Stockholm

Reseguide
Stockholm presenterar en hamn eller havsbukt, historisk arkitektur och båtkörning
Stockholm bjuder sina besökare på en fascinerande mix av natursköna områden, historiska byggnader och modern arkitektur.

Huvudstaden breder ut sig över 14 öar i Mälaren. Stockholm grundades runt 1250 och har närmare tusen år på nacken. I slotten, museerna och konstgalleriorna kan man ta del av stadens fascinerande historia. Det finns även gott om parker och grönområden att strosa omkring i.

Bokar man hotell i Stockholms innerstad har man alltid nära till stadens främsta attraktioner och sevärdheter till fots, cykel eller med kollektivtrafiken. Ge dig ut på en lång cykeltur genom Stockholms Nationalstadsparker som förbinds av 760 kilometer cykelbanor runtom i staden. Eftersom 30 procent av staden består av vatten kan man även utforska med båt och se de olika öarna som sträcker sig ut mot den vackra skärgården.

På Djurgården finns det givetvis gott om museer. På Vasamuseet kan man lära sig allt om hur hur Vasaskeppet sjönk under sin jungfrufärd. Nordiska museets utställningar bjuder besökare på en fascinerande insikt i vår historia och våra traditioner, seder och bruk. På Skansen kan man se alla möjliga djurarter och lära sig mer om hur livet tedde för våra förfäder. Barnen kommer givetvis att älska Junibacken, där Astrid Lindgrens, och andra barnförfattares, magiska sagovärld kommer till liv.

I Gamla Stan måste man stanna till och ta en öl eller nåt att äta på den nästan 300 år gamla restaurangen Den Gyldene Freden. I närheten ligger Nobelmuseet där man kan lära sig allt om Nobelprisets historia och alla pristagare genom åren. Missa inte vaktbytet utanför Stockholms slott, som är väl värt ett besök.

Stockholm handlar inte bara om historia, utan det finns även gott om konst- och kulturupplevelser som man inte får missa. Moderna museet är ett måste och man kan se fantastiska skulpturer av Carl Eldh i Bellevueparken. Moderna fotoutställningar hålls på Fotografiska, där kreativiteten och talangen flödar. Besöker man Stockholm under augusti ska man försöka pricka in We Are Stockholm, där ens tonårsbarn kommer att hitta en massa musik- och sportaktiviteter att roa sig med i Kungsträdgården.

Man måste även besöka en eller flera av skärgårdens närmare 20 000 öar. Det finns gott om badstränder, vandringsleder och intressant arkitektur att upptäcka på de olika öarna. Besök Stockholm under sommaren om du vill njuta av långa soliga dagar som rundas av med en vacker solnedgång framåt sen kväll.

Var kan jag bo i Stockholm?

Default Image

Centrala Stockholm

De fascinerande museerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Stockholm. Besök berömda sevärdheter som Kungliga Operan och Kungsträdgården, och hoppa på tunnelbanan på Kungsträdgården tunnelbanestation eller T-Centralen Spårv Tram Stop om du vill se mer av staden.

Centrala Stockholm
Default Image

Norrmalm

4,5/5(454 områdesrecensioner)

Upplev de populära butikerna i Norrmalm. Drottninggatan är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Hötorget T-bana eller Sergels torg spårvagnshållplats om du vill se mer av Stockholm.

Norrmalm
Default Image

Gamla Stan

5/5(52 områdesrecensioner)

Ta dig tid i Gamla Stan för att besöka sevärdheter som Stortorget och Nobelmuseet. Du kommer säkert också att uppskatta det stora restaurangutbudet, och du kan hoppa på tunnelbanan på Gamla stan T-bana om du vill se mer av staden.

Gamla Stan
Default Image

Östermalm