Stockholm

Reseguide
Stockholm presenterar historisk arkitektur, en marina och båtkörning

Stockholm bjuder sina besökare på en fascinerande mix av natursköna områden, historiska byggnader och modern arkitektur.

Huvudstaden breder ut sig över 14 öar i Mälaren. Stockholm grundades runt 1250 och har närmare tusen år på nacken. I slotten, museerna och konstgalleriorna kan man ta del av stadens fascinerande historia. Det finns även gott om parker och grönområden att strosa omkring i.

Bokar man hotell i Stockholms innerstad har man alltid nära till stadens främsta attraktioner och sevärdheter till fots, cykel eller med kollektivtrafiken. Ge dig ut på en lång cykeltur genom Stockholms Nationalstadsparker som förbinds av 760 kilometer cykelbanor runtom i staden. Eftersom 30 procent av staden består av vatten kan man även utforska med båt och se de olika öarna som sträcker sig ut mot den vackra skärgården.

På Djurgården finns det givetvis gott om museer. På Vasamuseet kan man lära sig allt om hur hur Vasaskeppet sjönk under sin jungfrufärd. Nordiska museets utställningar bjuder besökare på en fascinerande insikt i vår historia och våra traditioner, seder och bruk. På Skansen kan man se alla möjliga djurarter och lära sig mer om hur livet tedde för våra förfäder. Barnen kommer givetvis att älska Junibacken, där Astrid Lindgrens, och andra barnförfattares, magiska sagovärld kommer till liv.

I Gamla Stan måste man stanna till och ta en öl eller nåt att äta på den nästan 300 år gamla restaurangen Den Gyldene Freden. I närheten ligger Nobelmuseet där man kan lära sig allt om Nobelprisets historia och alla pristagare genom åren. Missa inte vaktbytet utanför Stockholms slott, som är väl värt ett besök.

Stockholm handlar inte bara om historia, utan det finns även gott om konst- och kulturupplevelser som man inte får missa. Moderna museet är ett måste och man kan se fantastiska skulpturer av Carl Eldh i Bellevueparken. Moderna fotoutställningar hålls på Fotografiska, där kreativiteten och talangen flödar. Besöker man Stockholm under augusti ska man försöka pricka in We Are Stockholm, där ens tonårsbarn kommer att hitta en massa musik- och sportaktiviteter att roa sig med i Kungsträdgården.

Man måste även besöka en eller flera av skärgårdens närmare 20 000 öar. Det finns gott om badstränder, vandringsleder och intressant arkitektur att upptäcka på de olika öarna. Besök Stockholm under sommaren om du vill njuta av långa soliga dagar som rundas av med en vacker solnedgång framåt sen kväll.

Var kan jag bo i Stockholm?

Haymarket by Scandic
Haymarket by Scandic
4 out of 5
Hötorget 13-15, Stockholm
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 020 kr per natt mellan 20 feb. och 21 feb.
Detta hotell i Norrmalm ligger mindre än 2 km från Drottninggatan, Stockholms slott och Stadshuset. Nobelmuseet och Vasamuseet ligger också 3 km härifrån. Hötorget ...
4.3/5 Excellent! (2,100 recensioner)
"Otroligt trevlig miljö och fint rum"

Recension från 15 nov. 2021

Haymarket by Scandic
At Six
At Six
5 out of 5
Brunkebergstorg 6, Stockholm, Stockholms Laen
Priset är 1 895 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell i lyxstil i Norrmalm ligger tio minuters promenad från Kungliga Operan och Stockholms slott. Nationalmuseum och Stureplan ligger dessutom en kvarts ...
4.7/5 Exceptional! (1,562 recensioner)
Rekommenderas
"Tysta och bekväma rum som hade väldigt sköna sängar och all tänkbar utrustning. Fantastisk frukost. Bra läge. Rekommenderar"

Recension från 20 okt. 2021

At Six
Scandic Continental
Scandic Continental
4 out of 5
Vasagatan 22, Stockholm
Priset är 1 148 kr per natt mellan 18 feb. och 19 feb.
Detta hotell ligger i Norrmalm, en kvarts promenad från Stadshuset, Kungliga Operan och Stockholms slott. Nationalmuseum och Vasamuseet ligger endast 3 km härifrån. ...
4.4/5 Wonderful! (1,608 recensioner)
"."

Recension från 24 nov. 2021

Scandic Continental
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
First Camp City Stockholm
First Camp City Stockholm
2 out of 5
Flatens skogsväg 30, Skarpnäck
Priset är 1 180 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Denna camping vid stranden i Skarpnäck ligger mindre än 15 km från Tele2 Arena, Stockholms slott och Hammarbybacken. Ericsson Globe och Tyresta nationalpark ...
4/5 Very Good! (5 recensioner)
"Log cabin, with all you could want. Quite peaceful and lovely scenic woods"

Recension från 13 feb. 2020

First Camp City Stockholm
HOOM Home & Hotel Sollentuna
HOOM Home & Hotel Sollentuna
3.5 out of 5
Domherrevägen 19, Sollentuna, Stockholms län
Priset är 860 kr per natt mellan 28 jan. och 29 jan.
Detta lägenhetshotell i Sollentuna ligger 4,9 km från Sollentuna centrum och 5 km från Stinsen. Täby centrum och Stockholms universitet ligger också mindre än ...
3.9/5 Very Good! (50 recensioner)
"Första rummet vi fick var soffan förstörd, som att någon gjort brännmärken och de luktade ganska illa, men vi fick hjälp att byta rum till en som var bättre."

Recension från 14 aug. 2021

HOOM Home & Hotel Sollentuna
ApartDirect Hammarby Sjöstad
ApartDirect Hammarby Sjöstad
3 out of 5
Hammarby Fabriksväg 93, Stockholm
Denna lägenhet nära skidbacken i Stockholm ligger centralt, mindre än 5 km från Hammarbybacken, ABBA The Museum och Vasamuseet. Skansen och Nobelmuseet ligger ...
4.2/5 Excellent! (526 recensioner)
Resa med familjen.
"Vi är väldig nöjda, bra boende och nära till allt. Det finns parkering på gatan som är gratis mellan 19-07 vilket är super bra! Älskar tvättmaskinen som finns toaletten, som är också en inbyggd torktumlare i. Lite tråkigt med ljud från kylskåp och frys första natten. Vi är väldigt nöjda med ..."

Recension från 17 okt. 2021

ApartDirect Hammarby Sjöstad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Stockholm

Städer nära Stockholm