Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

SmögenSweden

På den lilla ön Smögen ryms Västkustens bästa sevärdheter. Härliga salta bad, nyfångad fisk och fartfyllda segelturer lockar besökare från hela landet!

Om du reser till Smögen är det naturligtvis de havsnära aktiviteterna som står i fokus. Här kommer både soldyrkaren och äventyraren att trivas utmärkt. Varför inte fylla din ledighet med havsfiske, kajakpaddling eller dykning? På Smögen finns något för alla smaker!

Smögen ligger mitt i Bohusläns hjärta och området är naturligtvis lite extra populärt under sommarmånaderna. Ön har en lång historia som fiskeläge och den är en populär rastplats för seglare och båtentusiaster som gärna vill slappna av efter en lång dag på havet. Varför inte inspireras av dem och ta en kall öl på Smögenbryggan som kantas av pittoreska små fiskestugor och varma klipphällar? När du vill ge dig ut på sightseeing igen är en dagstur till Hållö fyr och naturrum eller naturreservatet Ramsvikslandet att rekommendera.

På Smögen finns det naturligtvis också ett stort utbud lokala evenemang, särskilt på sommaren då orten exploderar av aktivitet. Varför inte boka en weekendresa till Smögen för ett besök på Sveriges näst största fiskmarknad Smögens Fiskauktion? Fiskmarknaden är en av ortens största turistmagneter och här kan du hitta fantastiska råvaror till fina priser.

Om du tröttnar på de havslevande djuren och vill se något lite mer exotiskt är det till stiftelsen och djurparken Nordens Ark, ungefär två mil från Smögen, som du ska bege dig. Nordens Ark fokuserar på att bevara exotiska arter och har många projekt runtom i världen. När du är här kan du till exempel få se varg, panda och snöleopard!

Smögen ligger ungefär en och en halv timmes bilresa från Göteborg och på vägen hit passerar du staden Kungshamn. Kungshamn har goda förbindelser med större orter på fastlandet och hit går exempelvis bussar från Uddevalla vidare till Göteborg. De goda kommunikationerna gör att en weekend på Smögen är enkelt att planera!

Om du tittar på resor till Smögen kan det vara bra att vara ute i god tid för att vara säker på att få ett rum på något mysigt hotell nära stranden. Men oavsett var du bor har du naturligtvis alltid havet och oförglömliga naturupplevelser precis utanför dörren!

Topphotell i Smögen

Smögens Hafvsbad
Smögens Hafvsbad
4 out of 5
Hotellgatan 26, Smögen
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 690 kr per natt mellan 29 nov. och 30 nov.

Detta hotell med spa vid havet ligger 0,4 km från Vallevik Badplats och mindre än två mil från Ramsvikslandet och Skomakarviken. Nordens Ark ligger 19,7 km ...

3.8/5Good! (264 recensioner)
Överlag nöjd.

"Mysig och fint hotell med rena rum. Dock besviken på att saker hade tagit slut på frukostbuffén när man kom och åt frukost vid 10 & personalen inte hade någon lösning, sånt ska inte hända när man betalt mycket pengar för ett 4-stjärniga hotell. Ens frukosttid fick man boka i receptionen vilket var ..."…"

Recension från 16 juli 2020

Smögens Hafvsbad
Sea Lodge
Sea Lodge
2.5 out of 5
Nordmanshuvudet 1, Smögen
Hämta priser

Detta hotell i centrala Smögen ligger 1,6 km från Vallevik Badplats och mindre än två mil från Ramsvikslandet och Skomakarviken. Nordens Ark ligger 19,3 km ...

3.5/5Good! (53 recensioner)
Vill absolut tillbaka

"Mycket nöjd med service. Supertrevlig och hjälpsam personal. Frukosten var över förväntan med god äggröra, bacon, kokta ägg, smörgåsar, fil/yoghurt med tillbehör! Rummet var mycket litet och trångt, men det hade vi redan räknat med så det blev ingen överraskning."…"

Recension från 20 aug. 2020

Sea Lodge
Wallentinska Huset
Wallentinska Huset
2.5 out of 5
Hamnen 3, Smögen
Hämta priser

Detta bed and breakfast vid stranden i centrala Smögen ligger 0,7 km från Vallevik Badplats och mindre än två mil från Ramsvikslandet och Skomakarviken. Nordens ...

4.4/5Wonderful! (65 recensioner)
Helt ok.

"Borde fått info att det ej fanns parkering i anslutning/ i närheten. Mindre bra att det ej fanns frukost..."…"

Recension från 9 aug. 2020

Wallentinska Huset
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Smögen

50 m2 Well-equipped Cottage Near the Sea, the Soten Canal and a Unique Nature Reserve
50 m2 Well-equipped Cottage Near the Sea, the Soten Canal and a Unique Nature Reserve

Located in the heart of Kungshamn, this cottage is 2.4 mi (3.9 km) from Ramsvikslandet and within 9 mi (15 km) of Vallevik Badplats and Skomakarviken. Nordens ...

4.8/5Exceptional! (6 recensioner)
Underbart

"Underbart läge, super trevliga ägare."…"

Recension från 28 juni 2019

50 m2 Well-equipped Cottage Near the Sea, the Soten Canal and a Unique Nature Reserve
Fjällbacka Camping
Fjällbacka Camping
1.5 out of 5
Sälviksvägen 70, Fjällbacka

Denna camping vid havet ligger 5,7 km från Fjällbacka Golfklubb och mindre än två mil från Rågösand och Vitlycke museum. Rock Carvings in Tanum och Kolholm sand ...

4/5Very Good! (34 recensioner)
Härlig utsikt

"Mkt rent o fint. Vänlig personal"…"

Recension från 24 maj 2020

Fjällbacka Camping
4 Sovrum Boende i Fjällbacka
4 Sovrum Boende i Fjällbacka
Tanum Norra Backa, Fjällbacka, Västra Götalands län

Denna semesterbostad i Fjällbacka ligger 7,5 km från Fjällbacka Golfklubb och mindre än två mil från Rågösand och Vitlycke museum. Rock Carvings in Tanum och ...

4 Sovrum Boende i Fjällbacka
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Smögen