Början av huvudsektionen

Stockholm

Shopping, Restauranger och Skyskrapor

Stockholm bjuder sina besökare på en fascinerande mix av natursköna områden, historiska byggnader och modern arkitektur. 

Hur tar jag mig till Stockholm?

Huvudstaden breder ut sig över 14 öar i Mälaren. Stockholm grundades runt 1250 och har närmare tusen år på nacken. I slotten, museerna och konstgalleriorna kan man ta del av stadens fascinerande historia. Det finns även gott om parker och grönområden att strosa omkring i.

Bokar man hotell i Stockholms innerstad har man alltid nära till stadens främsta attraktioner och sevärdheter till fots, cykel eller med kollektivtrafiken. Ge dig ut på en lång cykeltur genom Stockholms Nationalstadsparker som förbinds av 760 kilometer cykelbanor runtom i staden. Eftersom 30 procent av staden består av vatten kan man även utforska med båt och se de olika öarna som sträcker sig ut mot den vackra skärgården.

På Djurgården finns det givetvis gott om museer. På Vasamuseet kan man lära sig allt om hur hur Vasaskeppet sjönk under sin jungfrufärd. Nordiska museets utställningar bjuder besökare på en fascinerande insikt i vår historia och våra traditioner, seder och bruk. På Skansen kan man se alla möjliga djurarter och lära sig mer om hur livet tedde för våra förfäder. Barnen kommer givetvis att älska Junibacken, där Astrid Lindgrens, och andra barnförfattares, magiska sagovärld kommer till liv.

I Gamla Stan måste man stanna till och ta en öl eller nåt att äta på den nästan 300 år gamla restaurangen Den Gyldene Freden. I närheten ligger Nobelmuseet där man kan lära sig allt om Nobelprisets historia och alla pristagare genom åren. Missa inte vaktbytet utanför Stockholms slott, som är väl värt ett besök.

Stockholm handlar inte bara om historia, utan det finns även gott om konst- och kulturupplevelser som man inte får missa. Moderna museet är ett måste och man kan se fantastiska skulpturer av Carl Eldh i Bellevueparken. Moderna fotoutställningar hålls på Fotografiska, där kreativiteten och talangen flödar. Besöker man Stockholm under augusti ska man försöka pricka in We Are Stockholm, där ens tonårsbarn kommer att hitta en massa musik- och sportaktiviteter att roa sig med i Kungsträdgården.

Man måste även besöka en eller flera av skärgårdens närmare 20 000 öar. Det finns gott om badstränder, vandringsleder och intressant arkitektur att upptäcka på de olika öarna. Besök Stockholm under sommaren om du vill njuta av långa soliga dagar som rundas av med en vacker solnedgång framåt sen kväll.

Saker att göra i Stockholm

Se det storslagna Vasakeppet som sjönk i Stockholms hamn under sin jungfrufärd den 10 augusti 1628. På museet kommer 1600-talet till liv med märkvärdiga och fascinerande detaljer från ett skepp som låg orört i 333 år tills det bärgades 1961.

Lämna moderna Stockholm bakom dig och lär dig mer om nordiska traditioner på anrika Skansen.

400-åriga Drottningholms slott är kronjuvelen i kungafamiljens residenser. Upptäck det vackra slottet och de underbara trädgårdarna.  

Besök kungafamiljens officiella residens och se storslagen arkitektur, vacker inredning och fantastiska konstsamlingar som går tillbaka till 1600-talet.

Kungliga Operan är en populär teater med lång historia i Centrala Stockholm. Njut av konsten i området, eller aktivera dig med lite guidade turer.

När du har sett Stadshuset får du inte missa alla andra sevärdheter och aktiviteter i Centrala Stockholm. Njut av konsten i området, eller aktivera dig med lite guidade turer.

Nationalmuseum är ett populärt museum i Centrala Stockholm med en lång historia. Njut av konsten och museerna i området.

Fotografiska bjuder sina besökare på inspirerande fotoutställningar av internationellt välrenommerade fotografer, och restaurangen har en storslagen utsikt över Stockholms stad. 

Biljetter och turer

Utforska Stockholm i din egen takt med obegränsad busstur med hop-on/hop-off under den valda tidsperioden. Starta i Stockholms välbevarade stadskärna från medeltiden och upptäck de slingrande kullerstensgatorna till det mäktiga slottet där kungafamiljen bor.

Biljetter och turer

Få ut det mesta av din tid i Stockholm med ett pass som ger dig rabatt på inträde till fler än 60 populära sevärdheter. Bege dig till toppen av SkyView för att titta ner utöver skärgården, ta en hop-on-/hop-off-buss till Kungliga slottet och glid in till Vasamuseet med bara ett svep med ditt kort.

Biljetter och turer

Upplev den orörda naturen i Stockholms skärgård med en kryssning som visar dig den fridfulla skönheten längs med den svenska kusten. En klassisk, skickligt restaurerad ångbåt från 20-talet erbjuder en unik känsla av stil medan du beundrar det tidlösa landskapet.

Biljetter och turer

Ta en lugn promenad genom det förtrollande hjärtat av Stockholm för att se charmen och karaktären som kännetecknar det historiska området. Promenera i gamla kullerstensbelagda gränder, beundra saffran- och terrakottafärgade byggnader och lyssna till fascinerande anekdoter från en lokal guide som ger liv åt platsen.

Biljetter och turer

Njut av den fridfulla atmosfären på Fjäderholmarna med en avkopplande båttur bort från livet och rörelsen i Stockholm. Med några timmar eller en hel dag i den skogsbeklädda skärgården får du en chans att upptäcka det idylliska landskapet som ligger strax utanför den största staden i Sverige.

Biljetter och turer

Fördjupa dig i en fascinerande värld av svensk mat med en lokal guide. Lär dig mer om traditionella och moderna rätter medan du äter på de berömda saluhallarna och gatumarknaderna i den charmiga stadskärnan.

De bästa områdena att besöka i Stockholm

Vad finns det för andra städer som liknar Stockholm?

Upptäck liknande destinationer som du kanske skulle gilla