Lidingö

Reseguide
Lidingö

På vackra Lidingö har du både nära till rofyllt skärgårdsliv och huvudstadens snabba puls. Valet är ditt!

Lidingö är en ö i Stockholms inre skärgård där du kan välja mellan en mängd olika aktiviteter. Om du vill tar du dig snabbt in till Stockholms City, men mysiga Lidingös många sevärdheter kommer att göra det svårt att slita sig. Det är ett friluftsparadis med ett starkt kulturarv som är väl värt att besöka.

Lidingö var bebott redan på vikingatiden och det finns omkring 25 fornlämningar på ön. Vill du lära dig mer om öns historia kan du besöka Lidingö Museum, där du kan se hur utvecklingen har gått från jordbruksbyggd till dagens moderna samhälle. Är du konstintresserad får du inte missa vackra Millesgården. Carl och Olga Milles före detta hem på Herserudsklippan är idag ett uppskattat museum, med en spännande skulpturpark.

Klättra upp till toppen av det delvis konstgjorda berget vid Ekholmsnäsbacken om du är ute efter en slående utsikt. Utforska Långängen-Elfviks Naturreservat där du kan stöta på djur som rödräv, dovhjort och rådjur. Besök trevliga utflyktsmål som en chokladfabrik, ett kafferosteri, och lantliga gårdsbutiker. Under en resa till Lidingö kan du även upptäcka det breda utbudet av trevliga butiker, restauranger och kaféer.

Väljer du att tillbringa en weekend på Lidingö kan du utnyttja de utmärkta frilufts- och idrottsanläggningar – ön har till och med fått smeknamnet Hälsans ö. Här arrangeras det många idrottsevenemang, varav det mest kända måste vara Lidingöloppet, som går av stapeln i september varje år. Loppet ingår i En Svensk Klassiker och är dessutom världens största terränglopp. Varför inte ta chansen att anmäla dig?

Vill du göra en dagsutflykt är det en utmärkt idé att ta båten till vackra Fjäderholmarna. Det är en uppskattad skärgårdsdröm där du bland annat hittar badklippor, krukmakeri och gallerier. Ögruppen utgörs av de fyra öarna Stora Fjäderholmen, Ängsholmen, Libertas och Rövarns holme, samt några mindre skär. Hitta din favorit och njut av vågornas kluckande mot klipporna.

Boka ett weekendpaket till Lidingö och välj och vraka mellan allt som finns att se och göra. Det är kort och gott det perfekta resmålet om du vill kombinera närheten till huvudstaden med skärgårdsidyll.

Scandic Foresta
Scandic Foresta
4 out of 5
Herserudsvägen 22, Box 1023, Lidingo, 181 21
Priset är 1 390 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (686 recensioner)
"Under restriktionens sista vecka, bra men enkel middag på kvällen. Frukost fräsch och generös. Välstädat på rummet."

Recension från 7 feb. 2022

Scandic Foresta
LA Hotel
LA Hotel
3 out of 5
Stockholmsvägen 35, Lidingo, 181 33
Priset är 940 kr per natt mellan 20 maj och 21 maj
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. De populära sevärdheterna ...
4/5 Very Good! (95 recensioner)
Ett helt okej hotell.
"Det var ett helt okej hotell trevlig personal och en god natts sömn. Bra frukost men ett minus var att den skulle pågå mellan 0600-0800 och vår avresa skulle inte ske förrän efter nio men vi frågade inte om det gick att få senare så då får man skylla sig själv men den serverades till senare upptäckte ..."

Recension från 5 okt. 2021

LA Hotel
Hotel no. 16
Hotel no. 16
4 out of 5
Värdshusvägen 14-16 Lidingö, Lidingo, 18163
Priset är 1 557 kr per natt mellan 20 maj och 21 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster ...
3,9/5 Very Good! (50 recensioner)
"Perfekt läge med bra omgivning och bra kommunikationer."

Recension från 23 aug. 2021

Hotel no. 16
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Boo Boo Living
Boo Boo Living
3 out of 5
11 Agavägen, Lidingo, Stockholms län, 181 55
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och tvättmöjligheter. De populära sevärdheterna Skansen ...
Boo Boo Living
Lidingo Apartment Stockholm 1213
Lidingo Apartment Stockholm 1213
Lidingo, Stockholm County
Denna lägenhet ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, kök och 1 sovrum. De populära sevärdheterna Skansen och Vasamuseet finns i närheten. ...
Lidingo Apartment Stockholm 1213
Oceanatelier - en skärgårdstuga 10 minuters bilresa från stockholmcity.
Oceanatelier - en skärgårdstuga 10 minuters bilresa från stockholmcity.
Lidingo, Stockholm County
Denna stuga med familjevänlig profil ligger i Lidingö. Här har du tillgång till gratis wi-fi, bastu och parkering. Våra gäster brukar tala väl om de sköna sängarna ...
4,5/5 Wonderful! (19 recensioner)
Amazing stay !
"We had a great time in this lovely place. The location is not far from Stockholm (bike, bus) yet really quiet. The surroundings are beautiful and we enjoyed discovering it by canoe, bike and walking. The cottage is cosy for two, the neighbourhood is quiet. Björn is very helpful."

Recension från 15 aug. 2021

Oceanatelier - en skärgårdstuga 10 minuters bilresa från stockholmcity.
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Lidingö

Städer nära Lidingö