskattas av yngre besökare!

Närheten till havet och det fantastiska kustlandskapet gör att besökare återvänder hit år efter år. Boka ett weekendpaket till Kungshamn och upptäck en västkustpärla du sent kommer glömma.

Topphotell i Kungshamn

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
First Camp Solvik
First Camp Solvik
3 out of 5
Solvik, Kungshamn
Priset är 670 kr per natt

Denna semesterby med miljövänlig profil vid havet ligger mindre än 15 km från Ramsvikslandet, Skomakarviken och Nordens Ark. Rågösand och Smedja Volund ligger ...

4.2/5Very Good! (140 recensioner)

"Tyvärr finns det ingen micro i stugorna, det skulle underlätta och höja betyget till högsta."…"

Recension från 19 aug. 2019

First Camp Solvik
Hotell Kungshamn
Hotell Kungshamn
4 out of 5
Hotellgatan 6, Kungshamn
Priset är 2 234 kr per natt

Detta hotell vid havet ligger mindre än två mil från Ramsvikslandet, Skomakarviken och Nordens Ark. Backa hällristningar och Lysekil Holma golfklubb ligger också ...

3.8/5Good! (130 recensioner)
Kungsham by winter

"Underbar vistelse off-season. Härligt planerat rum med fräsch känsla. Härlig känsla med havsutsikt över stormigt ham"…"

Recension från 10 feb. 2020

Hotell Kungshamn
Hovenäsets vandrarhem
Hovenäsets vandrarhem
1 out of 5
Skolbacken 8, Kungshamn
Gratis avbokning
Priset är 500 kr per natt

Detta vandrarhem nära stranden ligger mindre än två mil från Nordens Ark, Ramsvikslandet och Skomakarviken. Backa hällristningar och Röhälla ligger också mindre ...

3.9/5Very Good! (13 recensioner)

"Trevliga rum bra köksutrustning, bra toaletter.Tråkigt att det va så lte allmänning vid vatt t."…"

Recension från 11 juli 2019

Hovenäsets vandrarhem

Städer nära Kungshamn